Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, občasné bolení hlavy k HA snad patří, ale mě chytají v půli cyklu a před MS šílené migrény a už mě to přestává bavit. Po 4 letech jsem se vrátila k HA, beru Mercilon, který jsem brala před otěhotněním a hrůza!
Cítím se jak balon, hlavu mám na prasknutí, v půli cyklu špiním, ani sex mě moc neláká… Asi to chce jinou HA, ale moje doktorka mi v životě nedělala hormonální profil, že by podle toho určila vhodnou antikoncepci, takže to bude zase metodou pokus - omyl a do toho se mi teda fakt nechce. Podle čeho vám doktor určuje vhodnou antikoncepci a se kterou máte nejlepší zkušenosti? Vím, že jsme každá jiná a každé bude sedět něco jiného, ale vždycky existuje něco, co vyhovuje většině, nebo něco lepšího, i když dražšího… Nebo se pletu??? ![]()
Každa antikoncepce mi zpusobovala šilene migreny.Když jsem po prvnim porodu změnila dr.tak zjistil,že mam zvyšenou hladinu estrogenu,čili nemužu antiko,ktera ho obsahuje.
Takže mi tenkrat napsal Exluton a ten jsem brala než jsme chtěli druhe ditko.
Ted mi hned napsal zas kojici Cerazettea co se tyče migren jsem bez problemu.Teda migreny mam,ale nezhoršily se praškama.
Takže zkis jit touhle cestou.I když duvod muže byt samo i jinde
No právě, určitě ti ten nový dr. bral krev, aby zjistil hladinu hormonů. To moje doktorka neřeší. Chtěla bych přejít k někomu jinému, ale kde najít fakt dobrýho gyndaře/gyndařku?! Asi to budu muset fakt řešit změnou doktorky.
Ja měnila dr.tenkrat s hodně duvodu.Ale tenhle mi krev bral hned.
ted beru Cerazette,ale zas mi nesedi skrz špinění tak se bojim jestli ještě něco vymysli.V mem připadě moc možnosti neni.
Zkus operavdu změnit doktora a uvidiš.
Dominko … mně taky gyndr. nebral krev na hormonální profil a taky jsem trpívala na migrény - tak jak popisuješ. Ale stačilo se o tom zmínit a změnili jsme ji za HA, která neobsahuje estrogen - ono už to by mohlo stačit - takže být tebou, tak bych zašla ke gyndr. a zkusila to s ní probrat. Za to nic nedáš a pokud budeš dále nespokojená, tak na přechod jinam je čas . Jenom ti chci říct, že ani změna HA nemusí udělat přítrž migrénám . Mně řekla doktor, že pokud to nebude lepší (ale chce to pár měsíců zkusit jinou) tak už mi žádnou HA psát nebude, protože je možné, že ji nesnáším .A budu se muset chránit jinak než hormony
.
Teď jsem bez HA, ale to proto, že jsem nejdřív těhotněla a teď kojím a nějak ty hormony nechci
.
Tak ti přeju, aby ses dobře rozhodla a abys měla brzo pokoj od migren
.
nonina píše:
Dominko … mně taky gyndr. nebral krev na hormonální profil a taky jsem trpívala na migrény - tak jak popisuješ. Ale stačilo se o tom zmínit a změnili jsme ji za HA, která neobsahuje estrogen - ono už to by mohlo stačit - takže být tebou, tak bych zašla ke gyndr. a zkusila to s ní probrat. Za to nic nedáš a pokud budeš dále nespokojená, tak na přechod jinam je čas . Jenom ti chci říct, že ani změna HA nemusí udělat přítrž migrénám . Mně řekla doktor, že pokud to nebude lepší (ale chce to pár měsíců zkusit jinou) tak už mi žádnou HA psát nebude, protože je možné, že ji nesnáším .A budu se muset chránit jinak než hormony.
Teď jsem bez HA, ale to proto, že jsem nejdřív těhotněla a teď kojím a nějak ty hormony nechci.Tak ti přeju, aby ses dobře rozhodla a abys měla brzo pokoj od migren
.
Před lety jsem řešila s doktorkou HA několikrát, řekla jen „tak zkusíme jinou“, předepsala zase něco jiného a já se zase plácala v problémech, než vymyslela další. Možná právě takové hormonální experimentování mi pěkně „zamotalo hlavu“
Po dětech se ptala, co jsem měla jako poslední a napsala mi zase Mercilon. Možná je to standartní postup, ale tak nějak jsem doufala, že už po těch letech bude něco lepšího ![]()
Mému manželovi pomohly produky OK Alfa a OK Omega od firmy OKG.Bolesti hlavy tedy ještě občas mívá,ale není to ta strašná bolest spojená se zvracením a celodenním tápením.
Blanka83@email.cz
Taky trpim na migreny presne pred MS…mnoho let..vyzkousela nekolik druhu prasku, absolvovala ruzne vysetreni…atd..nic nepomohlo..az ted mi nova doktorka poradila udelat si pauzu mezi platicky jen 5 dni ane 7…FUNGUJE TO!!