Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Většina lidí ti napíše, že to je problém, ale já jako migrenička měla schváleno v prvních dvou trimestrech od neuroložky Brufeny. Migrény jsem měla opravdu často a bez léků se to nedalo zvládnout. Mám naprosto zdravé děti.
Teď se nestane nic. Léky s ibuprofenem se ale nesmí ve 3 trimestru.
Ne, neuškodí. Ne ve 4tt. Jinak se zkus domluvit s lékařem, jak to řešit dál. Mě před porodem bolela hlava (taky takový před migrénový stav) a dali mi Novalgin - je na předpis a nevím, jestli se může v těhotenství (možná to brali, že den před porodem je to lepší řešení). On teda jeden Ibalgin občas neudělá nic dramatického ani později v těhotenství, ale tahle léčba by mi u migrény byla prd platná. Jo a já si občas vzala Acylcoffin
Ja normálně na migreny netrpim. Tohle byla snad nejhorsi co jsem zatim zažila. A jelikoz to bylo v noci byla jsem uz zoufala.. Dekuji za vase příspěvky jsem klidnejsi ![]()
U druhého těhotenství jsem do cca 14-16tt „jela“ na ibalginech, poté mi napsali Novalgin.
U prvního jsem měla paralen a to vůbec nepomáhalo.
@Anonymní píše:
Ahoj, moc prosim o radu. Vcera vecer se mi spustila šílená migrena. Zkousela jsem ji zaspat ale stejne me bolest ve dve rano vzbudila a to uz to bylo k nevydrzeni. Dávala jsem si studeny obklad a nakonec jsem bolesti az brecela. V noci uz jsem nevedela jak dal tak jsem si ze zoufalství vzala 1 brufen. Jsem cca 4tt tehotna, trochu se mi ulevilo ale tlak v hlave citim stale. Ted mam do toho jeste strasne vycitly jestli jsem miminku neublizila. Myslite ze jeden prasek muze uskodit?
Dekuji
Mě předtím říkala dr jen paralen
Léky s ibuprofenem je možné v těhotenství užívat v 1. a 2. trimestru a obvykle se doporučuje poradit se o tom s lékařem. Uvidíš, jak to bude s migrénami dál. I když na ně normálně moc netrpíš, je možné, že se to teď v těhotenství zhorší. Zkus přidat na preventivních opatřeních (hlídat příjem tekutin, užívat hořčík) a případně se poraď s neurologem.
Hele mě řekli, že problém to je ve 3 trimestru. A i tam, když si jednou týdně zobnu ibáč, tak se to snese. Vím, o čem jsou migrény, trpím na ně opravdu hodně. Paralen mi vůbec nepomohl.
Jinak v těhotenství I při kojení je tak max. 1 denně ok.
@Modesta při kojení jich můžeš třeba pět. Do mateřského mléka se prakticky nevstřebávají.
@Janli píše:
@Modesta při kojení jich můžeš třeba pět. Do mateřského mléka se prakticky nevstřebávají.
Takhle mi to řekli v porodnici
ale mě naštěstí jeden 400 zabere, pokud mě potom okolí nechá v klidu to zaspat.
Já na migrény v těhotenství trpěla hrozně a doktor řekl jen paralen, ten tedy nezabral. Takže jsem 9mesicu trpěla
Už před těhotenstvím jsem brala na předpis od neurolozky sumatriptany a měla jsem je dovolené brát i v těhotenství, teď při kojení se bohuzel vylučují do mléka, takže se snažím bolest hlavy v počátku utlumit colou nebo kafem a zatím to pomáhá.
Ahoj,
dočetla jsem se, že Ibalgin ve druhém trimestru je povolen. Nevíte někdo kolik tak můžu vzít?
Už třetí den mam migrénu, včera a předevčírem jsem měla Ibalgin 400, každý den jeden. Dnes zkouším bez toho, ale nic nezabírá. Piju hodně vody atd. Paralen nefunguje, tak ani nezkouším.
Myslíte že je možné vzít Ibalgin ještě dneska? Nebo v jakém množství se může?
Děkuji
Ahoj, moc prosim o radu. Vcera vecer se mi spustila šílená migrena. Zkousela jsem ji zaspat ale stejne me bolest ve dve rano vzbudila a to uz to bylo k nevydrzeni. Dávala jsem si studeny obklad a nakonec jsem bolesti az brecela. V noci uz jsem nevedela jak dal tak jsem si ze zoufalství vzala 1 brufen. Jsem cca 4tt tehotna, trochu se mi ulevilo ale tlak v hlave citim stale. Ted mam do toho jeste strasne vycitly jestli jsem miminku neublizila. Myslite ze jeden prasek muze uskodit?
Dekuji