Migréna s aurou a hormonální antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
901
11.2.16 15:47

Holky díky moc všem za reakce :kytka:

@teckaa
LadyComp, ano, tak ten jsem navrhovala taky. Jenže tomu on zase nevěří. A že to není antiko, když jsou stejně dny, kdy musíš s kondomem. A další problém byl ta cena, ano palba to je, to musím uznat i já.
Už jsem si pomalu začala připadat jako exot, který je 100 let za opicema, když nechce prášky :D.

Koukám na diskuze o těch nehorm. tělíscích, docela se mí i líbí tělíska „lily“.. je jich více druhů, tak to ještě musím pořádně prostudovat.

Příspěvek upraven 11.02.16 v 15:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.16 15:49

Já mám migrény - klasika s aurou - asi od 11 let. S koncem braní HA přestaly. Brala jsem ji od 20-25. Pak jsem je zažila v šestinedělí s druhou a třetí a naposledy před měsícem. Všimla jsem si, že ji mám asi při větších výkyvech hormonálních změn = první měsíčky, silné měsíčky jako dívka, pak šestinedělí, první měsíčky po porodu…
Taky nechci hormony, ale nechci další dítě, tak zkusím Mirenu.
Co kroužek Nuvaring, náplasti nebo tak něco? Jsou to sice hormony, ale lokální.
Já jsem taky byla přesvědčená, že hormony, ale radši to, jak potrat. :?

• Citovat
  • Upravit
teckaa
11.2.16 15:56

@Innocence Plno zenskych zmeni nazor nejen na HA po porodu. Taky uz zadne hormony nechci. Me stacilo ted ty horm. vykyvy, kdyz se syn odstavil od prsa. DOst to se mnou zamavalo, natoz nejake umele hormony.
Ten Ladycomp mi treba muj manzel vysvetlil a doporucil, ze se urcite vyplati a zaplati. Protoze kdyz pravidelne platis na prasky HA, tak uz davno by tento pristroj byl zaplacen. Navic je to dlouhodoba investice do sebe a sveho zdravi. Nebo si proste merit BT a pravidelne zapisovat. Ja myslim, ze je LadyComp presny, jen proste zpocatku musi se naucit tvuj cyklus…

• Citovat
  • Upravit
9166
11.2.16 18:58

A nechceš zkusit Mirenu? Prý působí jen v děloze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.16 20:30
@Innocence píše:
@suvik
Nehormonální tělísko je určitě super řešení, jenže jak říkám, je blbý, že většině žen nesedne :(. A pokud budu ten případ a vyhodím cca 5000 jen tak z okna, tak bude oheň na střeše.

Mám nehormonální tělísko Multiload na pět let, stálo pod tisíc korun, teď ho mám čtvrtý rok a jsem spokojená…takže pět tisíc za nehormonální fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
vbu
832
11.2.16 21:48

Ja bych do HA nešla, protože jsem mívala migreny po celou dobu užívání. Na neurologii mi vždy řekli, že z HA to určitě není, tak jsem jí zobala dál. Až jsem se naštvala a řekla si, že zkusím vysadit, tak najednou světe div se, žádná migrena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
12.2.16 08:45

@teckaa
Ano, taktéž věřím, že LC funguje dobře, když už tě má „načtenou“ :).

Anonymní: Jj, já jsem právě myslela ten gynefix, a ten je za těch cca 5000 Kč, ale nejspíš půjdu do Goldlily, líbí se mi nejvíc, děkuji za tip, zkusím pohledat nějaké další zkušenosti a recenze na tebou zmiňovaný Multiload :)

Všem děkuji za další příspěvky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
20.2.16 03:53

@Innocence No a co takhle, ze by antikoncepci zacal brat pritel??? Ja se omlouvam, ale jsem na chlapy, co zenskou tlaci jen kvuli pohodlnosti do HA silne alergicka… Sobec jeden…
U me teda HA migreny spustila. Po letech se pridala i aura. Po vysazeni HA mi zustaly, s cyklem, trvaji tak pet dni, je to sila. Ted v tehotenstvi me trapily kazdodenne do pateho mesice, uz jsem byla vycerpana…
Pokud te ma rad a jde mu taky o tve zdravi, tak to necha byt. My taky pouzivame kondom..no a co… Jasne, nekdy mi ten spontanni sex chybi, ale zdravi mame jen jedno. Kdezto kondomu muzeme mit celou skrin :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
20.2.16 13:10

@Frogie
Děkuji za reakci :). Mohu vědět, co za značku kondomů používáte? My totiž Durex, a je to prostě hrozná drahota s naší intenzitou sexu. Přítel chce většinou 2× denně a ono se to fakt prodraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
20.2.16 14:46

@Innocence Durex. Objednávám z kondomshop. Posledně mě vyšlo 50 + 3 ks na 260,– i s poštou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
20.2.16 15:50

@Frogie
Tak to je mazec, díky moc za tip, my kupujeme v obchodě 12 ks za tu samou cenu :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
20.2.16 16:47

@Innocence No praaaaaave. A nekdy tam mivaji dost dobre akce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.2.16 19:23
@Frogie píše:
@Innocence Durex. Objednávám z kondomshop. Posledně mě vyšlo 50 + 3 ks na 260,– i s poštou..
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.17 15:47

@Pudloslava
Mohu poprosit o názor (zeptám se později i svého neurologa, ale je to za dlouho).

Gynekolog si myslí, že mi na migrény pomůže HA, navíc prý se blížím k prahu přechodu a bylo by to dobré - jeho slova (je mi 42). Prý zažil holčinu, které HA pomohla na epil. záchvaty, byly vázány na menstr. cyklus.

Osobně si nemyslím, že by HA byla vhodná. Mám kompl. migrénu s protrah. aurou, záchvaty 15× do měsíce plus demyel. lož.-snad z migrény. Mám problém s léky - velké nežádoucí účinky, snesu jen velmi málo. HA jsem užívala asi rok před dvaceti lety, co si pamatuji, tak první měsíc jsem měla migrény denně, pak se to nějak srovnalo, že jsem je denně neměla, ale určitě jich bylo 4-6 měsíc. U menstruace mne sice bolí hlava více, ale je to spíše vázáno na ms bolest nohou, když nejsou, není migréna. Jo, loni jsem brala Norethisteron na nějakou mimořádnost v cyklu a opět to byl děsběs. Denně migrény, kdy ani ty moje dva léky které snesu, nepomáhaly.

Jít do toho nebo ne? Dík.

• Citovat
  • Upravit
43028
20.4.17 21:08
@Anonymní píše:
@Pudloslava
Mohu poprosit o názor (zeptám se později i svého neurologa, ale je to za dlouho).

Gynekolog si myslí, že mi na migrény pomůže HA, navíc prý se blížím k prahu přechodu a bylo by to dobré - jeho slova (je mi 42). Prý zažil holčinu, které HA pomohla na epil. záchvaty, byly vázány na menstr. cyklus.

Osobně si nemyslím, že by HA byla vhodná. Mám kompl. migrénu s protrah. aurou, záchvaty 15× do měsíce plus demyel. lož.-snad z migrény. Mám problém s léky - velké nežádoucí účinky, snesu jen velmi málo. HA jsem užívala asi rok před dvaceti lety, co si pamatuji, tak první měsíc jsem měla migrény denně, pak se to nějak srovnalo, že jsem je denně neměla, ale určitě jich bylo 4-6 měsíc. U menstruace mne sice bolí hlava více, ale je to spíše vázáno na ms bolest nohou, když nejsou, není migréna. Jo, loni jsem brala Norethisteron na nějakou mimořádnost v cyklu a opět to byl děsběs. Denně migrény, kdy ani ty moje dva léky které snesu, nepomáhaly.

Jít do toho nebo ne? Dík.

u migrény s aurou se antikoncepce vysloveně nedoporučuje, zvyšují se cévní rizika. U migrény bez aury je diskutabilní. Předpokládm, že bereš nějakou profylaxi s touto frekvencí záchvatů. Kolik bereš léků (kusů tablet) za měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí