Migréna s aurou a hormonální antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.4.17 21:53

@Pudloslava Profylaxi momentálně nemám, před půl rokem jsem vysadila topiramat, který jsem brala několik let a přinesl jen celkové zhoršení. Do toho jsme zkoušeli kde co, 2 druhy AD, gabapentin (viděla jsem efekt, ale opět než. účinky přebíjející efekt), lamictal, lyrika…
Zkoušela jsem nedávno sama tanakan, i po něm jsem měla alerg. reakci.

Co se týče léků - cca 17 za měsíc většinou NSA, max.3ks tramalu. Mám problém s tím, že mohu jen 2 léky na bolest, ostatní ne, ani triptany…spotřeba jde dolů, třeba před 2 roky jsem se dostala i ke třiceti, než jsme vychytali co a jak. Snažím se léky minimalizovat.

Pracuji na sobě, hledám další cesty k řešení, mohu říci, že třeba před rokem jsem měla i přes 20 migrén za měsíc. Bolestí hlavy reaguji i na histamin a toto je pravděpodobně začarovaný kruh s léky.

• Citovat
  • Upravit
43028
20.4.17 21:57
@Anonymní píše:
@Pudloslava Profylaxi momentálně nemám, před půl rokem jsem vysadila topiramat, který jsem brala několik let a přinesl jen celkové zhoršení. Do toho jsme zkoušeli kde co, 2 druhy AD, gabapentin (viděla jsem efekt, ale opět než. účinky přebíjející efekt), lamictal, lyrika…
Zkoušela jsem nedávno sama tanakan, i po něm jsem měla alerg. reakci.

Co se týče léků - cca 17 za měsíc většinou NSA, max.3ks tramalu. Mám problém s tím, že mohu jen 2 léky na bolest, ostatní ne, ani triptany…spotřeba jde dolů, třeba před 2 roky jsem se dostala i ke třiceti, než jsme vychytali co a jak. Snažím se léky minimalizovat.

Pracuji na sobě, hledám další cesty k řešení, mohu říci, že třeba před rokem jsem měla i přes 20 migrén za měsíc. Bolestí hlavy reaguji i na histamin a toto je pravděpodobně začarovaný kruh s léky.

hm, myslela jsem na drug induced headache, ale to asi nebude ono
venlafaxin a duloxetin se zkoušely?
u migrén se dělí i hluboká mozková stimulace, možná bys na to byla kandidát - chodíš do specializované poradny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.17 22:04

Venlafaxin jsem brala 4 dny, pak citalopram 4 měsíce.

Ano chodím do spec. poradny, lékař patří do té skupiny pro bolest hlavy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.17 22:07

@Pudloslava promiň, zapomněla jsem „zmínit“

• Citovat
  • Upravit
43028
21.4.17 06:12
@Anonymní píše:
@Pudloslava promiň, zapomněla jsem „zmínit“

Tak ti asi nemam co navrhnout, tam určitě věcí, co dělají a znají Tě nejlépe. V atkových případech se většinou jen zkouší všechno možné, aby se přišlo na to, při jaké léčbě jsi v co nejlepším stavu. Antidepresiva bys podle mě měla nějaká brát v každém případě i kdyby neměly přímý efekt na frekvenci záchvatů, protože antidepresiva se mají brát u každé chronické bolesti trvající déle, než půl roku. Venlafaxin a Duloxetin mají navíc efekt na neuropatickou bolest, ale každý je netoleruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.17 06:49

@Pudloslava Dík, hlavně jsem potřebovala vědět, jak s tou HA.
I ta druhá AD jsem brala se „slušnými“ než. účinky, ale ty 4 měsíce se to dalo přečkat. U jiných léků to bývá horší. Trvale bych to nedala.
Za toho půl roku, co už nic nezkouší a nejsem KO z léků, je mi podstatně lépe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1