Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, dělá se ještě Mikuláš s čerty, že chodí do bytu?
nikdy jsem to nemusela ještě řešit, ale holka je snad posednuta čerty, pořád o nich mluví, vůbec se jich zatím nebojí. Tak by mě zajímalo, zda ještě takhle chodívají, nebo to už úplně vymizelo. Já jako dítě měla doma čerty s Mikulášem každý rok totiž.
Naše město dělá krampus, ale to nevím zda je vhodný, bych raději klasický český čerty a aby se s nima mohla holka vyfotit a tak.
@xxprincesscz píše:
Ahoj, dělá se ještě Mikuláš s čerty, že chodí do bytu?nikdy jsem to nemusela ještě řešit, ale holka je snad posednuta čerty, pořád o nich mluví, vůbec se jich zatím nebojí. Tak by mě zajímalo, zda ještě takhle chodívají, nebo to už úplně vymizelo. Já jako dítě měla doma čerty s Mikulášem každý rok totiž.
Naše město dělá krampus, ale to nevím zda je vhodný, bych raději klasický český čerty a aby se s nima mohla holka vyfotit a tak.
Podivej se na FB do mestskych skupin, u nas uz se certi nabízejí.
Tam, kde jsem předtím bydlela, byla skupinka nadšenců, meli úžasně vymakaný kostýmy. Mikuláš, dva čerti, dva andělé, čerti a andělé mužské a ženské pohlaví. Úplně mi to chybí. Obešla se děcka a pak ten večírek
jednou mi po něm bylo 3 dny špatně. ![]()
@xxprincesscz píše:
Ahoj, dělá se ještě Mikuláš s čerty, že chodí do bytu?nikdy jsem to nemusela ještě řešit, ale holka je snad posednuta čerty, pořád o nich mluví, vůbec se jich zatím nebojí. Tak by mě zajímalo, zda ještě takhle chodívají, nebo to už úplně vymizelo. Já jako dítě měla doma čerty s Mikulášem každý rok totiž.
Ano, dělá, je jich málo, ale sehnalu jsme. Děti to milují
nestrasime.
Ano, chodí..zkus FB nebo se pak objevují letáčky po městech ![]()
@xxprincesscz píše:
Zaplevelim, k nam chodily cela trojka a byli i o generaci dale u potomka. Zajimave je ze na Mikulase, jako sice prestrojeneho pana, jsem verila mnohem dele..vedela jsem, ze je to maska, ale fakt myslela, ze ty darecky, sladkosti dava sam, ze sveho
. Jezisek mi byl jasny, ale Mikulas obdarovaval sam ![]()
K nám chodí každý rok. Nikdo je nikdy nezval a ani nevyhodil. Přijdou k nám až 3-4 skupiny pekelníků.
Jsou to převlečení kamarádi mých dětí. Poslední dva roky chodí i moje děti převlečené.
Znají nás ze školy. Takže teď jim sama řeknu říkanku
, když moje děcka chodí venku převlečené. Pokecáme. Ukáží se, jak jim to sluší. Vyměníme si sladkosti a jdou. Jsem ráda, že stále se vrací i dávno vyjítí deváťáci, že se vrací.
@lilith1 píše:
Zaplevelim, k nam chodily cela trojka a byli i o generaci dale u potomka. Zajimave je ze na Mikulase, jako sice prestrojeneho pana, jsem verila mnohem dele..vedela jsem, ze je to maska, ale fakt myslela, ze ty darecky, sladkosti dava sam, ze sveho. Jezisek mi byl jasny, ale Mikulas obdarovaval sam
Měla jsem to úplně stejně
dodnes si pamatuju, když jsme někdy v listopadu šly s mamkou do obchodu s cukrovinkami a ona na mě ať si vyberu něco k Mikuláši. Já byla úplně v šoku ![]()
@Zumpa píše:
V říjnu je to fakt dost mimo
Proč? Musí se to domluvit a objednat dopředu ![]()
U nás občas vidím inzeráty, ale už toho není tolik jak za nás
asi už o to není takový zájem, nikdo si nechce děti traumatizovat jako rodiče nás ![]()
@Zumpa píše:
Nemyslím si. Záleží, jaká je poptávka. Já třeba zrovna dnes objednávala vánoční cukroví.
@Zumpa píše:
Zase tak mimo to neni. Loni jsem nejake nabidky v rijnu videla. My Mikulase nezvem, takze to jde mimo me, ale treba veci do adventniho kalendare uz zacinam davat dohromady ![]()