Mikuláš do bytu, dělá se to ještě?

1402
10.10.23 11:31

Mikuláš do bytu, dělá se to ještě?

Ahoj, dělá se ještě Mikuláš s čerty, že chodí do bytu? :mrgreen: nikdy jsem to nemusela ještě řešit, ale holka je snad posednuta čerty, pořád o nich mluví, vůbec se jich zatím nebojí. Tak by mě zajímalo, zda ještě takhle chodívají, nebo to už úplně vymizelo. Já jako dítě měla doma čerty s Mikulášem každý rok totiž.
Naše město dělá krampus, ale to nevím zda je vhodný, bych raději klasický český čerty a aby se s nima mohla holka vyfotit a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9293
10.10.23 11:37

U nás chodí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
10.10.23 11:38
@xxprincesscz píše:
Ahoj, dělá se ještě Mikuláš s čerty, že chodí do bytu? :mrgreen: nikdy jsem to nemusela ještě řešit, ale holka je snad posednuta čerty, pořád o nich mluví, vůbec se jich zatím nebojí. Tak by mě zajímalo, zda ještě takhle chodívají, nebo to už úplně vymizelo. Já jako dítě měla doma čerty s Mikulášem každý rok totiž.
Naše město dělá krampus, ale to nevím zda je vhodný, bych raději klasický český čerty a aby se s nima mohla holka vyfotit a tak.

Podivej se na FB do mestskych skupin, u nas uz se certi nabízejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42554
10.10.23 11:44

Tam, kde jsem předtím bydlela, byla skupinka nadšenců, meli úžasně vymakaný kostýmy. Mikuláš, dva čerti, dva andělé, čerti a andělé mužské a ženské pohlaví. Úplně mi to chybí. Obešla se děcka a pak ten večírek :oops: :oops: :oops: jednou mi po něm bylo 3 dny špatně. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8513
10.10.23 11:45
@xxprincesscz píše:
Naše město dělá krampus, ale to nevím zda je vhodný, bych raději klasický český čerty a aby se s nima mohla holka vyfotit a tak.

Ano, dělá, je jich málo, ale sehnalu jsme. Děti to milují :-) nestrasime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22923
10.10.23 11:51

Ano, chodí..zkus FB nebo se pak objevují letáčky po městech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12630
10.10.23 12:05
@xxprincesscz píše:

Zaplevelim, k nam chodily cela trojka a byli i o generaci dale u potomka. Zajimave je ze na Mikulase, jako sice prestrojeneho pana, jsem verila mnohem dele..vedela jsem, ze je to maska, ale fakt myslela, ze ty darecky, sladkosti dava sam, ze sveho :D. Jezisek mi byl jasny, ale Mikulas obdarovaval sam 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.10.23 12:07

K nám chodí každý rok. Nikdo je nikdy nezval a ani nevyhodil. Přijdou k nám až 3-4 skupiny pekelníků.
Jsou to převlečení kamarádi mých dětí. Poslední dva roky chodí i moje děti převlečené.
Znají nás ze školy. Takže teď jim sama řeknu říkanku :pankac:, když moje děcka chodí venku převlečené. Pokecáme. Ukáží se, jak jim to sluší. Vyměníme si sladkosti a jdou. Jsem ráda, že stále se vrací i dávno vyjítí deváťáci, že se vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
10.10.23 12:15

U nas na vsi chodi sami, v blizkem meste se daji objednat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
10.10.23 12:20

Dělá. A objednávat je třeba hodně dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
10.10.23 12:20
@lilith1 píše:
Zaplevelim, k nam chodily cela trojka a byli i o generaci dale u potomka. Zajimave je ze na Mikulase, jako sice prestrojeneho pana, jsem verila mnohem dele..vedela jsem, ze je to maska, ale fakt myslela, ze ty darecky, sladkosti dava sam, ze sveho :D. Jezisek mi byl jasny, ale Mikulas obdarovaval sam 8o

Měla jsem to úplně stejně :lol: dodnes si pamatuju, když jsme někdy v listopadu šly s mamkou do obchodu s cukrovinkami a ona na mě ať si vyberu něco k Mikuláši. Já byla úplně v šoku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15903
10.10.23 12:27

V říjnu je to fakt dost mimo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
10.10.23 12:37
@Zumpa píše:

Proč? Musí se to domluvit a objednat dopředu :nevim:
U nás občas vidím inzeráty, ale už toho není tolik jak za nás :D asi už o to není takový zájem, nikdo si nechce děti traumatizovat jako rodiče nás :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
10.10.23 12:45
@Zumpa píše:

Nemyslím si. Záleží, jaká je poptávka. Já třeba zrovna dnes objednávala vánoční cukroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
10.10.23 16:54
@Zumpa píše:

Zase tak mimo to neni. Loni jsem nejake nabidky v rijnu videla. My Mikulase nezvem, takze to jde mimo me, ale treba veci do adventniho kalendare uz zacinam davat dohromady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová