Mimčo se nechce chovat

42
22.6.12 20:37

Mimčo se nechce chovat

Ahoj maminky,

můžete mi prosím poradít /nebo jestli je to normální/: Můj 6ti týdenní chlapeček se nechce chovat. Teda mnou. Když si ho vezme tchýně nebo některá „teta“ a povídají si s ním tak je potichu a poslouchá a kouká. Když ho chci chovat já tak řve a vzteká se. Tak je chudák často v lehačce, protože tam je klidný, popř. spí v koši. Neřekla bych, že bych ho nějak špatně držela, nevím čím to je :-( Jsem z toho smutná, že nechce být u své mámy a u jiných je jak andílek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
22.6.12 20:42

Naše malá jako mimnko taky chování „nevyžadovala“, ale byla jsem na jednu stranu ráda, nikdy si nevynucovala nějaké uspávání na rukách apod. Teď je jí 5 měsíců a teď se pochová raději, než když byla úplně malinká, některé mimnka to tak asi prostě mají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
22.6.12 20:45

Když byla malá malá tak jsem okolo ní skoro nesměla ani projít aby neječela… každý večer jsem bulela jak kráva protože tatínek byl jako zaklínadlo, dědeček byl v jejích očích přinejmenším pánbů a babička vozila a vozila protože pak mladá neřvala venu… připadala jsem si jako absolutní nematka, dítě mě nemiluje, nechce mě…

neboj se ničeho, dalších 20 let bude potřebovat hlavně tebe a za tebou bude chodit se poradit! všechno se to zase v dobrý překlopí :hug: netlač na pilu, dělej pořád to samé a hlavně s láskou, jakoukoliv úzkost z tebe okamžitě vycítí!

naše kočka ted zase nemusí babičky a strejdy vůbec, visí mi na kalhotech…a když na ní řvu (je dost energická a vzdorovitá) tak na mě kouká takovýma psíma očima že si říkám jak mě kdy napadlo že mě to dítě nemiluje? taková oddanost co od ní vidím a cítím! Jsi skvělá máma, neboj :hug:

• Citovat
  • Upravit
1065
22.6.12 20:54

Jestli je v lehátku v klidu, tak to neřeš, to bude jenom nějaký období. Aspoň si ušetříš pěknýho housera :mrgreen: Moje malá mi takhle přestala usínat v náruči. Uspávala jsem jí na ruce a nevadilo mi to, ale pak se začala kroutit a fňukat, tak jsem jí dala do postýlky a byl klid. Asi u mě byla moc zkroucená nebo co a v postýlce se pěkně rozvalí. Neboj, za měsíc to bude zase všechno jinak a ty se ho nanosíš až tě to bude mrzet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
22.6.12 20:56

Když Klárka byla úplný miminko co jsme si přivezli z porodnice tak celý noci u mě prořvala. At jsem dělala co jsem dělala, pak přišel tatínek, dal si jí na rameno a mladá dáma chrupkala jak nemluvně :zed: no já měla depku :zed: že u mě řve a u táty byla spokojená. A na vítání občánků když jí byly tři měsíce tak u mě řvala a u táty byla hodná. No nezapomenu výrazy těch lidí :zed: celou cestu domu jsem probrečela a přítel to nezapomněl všude vyprávět :zed: ted se tomu už směju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.6.12 21:00

A necítí z tebe nervozitu a napětí? Malé děti jsou hrozně citlivé a ty jak už čekáš že bude brečet a máš z toho předem obavy a jsi ve stresu tak ona to z tebe vycítí a už brečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
22.6.12 21:00

Moje dcera se do skoro tří měsíců chtěla chovat a vůbec nějak manipulovat jenom v zavinovačně, nebo jsem si ji dávala i na kojení na polštář, ale jí bylo nejlíp v té zavinovačce. Třeba to vyzkoušej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
22.6.12 21:06

Moje malá se taky nechtěla chovat. A nechce vlastně ani teď a to už je jí rok. Mně se vždycky prohýbala v náručí do luku. Postupem času jsem zjistila, že to dělá kvůli refluxu. Bolelo jí bříško. Ještě nesnášela, když jsem ji chytla za krk, což jsem nevěděla, že se nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
22.6.12 21:28

Dle mého názoru u tebe řve, protože asi kojíš? Jestli ne, tak to je mi záhadou (-:, ale jestli ano, tak cítí mléko ((-: a baštit, to mrňousové chtějí pořád ((-: a nejhorší je, být u bašty a nemít. Tak držím palce a věř, že za chvíli se tě mrně bude držet za sukně a bude to samý „máma“, „chci mámu“… a tak dál. mám to stále. a to je nejstarší už pět let a mladším tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
22.6.12 21:44
@novina píše:
Moje dcera se do skoro tří měsíců chtěla chovat a vůbec nějak manipulovat jenom v zavinovačně, nebo jsem si ji dávala i na kojení na polštář, ale jí bylo nejlíp v té zavinovačce. Třeba to vyzkoušej.

tu zavinovačku mohu jen potvrdit..syn je květnové miminko a i v létě když venku bylo 30 a doma 28 stupnu vyžadoval chování jen v zavinovačce. myslela sem, že se mi tam uvaří a on tam byl tááááák spokojený..rozbalený jenom bulel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.12 21:56
@novina píše:

To má hodně miminek, necítí se dobře klasicky v náručí, mohou je tlačit matčiny ruce, nebo nemají pocit bezpečí. Navíc když je v pohodě v křesílku, kde je jakoby „zapadlý“ - zkusila bych fakt dítě balit, do nějaké lehké ale pěkně nadýchané a měkké zavinky. My měli potíž s koupáním - „navolno“ dítě řvalo jak o život, zabalené pevně do plíny - a poprvé koupání bez řevu!

S tím kojením je to taky možné, děti cítí mléko a najednou ho chtějí, pokud ho nedostanou, řvou jak šílené. Dcera si většinou chtěla jen tak „pocucat“ a byla v pohodě, ani to nebyl hlad, spíš potřeba být blízko.

No a nervozita - s tím máme zkušenost taky - vždy když se něco dělo se mnou, dítě bylo 100% nervní. Zkus se uvolnit, ještě si na sebe teprve zvykáte, to se poddá.

Jak malý usíná? Držíš ho blízko sebe nebo je jen sám v postýlce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí