Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
určitě bych pořídila ještě vajíčko
v půl roce bude ještě moc malá na velkou sedačku
Takžekoukni po nějakých vajíčkách ![]()
Ono čím déle vydrží ve vajíčku tím je vevětším bezpečí při případné autonehodě
myslíš, že maximálně do 10 měsíců možná déle ji užiješ ![]()
našemu dítku jsme v 8měs(sám neseděl-měl skoro 10kg,ale vajíčko mu bylo těsné) museli pořídit sedačku kategorie 0-18kg, která se napevno nainstaluje do auta a usune se jako vajíčko. Až bude sám sedět, dá se sedačka normálně po směru jízdy na sezení.
Vajíčko jsme využili maximálně, miminko v něm zabalené přeneseš kam potřebuješ a ještě jsme ho využili na krmení.
V šesti měsících je na posměrnou sedačku moc brzo, tam se udává nejdřív 9 měsíců a samo sedět. My jsme přendavali cca v 11 měsísích, ale ve 13. jsme byli jednou nuceni ji použít a ještě se vešel, i když to bylo akorát ![]()
v 6 měsících bude ještě brzo na autosedačku po směru. pro ní musí dítě samostatně sedět, mít alespoň 9 kg a 9 měsíců (to vše současně). já počítám, že viki bude jezdit tak do 10-12 měsíců - uvidíme jak rychle bude růst
asi bych už ale nešla do vajíčka, ale koupila tu sedačku 0-18 kg a zatím ji dávala proti směru jízdy.
Pro přestup do posměrné sedačky, např. kategorie I tedy 9-18 musí dítě mít nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedět, čím déle však bude v protisměrné sedačce tím lépe, protisměr je pro nejmenší děti nejbezpečnější, takže pokud má jen 6 kg, tak určitě musí zůstat v protisměrné sedačce, buď tedyx vajíčko, záleží, jak je dítě velké na výšku, zda se to ještě vyplatí, nebo sedačku 0-18, kde bude dále v protisměru,( později se dají ty sedačky otočit do posměru) třeba zde výběr z 0-18: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Hezký den, (včer)
zajímalo by mne, jak dlouho vám „vydržela“ autosedačka typu „vajíčko“, tak první - váhově 0 - 13kg? Kolik měsíců, než jste přešli na větší? Je mi jasný, že dítě už musí umět samo sedět, že? Mám totiž vajíčko půjčené a budu ho muset vrátit dřív, než malá dosáhne třeba 10 kg, tak jestli mám kupovat ještě vajíčko, nebo už rovnou tu větší, co myslíte? V té době jí bude korigovaně 6 měsíců, ale jelikož je to nedonošeně, tak nevím, zda v tomto věku zvládne sedět… spíš si myslím, že ne.

Děkuji za rady, postřehy a zkušnosti.
Katka