Mimi pije jen když spí

Anonymní
29.9.19 21:08

Mimi pije jen když spí

Prosím o radu, maminky, setkali jste se už s tím, že dítě pije z lahvičky pouze když spí, kolem 2m malý začal blbnout a mléko bylo do něj možné dostat jen ve spánku, každé tří hodiny uspat, vyměnit dudlík za lahvičku a naráz vypil ze spaní i víc než by podle tabulek měl, kolem 3 měs jsme ho nechali vyhladovět, několik dnů řval, že nedostal ve spaní, ale pak jako kdyby to pochopil, začal pít normálně, sice žádné extra dávky, ale pil hezky když koukal každé 3,5 ho tak kolem 150 ml, asi 14 dnů, teď ale zase zlom a jak vidí flašku, začne dělat scény, kopat, řvát, nechce ani čajík, co měl tak rád, už jsem to nevydržela a dala mu zase ze spaní :roll:, no a vypil 210 jak když mávne proutkem, ale nesmí se u toho probuti jinak by začal řev a bylo by po pití. Myslela jsem jestli třeba to nemůžou být zoubky, pořád si rve něco do pusy a kouše to? Prostě už jsem se těch 14 dnů radovala, že konečně pije normálně, ale pak zase bum. :cert: Už fakt nevím, co sním dělat, jinak váhu má pěknou 4m a skoro 8 kg. Díky moc, nepřihlášená Jane

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20899
29.9.19 21:19

Zda se mi to, nebo to tu davate porad dokola? Uz jsem to cetl nekolikrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.9.19 21:26

4 MĚSÍCE A SKORO 8 KG? No tys kráso!!! Zajímalo by mne, co má ve dne za režim? Vy ho spíše překrmujete. Kolik toho dohromady za den vypije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
29.9.19 21:56

Zakladatelko, predevsim prestan sledovat tabulky :cert:. Ty davky v nich jsou premrstene a dite precpavas. V pohode staci polovicni (mluvim z vlastni zkusenosti s dvojcaty). Holky nadherne pribiraly a nevypily ani pulky te tabulky.. Kdyby ji vypily, najspis by z nich byly koule..

Jinak ale obdobi, kdy jecely, jen co uvidely lahev jsme meli.. Bylo to kvuli kolice. Proste se jim pri piti kroutilo brisko a je to bolelo a spojily si to s lahvi..

Nakonec jsem taky davala obcas ve spanku (ale jen v noci po uspani..).. Ale pres den jsem davalajen za bdeleho stavu a min casto nez je na krabici (snad co 4 hodiny, uz si nepamatuju :oops: ) a pouze max polovicni davku. Stejne to vetsinou nevypily.. A plnou doporucenou davku jen vecer po koupeli, v noci (kdyz si rekly) a rano (ale te vetsinu nechaly..).

Kazdopadne dvojky se mi od mleko odstavily samy uz v roce a pul.. A poslednich 6 mesicu uz to piti byval boj.. Mlecne ony nikdy nebyly 8)

Jinam malemu uz muzes zacit davat prikrmy a mleko jimi pomalu pres den nahrazovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
29.9.19 22:20

Takových období ještě bude hodně :cert: u nás to bylo podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.19 22:33
@berry4 píše:
4 MĚSÍCE A SKORO 8 KG? No tys kráso!!! Zajímalo by mne, co má ve dne za režim? Vy ho spíše překrmujete. Kolik toho dohromady za den vypije?

Taky me prijde, ze ho prekrmuje, bodejt by ji pak chtel mleko, je precpanej a 8 kg ve 4 mesicich je hodne, kolik bude mit v roce? A ty davky 220 jsou moc, dcera pila kolem 150, tech 200 mela kolem roku

• Citovat
  • Upravit
30962
29.9.19 22:35

Taky mi jedna dcera v urcitych obdobich pila jen ze spanku. Pokud spi v pravidelnych intervalech, asi bych to nehrotila a nechala ho tak. Brzy zacne s prikrmy a bude zase vse jinak. A 8 kg nemela moje nejstarsi ani v roce :mrgreen: (a dalsi dve deti tak nejak tesne jo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.19 22:39

Děkuji moc za reakce. No on malej pil tak kolem 1l denně, někdy 130 někdy 230 co tři a půl hodiny. Jen teď je to boj, mám stach že bude mít málo tekutin, vzteká se, buší do flašky a shazuje jí rukama :roll:, teď jsem mu dala taky po uspání a vypil 220 a ještě by pil ale už jsem mu flašku vzala už se mi to zdálo dost, příkrmy jsem zkoušela 5 dní ale nic moc něco málo spolkne ale většinu vyplivne při třetí lžičce už se začne vrtět že se mu to nelíbí. Nevím jestli to třeba nejsou ty zoubky, on je celkově takovej neklidnej a kolikrát ho nemůžu ani přebalit jak sebou mele, všechno kouše a cpe do pusy ale zase kdyby mu kvuli zoubkum vadila flaška, tak by mu mel vydit i dudlík?, ale ten on dudlá jak vzteklej, vím, že už je tady takových diskuzí mnoho, omlouvám se, ale jsem na malýho uplně sama a ztrápí mě to :,( Nejsou třeba nějaké přípravky třeba nějaké bylinky na uklidnění?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.19 22:48

Ja vim, že 8 kg ve 4 měs je dost, ale vypadá jako normální miminko, a on ty dávky má opravdu různě někdy 130, a třeba ani to ne a někdy i přes 200, nejvíc vypil 260 naráz, ale pak zase o dost mín, takže si myslím, že to není překrmování

• Citovat
  • Upravit
30962
29.9.19 23:09

Tak mu dej vodu z hrnicku mezi mlikem, kdyz se vzteka kvuli flasce, moje deti vubec nemely zadnou lahvicku na piti, proste od zacatku (4-5m) hrnecek (posledni pilo z panaka :mrgreen: ). Dve ze tri deti mi jidlo pochopily az tak za mesic, to, ze plive, je normalni, kvuli tomu neprestavej s prikrmy. Zuby to byt muzou, to Ti zas neporadim, mam 3 deti a zubu jsme si nevsimli ani jednou (oni totiz nespaly a dost rvaly i bez zubu :mrgreen: ). A hod se co nejvic do klidu, ditko muze byt nervozni i z Tve nervozity, na tom je hodne pravdy. Vim ze je to tezke, u prvniho ditete clovek tape, ale pribira Ti hezky, kdyz par dnu moc nesni, tak to ani nepoznas. Mne ta moje nejstarsi zizala (uz ve vyssim veku) mesic nejedla, uz mela i od Dr. extremne nizkou vahu v prukazce, protoze nemela kde brat, na odbery nas poslali. Ale byl to nejaky mores… Jist mi zacala az ve 4.5r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
30.9.19 10:08
@Hobitka píše:
Tak mu dej vodu z hrnicku mezi mlikem, kdyz se vzteka kvuli flasce, moje deti vubec nemely zadnou lahvicku na piti, proste od zacatku (4-5m) hrnecek (posledni pilo z panaka :mrgreen: ). Dve ze tri deti mi jidlo pochopily az tak za mesic, to, ze plive, je normalni, kvuli tomu neprestavej s prikrmy. Zuby to byt muzou, to Ti zas neporadim, mam 3 deti a zubu jsme si nevsimli ani jednou (oni totiz nespaly a dost rvaly i bez zubu :mrgreen: ). A hod se co nejvic do klidu, ditko muze byt nervozni i z Tve nervozity, na tom je hodne pravdy. Vim ze je to tezke, u prvniho ditete clovek tape, ale pribira Ti hezky, kdyz par dnu moc nesni, tak to ani nepoznas. Mne ta moje nejstarsi zizala (uz ve vyssim veku) mesic nejedla, uz mela i od Dr. extremne nizkou vahu v prukazce, protoze nemela kde brat, na odbery nas poslali. Ale byl to nejaky mores… Jist mi zacala az ve 4.5r.

Jenze zakladatelka nekoji, takze nema jinou moznost jak davat umele mleko nez je lahvicka.. Dite ce 4 mes nebude pit UM z hrnicku.. ;)

A jinak souhlasim. Taky maji mohe holky obdobi, kdy by snedky porce jak dospelak a obdobi, kdy jsem rada i za par lzic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30962
30.9.19 10:20

@kyticka86 Nemyslela jsem UM, myslela jsem vodu, protoze zakladatelka mela obavy, aby dite nemelo zizen. UM na zizen neni. Moje tri od 5m normalne z hrnicku pily, tak proc to nezkusit. Kdyz pri pohledu na lahvicku rici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 22:47

Děkuji, můžu to vyzkoušet z hrníčku ale myslím si, že 4 měs dítě to nebude umět :nevim: zkoušela jsem mu dneska dávat mléko i vodu ze lžičky, jenže on se tomu začal tak smát a všechno mu teklo koutkama z pusy :zed:, tak jsem nabídla lahvičku, dvakrát si loknul a zase řev, no tak jsme nakrmili zas po uspání, vypil 240, jenže pak jsem za deset minut přišla se na něj podívat a on ležel spokojeně v postýlce a totátně poblitej obliče a peřinku a smál se na celý kolo :zed: vždycky mě přijde, že snad v něm nic nezůslane, když toho tolik vyblije a jsem z toho zas špatná, jestli v něm vůbec něco zůstalo. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.19 22:54

Taky se nám stalo, že malej čtyři dny skoro nepil a zhubnul asi 200g, pak začal pít normálně, ale ne nějak moc, a hrozně rychle zase nabral 300g za 5 dnů :think: a dr říkal že prý to tak bývá že je to jojo efekt že to mívají i miminka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová