Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neber to útočně, ale jaký máš důvod ho nestříhat? S tím šátkem nevím nevím. 24 hodin denně ho mít nemůže a taky určitě nechceš aby šilhal kvůli ofině.
@spiritt Zagumičkovat vlásky do palmičky
. Prostě bych mu střihla alespoň nad obočím ofinku. A nebo zaplést dozadu copánek či každý den dozadu gelovat
.
My jsme začali prvního syna stříhat brzy. Jen co začal sedět. Vypadal pak lépe a vlásky krásně zesílily a zhoustly. Teď po druhém roce má pěkné vlásky. Tomu druhému rostou vlásky taky rychle, takže zvolíme stejný postup. Mně přijde praktičtější ty malé děti ostříhat. Asi jsem ošklivá, ale holku bych ostříhala taky ![]()
@Baby86 Já jsem malého taky ostříhala brzy. Ten vrch měl strašně dlouhý tak sem mu to střihla. Teď má 21m a má krásné vlásky. Taky bych ostříhala i holku ať má všechny vlasy stejně dlouhé. Hned to dítko vypadá lépe a upraveně než když má každý vlas jinak dlouhý.
Proste bych ho ostrihala. Nestrihat do roka to je stejny jako rada nemyj v těhotenství okna, aby se miminu neomotala pupecni snura kolem krku ![]()
@spiritt píše:
Ahoj, syn ma dost dlouhe vlásky, hlavně ofinu, ale ostříhat ho chci až po roce..jenze mu to už dost leze do očiček, ale nenapadá mě žádný dobrý řešení krom toho ostříhání, nebo sponky, ale klukovi přeci nedám sponku…Navíc by si ji určitě sundaval a strkal do pusy, takže to radši ne..nemáte někdo nějaký nápad?
culíček… takovou tu fontánku
jsem nad tím teď přemýšlela a malá jí nosí a kdyby byla kluk asi by jí měla taky
dyť kolik chlapů pak v dospělosti ty gumičky nosí dobrovolně ![]()
@zoo píše:
Ahojky,
nevíte někdo, proč se miminkům do roka nemají stříhat vlásky?Nám tak podivně rostou že by potřebovaly zástřih-ale spousta lidí mi říkala, že vlasy u miminek se nemají do roka stříhat…
přijde mi to trochu ujetý a tak bych ráda zjistila proč…
Díky za rady,
Zoo a Rozarka,8m
Nemá se to kvůli pověře že se zkracuje život ale já jako kadeřnice a máma která viděla že synovi lezou vlasy skoro do očí ostříhala už v 6m ![]()
Hele, tím stříhám do roka je spíš myšleno nebrat ho na ježka strojkem:) Mi vždycky bábinka říkala, že se nemaj do roka stříhat, protože se jim pak změní (zkazí) vlasy.. třeba z hustej budou řídký ocásky… Ale já synovi normálně afču šmikla před rokem a v poho:) Nic se mu nezměnilo:))
Jediný důvod proč nechci stříhat teď, je moje povercivost…Jo, zřejmě je to blbost, ale…No nechce se mi to střihnout no..Palmicka nevím, no.. ![]()
Holky, jsem blbka - proto anonym a stydím se, chtěla jsem malému trochu prostříhat vlásky a u oušek jsem mu to vzala moc a má to hrozný…prostě jsem nůžkami zkopírovala ouško…jde to nějak napravit? Na podzim mu budou dva roky a vlásky jsme zatím stříhali jen jednou. Teď jsem mu je chtěla prostříat aby se tolik nepotil…
@Anonymní píše:
Holky, jsem blbka - proto anonym a stydím se, chtěla jsem malému trochu prostříhat vlásky a u oušek jsem mu to vzala moc a má to hrozný…prostě jsem nůžkami zkopírovala ouško…jde to nějak napravit? Na podzim mu budou dva roky a vlásky jsme zatím stříhali jen jednou. Teď jsem mu je chtěla prostříat aby se tolik nepotil…
Nevím, jak to má dlouhé, ale co ho třeba celého ostříhat?
@Anonymní píše:
Vzala Bych ho ke kadernici?
jestli jsi jak ja, sama bych to spis zhorsila nez vylepsila ![]()
Jinak k tematu, my strihali uz ve 4 mesicich, vzadu to mel az na zada a ted v lete vecne spoceny vlasky, a co si budeme povidat, obcas i poblinkany - lezlo mu to do zahybu na krcku a tezko se nam ted leci ty opruzeniny.. ![]()
Ofinku jsem taky zkratila, stejne uz mu to opet leze do oci
skoda, ze nemame holcicku ![]()