Poradna duly
Jana Čurdová
souhlasim taky zavidim, Vasik ma budim v sobe a dyl jak 3 hodiny nevydrzi.
Ahoj holky, kde jste kdo? U nás spousta novinek. Vojtíšek se začal usmívat, brouká si (pravidelně ve 2h v noci) a na bříšku se snaží držet krásně hlavičku. Sice je vidět, jakou mu to dá práci, ale nakonec se to většinou podaří, šikulka moje ![]()
Jinak jsme ale taky dostali široký balení, tak bojujeme s plínama navíc
A jak u vás? Co vaši broučci?
Tak my pořád bojujeme s blinkáním po krmení. Neumí si odříhnout nebo se mu to podaří, ale stejně si pak ublinkne a klidně i víc než hodinu po krmení..
Jinak je to brouček, ale občas mi přijde že pořád pláče a nemá k tomu důvod.. ![]()
Ahoj, tak se k vám přidávám, Anetka se narodila 10.8. v 21:13, porodní míry : 3,1kg a 50 cm. Už se hezky smějeme a dovádíme v lehátku s hrazdičkou:) Jsme bohužel na UM. Také máme prdíky, ale vceku to zatím zvládáme. Zatím tedy nemáme problém s usínáním, vykoupem, nakrmíne, pokládám do postýlky a odcházím a spíme od 8. Pak kolem 1-2 krmíme, pak kolem 4-5. A tak kolem té 8 vstáváme. Přes den jíme po cca 3 hodinách. Také jste některá s miminkem na UM? Mě to velice zpočátku trápilo, kojila jsem částěčně tak 2 týdny:(,,jen". Teď jsem se s tim už smířila a hledám v tom pozitiva. Jsme na Nutrilonu.
Miri, zrovna před asi 20 minutama jsem viděla reklamu na Nutrilon. Takže to pozitivum je, že je to jednička mezi lékaři i mezi maminkama.. ![]()
Ahoj, tak my teda kojíme, ale myslím ,že dneska už jsou ta UM tak vychytaná, že určitě dáváš miminku to nejlepší, neboj.
Jinak si právě procházíme růstovým spurtem, i když už je Vojtíškovi 7 týdnů. Je to docela záhul. Ve dne nevydrží ani ty 2 hodiny bez jídla. Večer se u krmení vzteká, řve u toho jako tur a odstrkuje mě, pak ale zas hledá a přisaje se, dvakrát potáhne, a zas křik a tak furt dokola, dokud neusne. V noci naopak skoro vůbec nepapká.Dřív jsme krmili v 12,3,6 h, pak ve 2,5,7 h a předevčírem jsem ho musela vzbudit aspoŇ na to kojení v půl pátý, protože by jinak vůbec nejedl.A od tý doby papá jen jednou za noc kolem 3 hodiny. Myslím, že to bude tím spurtem a pak se to vrátí zpátky
HOlky, nemáte někdo něco podobnýho? A myslíte, že mi mlíko vydrží, když třeba nebudeme celou noc krmit? Se mi zdá, že je na to ještě dost brzo,aby spal celou noc.
Barfi,
tak nad tím zrovna taky uvažuju. Mně se sice malý budí dvakrát za noc, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby se budil pouze jednou ![]()
Právě si říkám, kdy se to tak začne ustalovat s tím krmením a zda i kdyby se nebudil v noci vůbec, zda by mi mlíko vydrželo..
Mám dojem, že minulý týden tu nějaká diskuze o tom byla. Že se mlíko jen tak neztratí - ale pak taky někdo psal, že se laktace ustaluje až ve třech měsících, tak do té doby je možná vhodné aspoň jednou za noc krmit.., ale nevím.. ![]()
No když já si myslím, že když ho budu zbytečně budit, když nebude mít hlad, tak se stejně kloudně nenapije. Bude jen dudlat, pak se mi při mý smůle probudí a já ho budu další hodinu zase uspávat. tak teda fakt nevím. asi zatím na to jedno kojení ho budu budit a uvidíme, jestli se to zase nevrátí do normálu samo. Dcera začala spát celou noc až ve 4 měsících, a to ještě jen od 22 do 5 h. ![]()
TO já nemůžu nic srovnávat, když je to můj první potomek ![]()
Ale mám dotaz, když se ti dcerka vzbudila v těch pět, to jsi ji nakrmila a zase pak ještě usnula nebo pak už byl budíček?
Ne, to se jen vzbudila na jídlo a pak jsme ještě ležely. Někdy ještě usnula, jindy jsme se jen tak válely. Ale to už byla veliká, v těch 4 měsících už se s ní dalo dělat blbostí i v posteli
a člověk si ještě trošku odpočinul.
Ahojte děvčata promiňte že vám vstupuji do diskuze prodávám kombinézku modrou medvídek pů-vel 0-3 měsíce za 200 kč kdyby jste měla některá zájem ![]()