Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, a dáváš jen UM, nebo už máte i příkrmy? Naše malá od 3 měsíců spala téměř celou noc a asi 10 dní před 5 měsícem začala spánek zkracovat a postupně chtěla kojit každé 3 hodiny i v noci. Tak jsem usoudila, že jí mléko nestačí a v 5 měsících začala dávat v poledne příkrm a po pár dnech začala spát zase celou noc.
Tipuju zoubky, já mám o měsíc mladší a mám to stejně, budí se mi častěji, ale snažím se krmit jen jednou jak byla zvyklá. Zkuz si pořádně umýt ruce a prstem pojezdit po dásních, pokud se rychle zklidní je to ono, nicméně tě nepotěším, prořezání může trvat ještě 2 měsíce. Já ještě tak obden mažu na noc calgel, zkrátka podle toho jak se chová a je nepříjemná
No tak pokud jste na UM pravdopodobne uz davas prikrmy nase mala taky spala celou noc pak se zacala probouzet a mela hlad uz id ctvrteho mesice jsem ji chtelandat kasi ale dr me upoznila ze pokud spi celou noc neni treba pak dostavala hlad tak jsem dala kasi a spala az do rana ale ted nas trapi zuby takze se taky budi. Zkontroluj dasne ne vzdy se dite budi zrovna hladem ![]()
Ano v poledne má příkrm, kaši zatím nedáváme. Na dásně nemá nějak oteklé, jen si všechno strká do pusy - což je normální. myslíte, že zoubky to můžou být i přesto že dásně nejsou oteklé? I přes den je poslední dobou takový nervozní ![]()
Taky se mi to v tomto věku u malého stalo. Začala jsem tedy dávat na noc kaši ![]()
@Anonymní píše:
Ano v poledne má příkrm, kaši zatím nedáváme. Na dásně nemá nějak oteklé, jen si všechno strká do pusy - což je normální. myslíte, že zoubky to můžou být i přesto že dásně nejsou oteklé? I přes den je poslední dobou takový nervozní
Moje holka taky neměla oteklé dásně a najednou dnes vykouknul první zoubek ![]()
@Anonymní píše:
Ano v poledne má příkrm, kaši zatím nedáváme. Na dásně nemá nějak oteklé, jen si všechno strká do pusy - což je normální. myslíte, že zoubky to můžou být i přesto že dásně nejsou oteklé? I přes den je poslední dobou takový nervozní
dásně nemusí být vždy oteklé
Je tu naka maminka ktera ma miminko jako ja??? Me teda nespal nikdy celou noc…za par dni mu bude 5 mesicu a chodi spat ve 4 rano a budi se max v 7…pres den spi strasne malo kazdy dve hodiny usne ale jen na 15 min max pul.hodka..bozeeee
Ahoj maminky, naše miminko bude mít za pár dní 5 měsíců. Před cca 10 dny se nám začal budit v noci na jídlo asi tak dvakrát za noc někdy třikrát. Před tím asi tak 4 - 5 týdnů spal celou noc bez jídla. Je na UM, myslíte že mu mám dát v noci tak často jídlo? Dnes než jsem mlíčko nachystala a donesla tak ho už ani nechtěl a za 5 minut usnul. Dávám čaj, ale vyžaduje mlíčko v noci.