Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mám pár věcných otázek na kapky Biogaia - ve které denní době je nejlepší kapky dávat? - dáváte celou dávku (pět kapek) naráz nebo třeba po jedné kapičce, které přidáte do každýho mlíka (máme UM)? - jestli kombinujete s Infacolem/Sab simplex kdy ho dáváte?
Děkuji všem za odpovědi.
Já dávám celou dávku do ranního mlíčka a s ničím jiným už nekombinuju. Nám hodně pomohly, ale také jsme museli vyměnit UM, původně jsme měli Bebu a přešli jsme na Nutrilon anti colics, po té bebě měla malá zácpu.
My dávali večer celých pět kapek na lžičku před spaním, ještě k tomu dostávál Vigantol…u nás stoprocentně zabraly ![]()
Určitě je lepší dávat všech 5 kapek najednou, ideálně ráno, ale na tom už tolik nesejde ![]()
Davam celou davku behem dopoledne…kdyz jsem jeste kombinovala se sabem/espumisanem, tak ty jsem davala k tomu v prubehu dne pred kojenim-ne kazdym, pak uz jen vecer, az jsem vysadila uplne ![]()
@sounau Já dávám 5 kapek během odpoledne, tak nějak po obědě, když chce malá pít. Dávala jsem k tomu Espumisan, teď jsme vyměnili za Sab Simplex. A ještě jí příležitostně svědčil BabyCalm.
@Leny77 píše:
Já dávám celou dávku do ranního mlíčka a s ničím jiným už nekombinuju. Nám hodně pomohly, ale také jsme museli vyměnit UM, původně jsme měli Bebu a přešli jsme na Nutrilon anti colics, po té bebě měla malá zácpu.
A můžu se zeptat, jak to vypadalo, když měla zácpu? Jak často kakala? Taky máme Bebu, zezačátku se mi zdálo, že má zácpu, ale teď je to lepší, každý ráno se vykaká vydatně, ale tlačí to že je až rudej. Přemýšlela jsem, jestli změnit mlíko, ale nechci mu to často měnit.
@zelenaprisera píše:
Rano 5 kapek na lžičku. Vypije ti vždycky celou dávku mlika?
Vypije. ![]()
@sounau tak pokud se vykadí dost, tak to zácpa nebude. Naše malá ráno chudák tlačila třeba půl hodiny a v plínce byl jeden bobek, jak korálek. Už jsem z toho byla zoufalá. Každému miminku holt vyhovuje něco jiného.
Ahoj maminy,
dáváme jí večer a to celých pět kapek, dávám jí malé stále a to je jí už rok, s prdíka problémy nemáme, ale je dobrá i na imunitní systém…
Ahoj, prosím, kdy tedy dáváte tyto kapky? nemam s nimi zkusenost. je lepsí davat rano nebo az vecer nebo je to jedno? a pote hned nakojit? davam jeste kapky BabyCalm - máte někdo zkušenost s touto kombinaci? dekuji moc
@evulkanov Bio Gaya jsou supr, nám na prdíky pomohly moc. 1× denně 5 kapiček. Já dávala na lžičku a je podle mě jedno kdy. My jsme dávali ráno. S kombinací léků bych se raději poradila s lékařem ![]()
Já je nakonec dávám ráno při druhém krmení. Myslím, že kombinovat s druhými kapkami je zbytečné.