Miminko 9 měsíců nechce spát v postýlce

moncahavlova
10.11.23 08:30

miminko 9 měsíců nechce spát v postýlce

Zdravím asi máme problém, chci se zeptat jak je to u vás. Kojim v noci a večer před spaním. Dřív jsem kojila v sede prendala do postýlky a vše bylo ok. Normálně spinkala v postýlce. Dokud se nevzbudila na další kojení. Ale pak jsem přešla na kojení v leze a u toho pochopitelně usnu taky 🤣 Takže jsem si miminko naučila spát se mnou v posteli jelikož to bylo pohodlné s já se víc vyspala. Jenže spím stále v jedné poloze. A stalo se to že si na to zvykla a večer mi usne u kojení, přendám do postýlky a spí třeba 3-4h ale občas se stane že se vzbudí po hodině. A neusne jinak než u prsa se mnou v posteli a když ji přendám tak je za hodinu vzhůru. Prostě si navykla na spaní se mnou a u prsa. Přes den spí normálně v kočárku na procházce. Nevíte někdo prosím jak ji naučit zase usínat v postýlce? Nevadí mi že usne večer u prsa ale v noci bych ji ráda nakojila a uspala zas v postylce jako to bylo dřív. Jakmile ji dám do postýlky tak pláče a to dost, pomůže jen prso nic jiného. A pláče dokud ho nedostane zkoušela jsem snad už všechno. Postýlku má vedle naší postele přiřazenou. Nevím co je za problém jestli spíš to že chce spát u prsa a nebo že chce spát v posteli se mnou. Každopádně bych ji ráda naučila zase hezky spinkat v postýlce 😊 Taky bych si ráda někdy narovnala záda takže bych uvítala kdyby po kojení bych ji mohla dát do postýlky a spínal by zase do dalšího kojení 2-3h 😊 Nejde ji uspat jinak než u prsa, večer u něj usne takže ji pak jen přendám ale když se vzbudí třeba po hodině že se jí něco zdálo atd tak pláče pochovám ji uklidnim a pak ji chci dát zase spinkat po nějaké době a ještě ji ani nepoložim a už pláče. Někdy je to dost hysterak. Desim se toho právě až kojit nebudu..což mám v plánu kojit cca do roka. Myslíte že když pak pochopí že mlíko už není takže přistoupí na to zpívání a bude usínat v postýlce zase?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1813
10.11.23 08:41

A co pro začátek zkusit nechat ji s tebou v posteli, ale v hnízdečku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
10.11.23 08:52

@frauhofman to jsem nezkoušela hnízdečko jsem už i vyřadila bylo jí už malé 😊já ji mám u sebe ale nejde ji uspat jinak než u prsa, dřív jsem ji právě vždycky prendala do postýlky ona se otočila na bok a spala ale teď se to nějak zlomilo 😁 asi jak mě cítí hodně jak kojim prostě tak chce být se mnou to chápu. Ale kdyby prostě vedle mě usnula při hlazení nebo zpívání ale ona chce pořád to prso jen 😁

• Citovat
  • Upravit
6178
10.11.23 09:04

Tak jí dej prso, a odnaučuj něco až budeš chtít odstavit - nač si to komplikovat, když nemusíš :nevim: měla jsem kontaktní prsomilné dítě, a když jsem přestala kojit, tak jsme prostě přešli na jiné způsoby uspávání. Spí s náma teda doteď, večer usne v pokojíčku se ségrou (jsme tam s nima já nebo manžel tak hodinku než zaberou) a v noci se přesune. Má 2 a čtvrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
10.11.23 09:27
@Lily Evans píše:
Tak jí dej prso, a odnaučuj něco až budeš chtít odstavit - nač si to komplikovat, když nemusíš :nevim: měla jsem kontaktní prsomilné dítě, a když jsem přestala kojit, tak jsme prostě přešli na jiné způsoby uspávání. Spí s náma teda doteď, večer usne v pokojíčku se ségrou (jsme tam s nima já nebo manžel tak hodinku než zaberou) a v noci se přesune. Má 2 a čtvrt.

toto by na mě nebylo dřepět u dětí hodinu než usnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
10.11.23 09:48
@KKK85 píše:
toto by na mě nebylo dřepět u dětí hodinu než usnou…

Mně to nevadí - zaprvý by mladší jinak neusnula, moc se neumí sama zastavit a usnout, a zadruhý je to krásnej čas, čtu si, děti tiše usínají… Relax :) předtím ještě společně večeříme, hygiena, čteme, povídáme si, celkem večerní rutina tak 2 hoďky. Střídáme se s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
10.11.23 12:00

Vitej v mem svete :lol: dite patri do postylky, nikoliv do postele :lol: jak jsem byla naivni.. docela dlouho mi to vydrzela a spala v postylce, pak se zacala budit casteji a ja obcas u kojeni usnula. Kolem 8 m byla vzhuru co hodinu a to uz jsem nedala ji vracet.. k dnesnimu dni (11 m) aktualne neroste zadny zub, tak vydrzi treba 3 hodiny v kuse spat, tak se mi povede ji parkrat do postylky vratit, ale k ranu uz na to nemam silu.. az se zase ozve zub, je mi jasne, ze se vratime ke kazdohodinovemu buzeni :zed:
Pry se spani odstavem vyrazne zlepsi, ale uprimne.. je pro me jednodussi spat s ni v posteli a vytahnout prso, nez celou noc chodit po loznici a uspavat..
Soucitim s tebou, nejsi v tom sama :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
10.11.23 12:04

@Asfi Jakoby kdyby si zase zvykla na postýlku bylo by to fajn. Dřív když v ní spala tak mi v ní krásně usnula do 10 minut třeba při čtení nebo zpívání no 😁 my máme zoubky dva teď ale nerostou budí se cíleně že chce být nonstop přisátá na prsu

• Citovat
  • Upravit
1977
10.11.23 12:55

Spánek dětí se mění. Syn spal od porodnice do 4 měsíců ukázkově - nakojila jsem ho, položila do postýlky a usnul. Pak zlom, začal víc vnímat a neusnul jinak než u prsa. Ale nakojila jsem ho, dala do postýlky a cca 2 hodiny spal. A pak v 8 měsících další zlom :lol: půl hodiny jsem ho uspávala, pak dala do postýlky a za další půl hodinu byl znovu vzhůru. To jsem vydržela asi týden a pak šel ke mně do postele, kde byl do roka a půl. Pak se najednou budit přestal, tak jsem ho přesunula do vlastní postele a od první noci tam spal krásně :) takže za mě je rada počkat, až nebude ten noční kontakt potřebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
10.11.23 12:57

@aanysek to by mohlo být taky ve 2 letech 😁

• Citovat
  • Upravit
6178
10.11.23 13:04

@moncahavlova nebo později, 2 a čtvrt roku a ještě to nepřešlo :mrgreen: ale s odstavem se to hodně zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
10.11.23 13:06
@moncahavlova píše:
@aanysek to by mohlo být taky ve 2 letech 😁

Mohlo, ale nemuselo ;) proč se rovnou děsit 'katastrofického" scénáře? Ty jejich potřeby se opravdu mění. Teď potřebuje prso hodně, za chvíli může stačit, že ležíš v těsné blízkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
10.11.23 15:45

Mame to rovnako, ma rok a zatial sa k postielke nema… nad matracom v naruci zacne plakat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
10.11.23 22:54

Holky, nikam nespěchejte. Mám tři děti, 12, 9 a 7. A jak mi to chybí, to noční tulení a kojení. Prostřední a nejmladší u nás doteď občas nad ránem skončí. Ono je to náročné, ale tááák rychle to uteče… Já jsem všechny i hodně dlouho kojila ale nějak před druhým rokem jsem je na noc odstavila a to pak spali dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
11.11.23 00:13

Dítě chce spát s maminkou, protože je to přirozené a cítí se tak v bezpečí.

Mám 5 dětí a dokud byly kojené, prakticky žádné nespalo samo v postýlce. Bylo to samozřejmě individuální, někteří začali spát „ve svém“ dříve, jiní později… Ty nejstarší jsem svým způsobem také tlačila k samostatnosti… Nicméně po svých zkušenostech už dnes vím, že rozhodně není kam spěchat a dokud nás ty děti takhle moc potřebují, měli bychom si to užívat a být tu pro ně ❤️

Nejdéle s námi spal zatím 4. syn - do 4 let určitě (přesně ani nevím). Naše nejmladší bude mít v lednu 3 roky a stále spí s námi a ještě se i několikrát v noci kojí 🙂 Už to jednu dobu vypadalo, že zatoužila po vlastním prostoru, začala se po nočním kojení sama přesouvat do svého… A teď už zase chce spát jedině se mnou ❤️ Je to někdy náročné, ale děti jsou malé jen jednou! V tomto období jim dáváme důležitý základ do života. Budují si sebehodnotu a důvěru ke světu. Potřebují načerpat bezpodmínečnou lásku, přijetí a bezpečí. Když malé dítě v postýlce pláče, protože chce spát se mnou… rozhodně ho v té postýlce nebudu nutit být.

Obavy, že s vámi bude dítě spát třeba do puberty, jsou zbytečné :wink: Pár dětí v pubertě doma mám, takže o tom vím své 😁 Osamostatňování se a oddělování se od rodičů je přirozený proces, není třeba ho urychlovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová