Miminko a kočka - značkuje?

110
14.6.11 11:29

miminko a kočka - značkuje?

Ahoj holky..
chtěla bych poradit od vás co máte doma kočičku a mimčo. Mojí malé bude 5 měs a máme tříletou kočičku. Poslední dva měsíce, co se už malá začíná trošku hlásit, tak kočka jde třeba okolo ní a napřímí ocas a jakoby vrtí zadkem a stojí na místě..zkoušela jsem,jestli nění někde mokro, ale nebylo..dělá to i třeba jen u jejích věcí - postýlka, hrací koutek.Kočka je kastrovaná. Veterinář říkal,že to bude nejspíš její projev jak s malou navázat kontakt, jelikož nemůže malou zařadit mězi lidi či kočky a kočky se poznávají právě zvednutím ocasu. Ale proč to dělá i když malou nevidí, ale je u jejích věcí?
Prosím poraďte a nebo jestli máte podobnou zkušenost? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
14.6.11 11:34

Ahoj sice ti asi neporadím ale zajímají mě odpovědi,máme taky kočku,a brzy budeme mít mimi tak se ted hodně zajímám o tom jak se kočky v takových situací chovají,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
14.6.11 11:44

Ona jí sice nevidí, ale rozhodně jí cítí. Také bych to viděla jako druh navázání kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.6.11 12:06

jedna naše kočka se takhle se zvednutým ocasem otírá o postýlku, zavinovačku, všechno miminkovské. A obě dvě jí přijdou oňuchat hlavičku, když malou kojím :-)
A když řve jako tur, tak kočky starostlivě přiběhnou, co se to děje a proč nic nedělám :mrgreen:
Naopak pes se mimina stydí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
14.6.11 12:20

no ona se neotírá, ona se naopak otočí a zvedne ocas a vrtí zadkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.6.11 12:51
adela27 píše:
no ona se neotírá, ona se naopak otočí a zvedne ocas a vrtí zadkem…

tak ji na něm podrbej :wink:
Já si taky myslím, že to je její způsob navazování kontaktu, potřebuje si ten nový pach někam zařadit. Projev agresivity to není a jestli je kastrovaná, tak bych se ani značkování nebála. To spíš kdyby měla pocit, že ji zanedbáváte,mohla by se protestně vyprázdnit něka, kam nechhceš. Ale z toho, co píšeš, mi všechno přijde v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
14.6.11 12:52

Dítě zatím nemáme, ale takto projevuje naše Aduš důvěru nám, ukázat svou díru do zadku se zdvihnutým ocasem je maximální pocta, bohužel ji občas projevyuje i vybraným návštěvám, ale to musí být NĚKDO :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
14.6.11 13:11

Tak na mě nevystrkuje… tak projevuje poctu postýlce a hracímu koutku .-)).. agresivní není.. malé se celkem bojí, jestli k ní během těch 5ti měs přišla 3krát tak to je hodně :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
14.6.11 13:14

mám doma 4 měs kluka a dvě kočky, obě kastrované, ale nedělá to ani jedna: Spíš se přijdou podívat, k Míšovi moc nechodí a pokud brečí delší dobu odchází

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
14.6.11 15:44

Zajímalo by mě jestly vaše kočky taky tak mnoukají,ta naše je to ještě kotě teda(5 měsíců)tak mnouká jak postřelená,když vyjdu do dveří hned se rozvalí a spustí mnoukání,a pak většinou i jen tak prostě si tak jde a mnouká,je to strašnej mazel.A co teprv když honí mouchu to lítá pokojem a ten řev u toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.6.11 15:54
katule9 píše:
Zajímalo by mě jestly vaše kočky taky tak mnoukají,ta naše je to ještě kotě teda(5 měsíců)tak mnouká jak postřelená,když vyjdu do dveří hned se rozvalí a spustí mnoukání,a pak většinou i jen tak prostě si tak jde a mnouká,je to strašnej mazel.A co teprv když honí mouchu to lítá pokojem a ten řev u toho…

To známe :mrgreen: a co teprv, když začne mrouskat :zed: Za muchou je schopná skákat až ke stropu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
14.6.11 15:56

Brrr, mrouskání ve dvě ráno na posteli… Teď je čerstvě kastrovaná a zároveň po císaři, má koťátko, tak nevím, co z toho všeho přisuzovat mateřství a co kastraci, ale změna je to neskutečná. Najednou máme hodnou kočku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
14.6.11 16:01
Maky.p píše:
katule9 píše:
To známe :mrgreen: a co teprv, když začne mrouskat :zed: Za muchou je schopná skákat až ke stropu :mrgreen:
ugluk píše:
Brrr, mrouskání ve dvě ráno na posteli… Teď je čerstvě kastrovaná a zároveň po císaři, má koťátko, tak nevím, co z toho všeho přisuzovat mateřství a co kastraci, ale změna je to neskutečná. Najednou máme hodnou kočku :-D

Taky přemýšlím o kastraci,sle máme britku a přítel o tom nechce ani slyšet,naštěstí je opravdu moc hodná a hrozná tulivka,kolem 3 ráno pravidelně přichází spát ke mě-musim ji dát ruku a ona si na ní ustele a když se otočím tak zase cupitá na druhou stranu.Ale jakmile zvětří mouchu tak se z tý hodný kočičky mění v tygra:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
14.6.11 16:23

My jsme o kastraci uvažovali výhledově (mrouskání měla příšerný a víc jak 1-2 vrhy koťat jsme neplánovali), ale když byla březí a hrozil císař, rozhodli jsme se, že pokud už bude muset pro narkózu, necháme to udělat v jednom, ten zákrok je podobně náročnej. A dobře jsme udělali, protože pak nám řekli, že měla nevyvinutou půlku dělohy a stejně by nikdy neměla víc jak jedno kotě, což už bylo samo o sobě hodně komplikovaný :-( Taky je to britka. A můžu říct, že den po zákroku se promenovala po bytě, jak kdyby se nic nestalo :-) Bude to pro ni takhle lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.6.11 16:57
ugluk píše:
Brrr, mrouskání ve dvě ráno na posteli… Teď je čerstvě kastrovaná a zároveň po císaři, má koťátko, tak nevím, co z toho všeho přisuzovat mateřství a co kastraci, ale změna je to neskutečná. Najednou máme hodnou kočku :-D

Tak to bych řekla, že to mňoukání je k mateřství, po kastraci by měla být klidnější. To se pozná, až jí odroste kotě asi :think: My máme roční uragán, taky britku a mrouská nám co 14 dní. Teď teda zkoušíme Bachovy kapky, tak snad zaberou. Chtěla bych jí hledat kocoura až příští jaro, tak snad to vydrží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí