Hypotonní dítě a houpačka Wingbo

83
13.6.11 14:23

hypotoní dítě

Ahoj,
mám na Vás dotaz zda některá z maminek máte doma také dítko které trpí hypotonií. My ano a velice výraznou ale proč píšu. Slyšela jsem že je pro ně dobrá ta houpačka Wingbo. Nemáte s ní některá zkušenosti??? :-)
My cvičíme vojtovku už od 7m a teď nám je rok ale stále nás čeká dlouhá cesta. Tak jestli některá máte zkušenosti,ráda uvítám. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12429
13.6.11 15:15

A jak se to projevuje?My máme taky, ale já nic nepozoruju.Cvičíme od 1,5měs a prý než začne lézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
14.6.11 11:10
AlenaKolin píše:
My cvičíme vojtovku už od 7m a teď nám je rok ale stále nás čeká dlouhá cesta. Tak jestli některá máte zkušenosti,ráda uvítám. :-D

Houpačku neznám, tak neporadím :nevim: . Můžu se zeptat, proč cvičíte až od 7 měs.? My cvičili se střední hypotonií v podstatě asi tak od 2 měs. než začal lézt. Srovnal se krásně, ale my tu hypotonii máme v rodině - starší syn i já. Všichni dodnes sedáme „mezi patama“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
14.6.11 11:12
Kaspinka píše:
A jak se to projevuje?My máme taky, ale já nic nepozoruju.Cvičíme od 1,5měs a prý než začne lézt.

Děti byly „gumové“. Dlouho jim trvalo, než začaly lézt a chodit (první v 15,5 měs, druhý o měsíc dřív). Mají hodně uvolněné kloubní vazy - stačí vzít pevně za ruku a když se na ní pověsí celou váhou, vykloubí se (díky bohu u obou jen jednou). U mladšího se mi to povedlo, když jsem ho poutala do autosedačky někdy kolem 7 měsíce tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
15.6.11 07:12

Přoč cvičíme až od 7m? Sama nevím. Malej se narodil v 36tt,což není zas tak hrozný a proto jsme chodili do rizikové poradny. Pořád vše o.k. ale když mu bylo 7m a ani se neotočil poslali nás na RHB. Já už od 4m viděla že není vše v pořádky ale prý je to kluk a ty jsou línější tak ať počkáme. Bez vojty bychom se neotočili. Cvičíme poctivě 4× denně ale teď mu je rok a ještě neleze a nesedí.Tak jsem si sama musela zařídit neurologické vyšetření,protože mám pocit že pokroky děláme malé. Tady se divili že jsme tam přišli tak pozdě a že nás k nim nikdo neposlal. :-( Prý nás čeká dlouhá cesta a neví se zda se malej vůbec srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.6.11 15:37

My jsme začali brzo, protože líhal k jedné straně a začala se mu šišatět hlavička. Tak aby prý neměl na jedné straně krku zkrácené vazy. Taky byl lenoch, nemluvě o starším.
I u nás vojtovka jako zázrakem pomohla s přetáčením, jinak by ještě v půl roce ležel jako buchta :-D .
Malé děti jsou někdy jako zázrak, stačí jim trocha pomoci a cestu si najdou. Držím palce, ať je to tak i u vás :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
illus
19.6.11 18:30

dobrý den,
houpačku máme doma, doporučuju, je moc fajn! Záleží přesně na druhu hypotonie - zda vám pomůže. My máme mnoho vážných problémů, houpačka nám pomáhá hlavně co se týče polohy pasení koníků - posilování ručiček a cvičení opory, vzpěru apod.
 M.

• Citovat
  • Upravit
83
19.6.11 21:17

Aha,tak to moc díky za info. A ještě se zeptám zda to je i pro roční dítě? Nám už totiž je rok a malej se začíná stavět na čtyři,ale neudrží se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
illus
20.6.11 10:21

záleží na tom, jak je moc velký. Nám je 7m, ale je maličká. Obecně ale myslím, že ano. Lana jsou nastavitelná, dají se zkrátit a tím upravit výšku houpačky. Když zadáte na google.com wingbo, tak Vám tam vyjede odkaz na stránku, kde je její detailnější popis, zrovna včera jsem na to koukala..
Hodně štěstí! M.

• Citovat
  • Upravit
verde
20.6.11 16:48

houpačka wingbo

Dobrý den Aleno, syn má DMO,kvadruparézu, nezvedal hlavu, neotočil se, nechtěl ležet na bříšku. Na radu rhb jsem pořídila houpačku a fungovala. Najednou si mohl hrát, začal zvedat ruce, zapojovat záda i hlavičku. Mlátit do dětského pianka, posunovat traktor. Taky se naučil houpat na kolínkách. Později mu umožnila komunikaci s mladším bráškou. Shrnuto, synovi houpačka rozšířila obzor a zcela nenápadnou formou pomohla posílit záda a krk a zapojit ruce. Už houpačku nevyužíváme, synovi je 5 a nožičky a kterých houpačka stojí jsou krátké. Jako velkou houpačku na lanech ji v paneláku nevyužiji. Takže pokud byste měla zájem. Jsem z Poděbrad. Tlf: 775952292 Pošlu i nějaké foto na mail v případě zájmu. Veronika

• Citovat
  • Upravit
madlo
28.7.11 13:21

Houpačka je výborná dnes ji dávám k prodeji na aukro už ji nepotřebujeme. Zdravím Jiří Mádlo

• Citovat
  • Upravit
puacek
29.10.11 22:02

dotaz

Dobrý den, mám také chlapečka s hypotonií (je nám 20 měsíců a neleze nesedí…) chtěla bych se zeptat zda máte ještě houpačku k dispozici? děkuji moc za odpověd

• Citovat
  • Upravit
iwiska21
14.9.13 23:36

Právě pro tento problém se snažím sehnat tuto houpačku, chodíme na rehabilitaci do Phy na Karlov a tam jí používají :D

• Citovat
  • Upravit
193
16.10.13 21:31

Ahojky :) Jééé, tak o tomhle slyším poprvé, mohlo to třeba pomoci. Naší malé bude za chvíli 19 měsíců a teprve teďkon v neděli udělala své první úplně samostatné krůčky. Též jsme cvičili.. má hypotonii. Já už si zvykla, že všechno jde pomaleji… ale někdy to bylo na budku poslouchat to udivené okolí, že ještě nechodí a tak. A ještě k tomu, když se maminky předháněly, které chodí dítko dřív a měly různé připomínky typu: „To můj/má chodí od 10 měsíců.“ Naštěstí i mě to posunulo o kus dál, naučila jsem se to nevnímat. ;) Těším se z každého pokroku a mám radost. Narodil se nám chlapeček (4 měsíce) a vypadá to, že ten bude v pohodě, je viditelně pevnější a líp „pase“… tak snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwiska21
16.10.13 22:16

Terezko, moc děkuji za nabídku, sehnali jsem za 800,–- :) Krumpolinko, houpačka je super, taky bychom k tomu nedozráli, kdyby nás s tím neseznámili na rehábkách. My teď oslavíme první narozeniny, jen paseme koníčky a to málo kdy, protože máme problémy s příjímáním potravy, takže poloha na bříšku nám není příjemná. O plazení či lezení po čtyřech není třeba hovořit, to máme teprve před sebou. Ale je to přesně jak píšete, člověk si zvykne a na sto procent touto zkušeností posílí, i když si někdy říkám, že už to nedávám :-))))) Třeba ještě ani neslabikujeme a jsou dítka, co už v roce umí 20 slov…přitom z neurologického hlediska by měla být hlavinka v pořádku. No musíme být trpěliví, nic jiného nám ani nezbýva. Ale druhého miminka se tedy upřímně bojíme :((((

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure