6 hodin nečůrá

3359
12.6.11 23:07

6 hodin nečůrá

Ahoj holky, jak dlouho je normální u 5-ti něsíčního mimča nečůrat? Pila v 17 - 19 a 21 hodin, mokrou plenu jsem měnila cca 17.15 /po kojení/ a od té doby ani kapka /používáme látkovky/. Na noc usla v 20,00, ale v 21 se vzbudila na baštu /polospánek/, mám z toho nepříjemný pocit..je to normální??? Nebo mám plašit?
Moc díky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
963
12.6.11 23:09

Ahojky,

z jednoho nečůrání bych nic nedělala. Naše malá takhle asi před dvěma měsíci měla období, že vždy jednu plenu za den měla úplně suchou. Když jsem se ptala dr., tak říkala, že to může být, pokud nejsou suché pleny dvě za sebou, tak se nestresovat a neřešit to, jelikož to je normální. Uvidíš ráno, snad to bude dobrý. Jinak skočit s malou k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
12.6.11 23:33

Taky bych zatím byla v klidu, já jednou dokonce našla suchou plenu ráno… ale pak za to zvládnul 4 za hodinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
13.6.11 07:10

Mě se to taky občas stane, že je plína dlouho suchá (a že ji docela často kontroluju)… zvlášť pokud je větší teplo. A nebo pokud jsme někde pryč z domu - mám takový dojem, že už ví, že líp se přebaluje doma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
13.6.11 08:50

V tobu jsem dala večer plenu ve 21 hod a ráno byla suchá. Zato pak to bylo těžký jako cihla. Ještě vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená Marie
13.6.11 09:59

Holky díky, ono kdybych ji měnila plínu na noc, tak to neřeším…když spí nečůrá :wink: Ale normálně jsme zvyklé přebalovat co 1 -1,5h a mívá tam toho dost - ono v látce jde poznat i kapka :srdce: …No jako spravná, lehce hysterická matka, jsem zavolala na pohotovost - prohmatala klidné spící dítě - uznala, že ji evidentně nic nebolí a bříško má měkké :mrgreen: …počkala ještě hodinu, a byla mokrá :lol: / mám špatnou zkušenost, synovec se nemohl ráno vyčůrat v 10h byli v nemocnici a prý za 5min12 8-o :nevim:- vycévkovali ho, ale na nic nepřišli/
 Marie

• Citovat
  • Upravit
1888
13.6.11 13:07

Mě se tohle stalo jednou u holky měla asi dva roky čůrala asi v osm večer a ještě dopolko druhý den nic.-taky jsem plašila jeli jsme na pohotovost a tam nic nezjistili a taky se jim tam vyčůrala asi strachy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
16.1.15 19:13

Ahoj dnes jsem byla s ročním u doktorky, měl tři dny čtyřicet. Doktorka říkala že je dehydratovaný. Že mám sledovat počůrané plínky. Ve dvě hodiny čůral a od té doby nic. Pití odmítá, kojí se, ale nevím kolik reálně vypije. Jinak je unavený ale není apatický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
16.1.15 19:17

@suricata
Ja by som zavolala doktorovi a poradila sa s nim..rocne dite je este male, dehydratacia moze byt hned..
Teoloty este ma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
16.1.15 19:20

@miisenka teplota už jen zvýšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
16.1.15 19:23

@suricata
Ja nevim no, tazko je takto radit..kolkokrat si kojila?
Co jidlo? papa?
Moj maly (16m) mal po Vianociach 40 horecky, ale zase pil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
16.1.15 19:24

Je potřeba do něj dostat více vody. Močení 1-2× za den, spavost, suchá sliznice v ústech jsou známky pokročilé dehydratace, u tak malého dítěte je to nebezpečné. Buď do něj dostat vodu, nebo špitál a infuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
16.1.15 19:28

Mne jednou rocni pri horeckach necural dva dny, fakt. Tekutiny do nej nebylo mozne dostat.Dr.ho kontrolovala, ze zatim dehydrovany neni a pry je dobre, ze necura a neztraci tak dalsi tekutiny. Nicmene jsme odchazeli s zadankou na kapacky pokud se do vecera nenapije. No a odpoledne zacal po troskach pit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
16.1.15 19:39

Tak už se vycural. 50 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
16.1.15 20:14

Jestli malo pije a tekutiny do nej nedostanes, je lepsi jit na hospitalizaci, daji mu infuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí