Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, Martinovi je 6 měsíců a kousek a včera ráno jsem na něm objevila takové červené tečky, jsou tochu vystouplé a pomalu mu přibývají.
Přikládám fotku, takto vypadají na ručice…nevíte co by to mohlo být???
(teplotu nemá a průjem taky ne)
ahoj, možná potničky? nebo jestli už zkoušíš nějaký příkrmy? Ale mě přijde, že malý děti maj furt nějaký pupínky a vyrážku
a člověk kolikrát stejně nepříjde z čeho to je.
Jestli má i ve vlasaté části hlavy, tak to můžou být neštovice. Kolik toho má? Teplota někdy být nemusí.
potničky si myslí že to nejsou, má to na bradě a na uchu na ruce ![]()
a na nohách to nemá,pokud to má po celém těle nešťovice a neškrábe to,pokud jo,myslím,že nešťovice,ale
![]()
haninka1987 píše:
Jestli má i ve vlasaté části hlavy, tak to můžou být neštovice. Kolik toho má? Teplota někdy být nemusí.
ve vlasech nic nevidím ted má jich asi osm a od včerejška tak tři přibyli ![]()
Moje holka má tohle s přestávkama už dva roky. Nejvíc na jaře, v létě. Neštovice ještě neměla.
PetiteFillette píše:
Moje holka má tohle s přestávkama už dva roky. Nejvíc na jaře, v létě. Neštovice ještě neměla.
a byla jsi stím u dr?
Ahojky, bohužel fotka pro mě není dostatečně jasná… neštovice jsou pupínky / malý puchýřek s červeným okolím vyplněný tekutinou /
A pokud by to opravdu byly ony, výsev by měl být hodně silný - den ode dne.
právě si myslím, že neštovice to nejsou zkoušela jsem hledat i na netu ale nic podobného jsem nenašla ![]()
Nebyla. Ona má už od roka abou alergii, nevíme na co a pokaždé se to projevuje jinak. Ucpaný nos nebo rýma, velké červené fleky po celém těle.. takže i toto připisuju nějaké alergii. Řešit u dr. to nebudu, dokud to nebude mít ve větším rozsahu. Vždy je to do 10 pupínků, které během pár dní začnou blednou, až vymizí úplně a pak se znovu objeví třeba za několik měsíců a nesvědí ji to.
no rýmu nemá, ani to nejsou velké fleky jsou to takové červené tečky mírně vystouplé.
Já vím, to jsem psala různé projevy alergie u naší malé. Nikdy nejsou dva dohromady, vždy jen jeden z nich, proto si myslím, že i tohle bude něco k tomu. Ničím to nemažu, ale myslím, že když se to objevilo popré, mazala jsem to Imazolem. Zmizelo to dřív, než bez něj, ale ne nějak výrazně.
Tak jestli toho je tak málo, tak to asi bude jen vyrážka z čehokoli, ono málokteré miminko má pokožku opravdu hlaďounkou, jak se předesílá. Nakonec, však uvidíš, jestli se osype víc nebo ne, a pak bys to zkonzultovala s doktorkou. Nezačínali jste teď s nějakým příkrmem?
Můžou to klidně být i neštovice a ojediněle jich není kvanta po celém těle ale jen pár .Zajdi zítra k doktorce a uvidíš.Na potničky to nevypadá.