Miminko a OPERACE ???????????

308
22.10.04 17:30

Miminko a OPERACE ???????????

Ahoj holky,

náš 10 měs. Matýsek má podstoupit pod narkozou operaci. Nevím co nás čeká, na co se připravit. Prosím proto maminky, které museli operaci se svým mimískem podstoupit o rady, informace, názory........ Zajímá mě třeba, jak miminko uspí, kam až s ním mamča může společně jít ( k operaci určitě ne, ale k uspání ano ?), jak dlouho mimčo nesmí jíst před narkozou, jak narkozu miminka snáší. jaká práva vůbec se svým dítětem máme .................?????????????????????
Ježiši já se tak strašně bojímmmmm. Děkuji za všechny odpovědi. Evula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
22.10.04 18:44

Miminko by nemělo jíst od půlnoci,ale to ti v nem.určitě řekonou.Některé nem.to dělají tak,že prcka doprovodíš až do předsálí,kde s ním budeš moct počkat než přijden na řadu.Na sále ho uloží na op.stůl a daji mu masku na obličej,pustí mu do ní uspávadlo a teď záleží na jak velký výkon jde,buď proběhne celá operace na masce,nebo ho ďobnou do ručičky a uspávací léky mu budou dávat tam.Je možný že už na sál půjde ze zavedenou kanylkou do ručičky,ale vše se děje podle náročnosti operace a zvyku nemocnice.Po operaci(zase záleží na závažnosti)ti vrátí malého do postýlky,neboj tihle malý špunti si z toho nic nepamatujou.Držím palce ať vám to dobře dopadne.Kdybys ještě něco chtěla vědět,zeptej se.Co nebudu vědět najdu ti v dětské anestezii.
Binky+Eliška 37tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
22.10.04 21:28

Před operací se obvykle podává ještě na pokoji premedikace. Co konkrétně, záleží na nemocnici a anesteziologovi. Většinou je její součástí i Dormicum, podané buď do pusinky nebo do nosu. Byli jsme v nemocnici s kafovou opařeninou (v 10 měsících) a první dvě anestezie byly dost krušné - vzali mi nepremedikované dítě před sálem a dlouho, předlouho byl slyšet jeho strašný ryk. Pak jsem si vydupala premedikaci a ejhle, dítě bylo v pohodě, i anestezioložka byla spokojená, že již nespotřebovali tolik anestetik…
Plánovanou operaci o 3 měsíce později jsme také přežili, pokud si dobře vzpomínám, to nejhorší na celé anestezii bylo udržet dítě hladové, žíznivé a přitom v klidu. Zejména u kojeného dítěte je to dost nápor na nervy (matčiny), tak se připrav i na tohle. Pít jsme nesměli ještě několik hodin po návratu ze sálu (4 hodiny? už si nevzpomínám…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.10.04 11:30

Ahojky,
máme taky desetiměsíční miminko a už jsme s ním podstoupili dvě operace pod narkózou. Nemohla jsem ho kojit od čtyř hodin v noci a operace začínaly v osm, takže čtyři hodiny před zákrokem. Dostal dvě premedikace, jednu ještě večer a jednu o půl osmé. S postýlkou jsme mohli jet až do předsálí, kde si ho převzal anesteziolog a uspávání už jsme neviděli.
Každopádně musím říct, že nejhorší to bylo po operaci, protože jsem ho celý den nemohla kojit, ale potom už to bylo lepší a lepší.
Přeji ti hodně štěstí a pevný nervy
 Peta

• Citovat
  • Upravit
308
27.10.04 16:16

Ahoj holčiny,

moc děkuji za informace , jsem moc vděčná, určitě se ozvu, jak jsme dopadli. Ahoj a všem dík Evula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí