Zakuckávání/dušení miminka

167
21.10.04 16:34

Zakuckavani/duseni miminka

Ahoj vsem. Pisu za kamaradku, ktera ma nasledujici problem. Jeji mesicni miminko se obcas zakuckava az dusi vlastnimi slinami. Nekdy se zakucka i po jidle, coz je asi normalni, ale co ty sliny? Nemate nekdo podobne zkusenosti? Je normalni, ze se mimcu tvori tak velke mnozstvi slin,ze se s nimi muze zakuckavat az dusit? Dekujeme moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
21.10.04 20:09

Naše malá též úspěšně tvoří moooc slin a moooooc bublin, je to normální.
Při soustředění se na hračku si vytváří pěnu a hraje si s ní v puse, ev. jí vytéká z papulky, když má hlavu na stranu.. ev. se zakucká, když jí to zas nateče do krku…
Nedávno tu o tom probíhala diskuze :-)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
21.10.04 23:01

Tu diskusi o bublinkách jsem začala já. Ptala jsem se na to lékařky a říkala, že děti pění proto, že neumějí sliny polykat - miminka umějí polykat jen při sání. Je pravda, a to jsem si sama hned nevšimnula, že nejvíc bubláme při hraní - při intenzivním kontaktu. Když zůstane sama v postýlce tak neslintá. Už jsme to vychytali. 5 bryndáků denně a každou chvilku utíráme papulku, protože si skoro pořád hrajeme :)

• Citovat
  • Upravit
550
21.10.04 23:39

Ahojky,
ja zase mela pocit, ze je Betka nastydla, protoze obcas zakaslala, ale pak to predvedla pred doktorkou a ta me uklidnila, ze to jen neumi polknout. A za par dni zacala „kaslat“ i Anezka. Uz to skoro nedelaj nebo to moc nevnimam jen obcas, ale za to bubliny a slintani a cucani rucicek to je nase nejvetsi zabava a opet v tom vede Betka. No na zimu je to prima atrakce, uz vidim ty omrzliny :oops:
Monca a babetky 4,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
22.10.04 22:16

Ahoj, asi před měsícem jsem tu otevřela na toto téma diskuzi. Moje holčička se asi ve 14 dnech začala zakuckávat, a to nejen při pití z lahvičky (částečně přikrmujeme), ale právě i v klidu a dokonce ve spánku. Byla jsem z toho docela zoufalá a čekala kdy se nadobro udusí. Doktorka nám poradila přidávat do lahvičky s mlékem nebo lžičkou před kojením NUTRITON (vlákninu ze svatojánského chleba). Udělá takovou želatinu a zabrání vracení vypitého mléka a následnému zakuckání. Je fakt, že od té doby co ho dáváme, se malá zakuckala minimálně. Myslím ale, že je to také tím, že je starší (9 týdnů) a tu dírku v krku má větší a případně zakuckání třeba i slinami už sama v pohodě „rozdýchá“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
23.10.04 02:42

Diky

Holky, diky vam vsem za rady, jste straaasne hodny! Jsme mimo republiku, ale tyhle stranky navstevuji pravidelne. Alespon diky vam se citim tak trochu jako doma. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liduska lili
16.9.12 17:05

Je tu maminka co měla nebo má jejich miminko stridor nebo miminko co nepolikalo? Popřipadně jak dloho to trvalo než se to naučilo a nebo jaké bylo řešení toho problému děkuji.

Je mu 4 týdny a stále neumí pít z flašky je na sondičce. Je stale od porodu v nemocnici a domu ho pusti az bude umět pit.

• Citovat
  • Upravit
6
16.9.12 21:01

@Liduska lili,
syn sel ctvrty den po narozeni na operaci a potom byl 6 tydnu na dychacim pristroji, nejdriv vyzivovany nitrozilne, nasledne sondickou. Odmital pit z flasky a co mu hodne pomohlo byla orofacilni masaz, pri ktere se stimuluji na obliceji ruzne body. Diky ni zacal sat a polykat.
Zkus se zeptat v nemocnici, jestli nektera z rehabilitacnich sestricek nemaji zkusenost s orofacialni masazi. Delala jsem s malym cca 7 „cviku“ pred krmenim (zabralo to asi 3 minuty) a behem par dnu se maly hezky rozpil. A to jsem predtim uz byla opravdu zoufala a chtela se naucit sondovat, aby maly mohl jit z nemocnice domu.
Pokud si spravne pamatuju, tak na polykani se ukazovackem jezdilo pod bradou smerem od brady k ohryzku (ne dal nez k ohryzku!). Ale idealni je nejspis serie vice „cviku“.
Bohuzel vic neporadim.
Drzim pesti, at mas miminko brzo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liduska lili
17.9.12 18:59
@Evulka82 píše:
@Liduska lili,
syn sel ctvrty den po narozeni na operaci a potom byl 6 tydnu na dychacim pristroji, nejdriv vyzivovany nitrozilne, nasledne sondickou. Odmital pit z flasky a co mu hodne pomohlo byla orofacilni masaz, pri ktere se stimuluji na obliceji ruzne body. Diky ni zacal sat a polykat.
Zkus se zeptat v nemocnici, jestli nektera z rehabilitacnich sestricek nemaji zkusenost s orofacialni masazi. Delala jsem s malym cca 7 „cviku“ pred krmenim (zabralo to asi 3 minuty) a behem par dnu se maly hezky rozpil. A to jsem predtim uz byla opravdu zoufala a chtela se naucit sondovat, aby maly mohl jit z nemocnice domu.
Pokud si spravne pamatuju, tak na polykani se ukazovackem jezdilo pod bradou smerem od brady k ohryzku (ne dal nez k ohryzku!). Ale idealni je nejspis serie vice „cviku“.
Bohuzel vic neporadim.
Drzim pesti, at mas miminko brzo doma.

Aha o tom jsem neslyšela. Děkuji za radu. Zkusím se zeptat jestli ten cvik dělaji. Dneska byl převezen z Olomouce do Přerova. Takže musíme chvili počkat za zvyknu ti si na jiné prostředí a jiné sestřičky než byl zvykli ty 4 týdny a pak se zeptam. Dneska pry vypil z flašky 40ml tak snad bude to dal pokračovat a bude krásně pít. Moc si to přeji, taky jsem se chtěla naučit sondovat abych ho mohla mit doma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 21:02

Holky, moje 2,5leté dítko se kolem sedmé večer pořádně zakuckalo při pití z láhve. Vyloženě se nedusilo, ale trochu placnout po zádíčkách pomohlo. Od té doby dobrý - večeře, koupání, lumpačení, teď už chrní… Nemůže se mu nic stát ani později? Nikdy se mi to dřív nestalo, tak plaším

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
8.10.23 21:07
@Anonymní píše:
Holky, moje 2,5leté dítko se kolem sedmé večer pořádně zakuckalo při pití z láhve. Vyloženě se nedusilo, ale trochu placnout po zádíčkách pomohlo. Od té doby dobrý - večeře, koupání, lumpačení, teď už chrní… Nemůže se mu nic stát ani později? Nikdy se mi to dřív nestalo, tak plaším

Tobě se nikdy dítě v bazenu nebo připití nenalokalo vody? :roll: To jako vážně kvůli tomu takhle šílíš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure