Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dnes máme možnost vybrat svému miminku vakcínu. Jednu nám zaplatí pojišťovna, druhou si musíme koupit samy. Stojí kolem tisícovky a ještě ke všemu se očkuje 3× . Kolik maminek investuje do pohodlí svých dětí. Jaké máte zkušenosti?
Ahojky,
doktorka mi nabízela, že si můžu tu lepší vakcínu - čtyřkombinaci zaplatit, ale že se může objevit reakce stejně jako u té neplacené. Proto jsem se rozhodla pro neplacenou. Taky záleží na dítěti, jak se s tím očkováním popere. Některé děti nemají u toho obyčejného žádné reakce, jiným vylítnou teploty a jsou ubrečené. Takže ti asi moc neporadím, ale aby ti pak nebylo líto 3000,–, když by se u tvýho dítka objevila reakce.
Jana
Ahoj, nehrazená vakcína je šetnější na bolestivost a má nižší pravděpodobnost vedlejších reakcí. My jsme malé vakcíny zaplatili a určitě nám nebylo líto těch peněz. Dopředu nikdy nevíš jak bude mimčo reagovat a pokud k nějaké horší reakci dojde už se to nedá vzít zpět (já bych si to určitě vyčítala, že jsem tomu nezabránila
). U prvních dvou dávek byla malá úplně v pohodě, po třetí měla jen zvýšenou teplotu a trošku poplakávala (možná by to bylo daleko horší po hrazené vakcíně
). Přeju správné rozhodnutí a bezproblémový průběh očkování. Lucka a Petra (skoro 8m.)
Ahoj,
My jsme zrovna dneska mely druhou varku ockovani..Ale poporadku.. kdyz nam dr dala na vyber lepsi nebo normalni vakcinu tak jme celkem dlouho vahaly.. ale nakonec jsme se s tatinkem dohodly ze vyzkousime normalni a kdyby se udelala nejaka velka rakce tak dame tu sernejsi.. po prvnim ockovani probehlo vse v pohode Kubik sice byl trosku ospalejsi ale ani teplota ani brek ( ne vic jak normalne ).. tak ze druhou varku ockovani mame zase tu normalni a Kubik?? Kdyz jsme prisly od dr tak si chvily pohral s hrazdicku a ted krasne spinka v postylce..
Pa Maty+ Kuba 4m.
P.S. Je to na kazde mamince jestly da setrnejsi nebo hrazenou vakcinu.. ale ja jsem na to cetla diskusy a celkem veliky reakce ( horecka , neklid atd) popisovaly nektery maminky i po te setrnejsi.. Nase dr nam rikala at prvne zkusime hrazenou a pak kdyby neco tak se da nehrazena..
My jsme teda radši zvolili tu placenou a musim zaklepat, že je všechno naprosto v pořádku. Podruhý už Natálka ni moc nebrečela (poprvý vzlikala ještě asi hodinu než usnula). žádná reakce, žádná teplota. Nevím, jestli by to tak bylo i s tou obyčejnou, ale nechtěla jsem to zkoušet, není nic horšího než zoufalí a neutišitelný miminko. Jsem asi citlivka, ale když se mi malá rozbrečela jednou opravdu nešťastně a nedala se vůbec utišit, tak jsem se najednou rozbrečela taky, ani jsem nevěděla jak.
Ahojky holky, já mám 2O měsíční dceru a 5 měsíčního syna. U holčičky jsem nevěděla o té placené vakcíně, takže jsem každé očkování protrpěly a po každém měla oslabenou imunitu a dostala např.angínu nebo jinou nemoc. Syn už dostal placené očkování a kromě obrečených píchanců jsme o něm ani nevěděli. Pro děti mi není líto ani jediné koruny a i když nejsem zastáncem vyhazování peněz za hlouposti, myslím si, že za očkování se to vyplatí. Ahoj Vega