Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky máme hodně blinkací miminko 4měsíce, už se krásně přetáčí na bříško a jde na kolínka, chtěla bych mu pořídit ohrádku ale pořád nevím jakou výpln, matračka do ohrádky bude věčně poblinkaná
tak sem přemýšlela pěnové puzzle ale nevím jestli je to vhodné pro tak malé mimi nemáte některá radu? ![]()
Proč by to nebylo vhodné, taky jsem je měla
Koupíš kdekoliv, dělají i různý motivy a až bude prcek starší, dá se z toho postavit i dost věcí, třeba kostka, prolízací tunel
Jen jsem je dost často myla, malá taky blila jak šakal a vždycky se trefila mezi ty spoje ![]()
Puzzle neni spatn napad. Nicmene vybrala bCh co nejvic celistve protoze jinak to z toho vymyvat taky neni zadny med
![]()
@Anninka2
My kupovali pěnové puzzle Krteček (2 balení, jedno je málo), malá na něm ze začátku jen ležela na zádech a hrála si, pak se začala přetáčet na bříško atd. Zkrátka pořád ho používáme, je to dobrý kvůli ublinknutí, hned to setřeš a je to taky dobrá izolace od země, takže za mě doporučuju
Brzy bude mít rok a pořád si vyhraje.
@Anninka2
Ahoj, taky mám blinkací dítě a puzzle máme od 3 měsíců, co jsem jí začala takhle dávat na zem. Jdou perfektně otřít nebo i osprchovat, takže jsem s nima spokojená. Navíc jakmile se malá naučila vyndávat ty zvířátka z prostředků, tak se to stalo oblíbenou činností na pár týdnů.
Jen pozor, aby ty vyndávací části nebyly moc malý, aby je mimčo nespolklo.
Ja myslim, ze je to uplne nejlepsi a da se hodit do pracky, dost se pod nim drzely drobky, tak jsem ho tam hodila, pod tim vytrela.. akorat se brzo deti naucily to rozdelavat a ja ho pak porad davala zpatky dohromady.. vzala bych asi uz jen vetsi ctverce, ne ty ruzne malicke tvary.
Pěnové puzzle jsou podle mě nejlepší volba, taky je pro malou máme, cca od 4 měsíců a bez problémů, používáme je doteď ![]()
Akorát doporučuju koupit ty „obyčejné“, s vkládacími obrázky, ne tohle: http://zkracovatko.cz/8LT7Es To totiž máme doma, je to fakt krásně barevné ale ta barva se během měsíce začala loupat a teď nám z toho zbyla jen hnusná, ošoupaná podložka, takže tyhle nebrat, jsou to vyhozené peníze ![]()
My máme matraci. Mám na ní ušitý potah ze starého povlečení. Stačí vyprat a je to.
Penove puzzle je super reseni
My ho take mame a ted prikoupime dalsi ve stejne velikosti a mala bude mit vetsi prostor a kulivaloseni
A vubec to pro ty mrnousky nevadi
![]()
Ahoj, chtěla sem se zeptat jestli nemá někdo nějaký tip na internetový obchod, kde puzzle koupit za lacino? díky ![]()
Puppolina výpln do ohrádky na malvík. cz ale nikde nepíšou jaký je to potah a do obchodu jsem nenašla číslo
vypadá že je omyvatelný ale z fotky těžko říct
@olííva jestli nejsi náročná a netoužíš mít fungl nový, mrkni třeba na mmb. Dají se koupit už použité za dobrý peníz
Mě to tenkrát nenapadlo, kupovala jsem v globusu