Miminko a rekonstrukce domu

412
26.3.12 20:33

Miminko a rekonstrukce domu

Ahojky holky,

v létě čekáme miminko a ve stejné době bude u nás v činžovním domě probíhat asi půl roku obsáhlá rekonstrukce (předělání půdních prostor na byty). Myslíte, že se to dá s miminem zvládnout nebo máme uvažovat o nějakém náhradním bydlení? Voda a elektřina by měla fungovat, ale bojím se, aby mimčo mělo dostatek klidu na spaní… :nevim: Děkuji za všechny vaše postřehy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
26.3.12 20:37

Tem nejmensim vetsinou hluk nevadi a pokud se ma narodit v lete tak muzete byt hodne venku s kocarkem. A v noci nic delat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.3.12 20:38

Ahoj. Měla jsem to samé (Anežce byly asi 3 měsíce) a prchli jsme k našim. Toho prachu, co bylo.. Ale chápu, že když není možnost..

Když se narodila mladší dcera, tak ještě v šestinedělí byla rekonstrukce bytu o 2 patra nad námi. Tam šlo opravdu jen o ten kravál, ale bylo to šílený. Znělo to jako zbíječka, od rána do večera, i o víkendech, a trvalo to několik měsíců. Bylo to šílený, ale ten prach byl mnohem horší. Tady předtím šlo utéct ven, před prachem ne, páč při každé vycházce jsme se ho nadýchali víc než dost, jen co jsme prošli po schodišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.3.12 20:43

Ahoj, my s miminkem predelavame dum a nemam kam prchnout a ani bych neprchala. Hluk zvlada skvele, proti prachu mame ruzna opatreni. Ale je pravda, ze to dela manzel a casto nam vyjde vstric.

• Citovat
  • Upravit
412
26.3.12 20:44
@Ainy píše:
Tem nejmensim vetsinou hluk nevadi a pokud se ma narodit v lete tak muzete byt hodne venku s kocarkem. A v noci nic delat nebudou.

tak to asi budu venku pořád … :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
26.3.12 20:48
:P
@hkac píše:
Ahoj. Měla jsem to samé (Anežce byly asi 3 měsíce) a prchli jsme k našim. Toho prachu, co bylo.. Ale chápu, že když není možnost..Když se narodila mladší dcera, tak ještě v šestinedělí byla rekonstrukce bytu o 2 patra nad námi. Tam šlo opravdu jen o ten kravál, ale bylo to šílený. Znělo to jako zbíječka, od rána do večera, i o víkendech, a trvalo to několik měsíců. Bylo to šílený, ale ten prach byl mnohem horší. Tady předtím šlo utéct ven, před prachem ne, páč při každé vycházce jsme se ho nadýchali víc než dost, jen co jsme prošli po schodišti.

„prchli“ znamená přestěhovali nebo „jen“ časté celocenní návštěvy? už jen představa každodenního kontaktu s rodičema mi nahání kopřivku :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.3.12 20:49
@Billi píše:
Ahoj, my s miminkem predelavame dum a nemam kam prchnout a ani bych neprchala. Hluk zvlada skvele, proti prachu mame ruzna opatreni. Ale je pravda, ze to dela manzel a casto nam vyjde vstric.

No právě, záleží, kdo tu rekonstrukci provádí a jak je vstřícný. Chápu, že takové věci je potřeba udělat a nemůžu sousedům nic zakázat, ale v našem případě to bylo tak, že sousedi dali na nástěnku papír, že bude probíhat rekonstrukce. Kdyby tam bylo od kdy do kdy, tak bych se třeba podle toho mohla zařídit. A to, že kravál byl do večerních hodin a i o víkendech, to je taky o lidech, to už mi přišlo moc.

Ta první rekonstrukce (v bytovém domě), jak se předělávala půda na půdní byty, tak tam jsem dopředu nevěděla nic. Začalo to tím, že jsem šla na zkoušku účesu před svatbou, vylezla jsem na chodbu, kde bylo zcela černo (nepřeháním) a na líčení jsem došla jak kominík (taky nepřeháním). Když jsem si představila, že by tohle probíhalo v den mé svatby a já na tu chodbu vyšla ve svatebním, tak mi z toho bylo :poblion: . Pak několik měsíců nic a najednou zas bez jakéhokoliv upozornění všude prach, projela jsem přes dvůr s kočárem a pak z něj stírala nános prachu :cert: .

Takže není rekonstrukce jako rekonstrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
26.3.12 20:50
@Billi píše:

díky za naději :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.3.12 20:52
@-Jitule- píše: :P„prchli“ znamená přestěhovali nebo „jen“ časté celocenní návštěvy? už jen představa každodenního kontaktu s rodičema mi nahání kopřivku :poblion:

Máme rodiče přes 100 km daleko, takže prchli na několik dní (bez manžela, ten musel chodit do práce). Radši bych byla doma, ale zdraví dítěte mi bylo přednější. Ale myslím, že u nás to byl fakt extrém (nevím, kdo rekonstrukci prováděl, myslím tím zadával práci, ale náš byt v té době byl obecní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380

No kdyz se narodila starsi tak nam sice nic neopravovali ale venku jsem byla stejne porad,doma pres den proste nespala :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
@hkac píše:
No právě, záleží, kdo tu rekonstrukci provádí a jak je vstřícný. Chápu, že takové věci je potřeba udělat a nemůžu sousedům nic zakázat, ale v našem případě to bylo tak, že sousedi dali na nástěnku papír, že bude probíhat rekonstrukce. Kdyby tam bylo od kdy do kdy, tak bych se třeba podle toho mohla zařídit. A to, že kravál byl do večerních hodin a i o víkendech, to je taky o lidech, to už mi přišlo moc.

Ta první rekonstrukce (v bytovém domě), jak se předělávala půda na půdní byty, tak tam jsem dopředu nevěděla nic. Začalo to tím, že jsem šla na zkoušku účesu před svatbou, vylezla jsem na chodbu, kde bylo zcela černo (nepřeháním) a na líčení jsem došla jak kominík (taky nepřeháním). Když jsem si představila, že by tohle probíhalo v den mé svatby a já na tu chodbu vyšla ve svatebním, tak mi z toho bylo :poblion: . Pak několik měsíců nic a najednou zas bez jakéhokoliv upozornění všude prach, projela jsem přes dvůr s kočárem a pak z něj stírala nános prachu :cert: .

Takže není rekonstrukce jako rekonstrukce.

to zní šíleně … předpokládám, že ten prach byl po celým domě že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.3.12 20:55
@-Jitule- píše:
to zní šíleně … předpokládám, že ten prach byl po celým domě že?

Jo, byl na pavlači, na schodišti, na dvoře, v průjezdu. Ale věřím tomu, že stejná rekonstrukce jde provést i méně bolestně pro ostatní. Ale to je na jinou diskuzi. Krom předělání půdy na byty tam dělali i výtah, ale jen k těm novým bytům. Já dál nosila dítě i s 17kg kočárem do schodů :zed: . Jsem ráda, že jsem dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
26.3.12 20:57
@Ainy píše:
No kdyz se narodila starsi tak nam sice nic neopravovali ale venku jsem byla stejne porad,doma pres den proste nespala :-).

to si nějak nedovedu představit, co bych celý den dělala venku … a to jsi venku i kojila, přebalovala …?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
26.3.12 21:00
@hkac píše:
Jo, byl na pavlači, na schodišti, na dvoře, v průjezdu. Ale věřím tomu, že stejná rekonstrukce jde provést i méně bolestně pro ostatní. Ale to je na jinou diskuzi. Krom předělání půdy na byty tam dělali i výtah, ale jen k těm novým bytům. Já dál nosila dítě i s 17kg kočárem do schodů :zed: . Jsem ráda, že jsem dávno pryč.

no to jsou teda vyhlídky :cert: jejda výtah, na ten jsem úplně zapomněla, ten budou dělat taky … :roll: nedělám si iluze, že u nás to bude lepší …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
26.3.12 21:07
@-Jitule- píše:
to si nějak nedovedu představit, co bych celý den dělala venku … a to jsi venku i kojila, přebalovala …?

Ja jsem nebyla od rana do vecera v tahu, treba 2-3× denne na 2-3hodky. Bylo to taky v lete,takze prebalovani v pohode a UM obcas sebou ale ona venku spala celou dobu takze jist nepotrebovala :-). A ja jsem venku radsi jak v nasem pidibyte. Pokud ditko nevyzaduje trvale jezdeni tak se da cist, opalovat se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí