Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje malá mívala nespavé dny, když měla moc zážitků a vjemů a je fakt, že lidi jsou pro mimina nejzajímavější. Takže něco na tom asi je. Ale to je život a mimčo i matka to musí přežít, přece se nezavřete do jeskyně
. Večer už určitě pěkně usne
.
Jasně,on spává hezky,hold dneska má asi divný den.A můžeme dělat cokoliv
a neusne a neusne.
Klokánku asi se mu jenom nechce spát.
Buď ráda, třeba bude chrupčit celou noc. ![]()
Jinak mě taky dítě od rána nespalo a už byl zralej na pár facek, naštěstí teď usnul.
![]()
Mně ve třech týdnech nespala 11hodin v kuse, byla jsem z toho na palici, celý den jen řev, přísahala jsem si, že už nikdy nikam nepojedu. Pak mi poradila ségra hodně zklidnit, zatemnili jsme byt, potmě a potichu vykoupali, pohuškali, nakojila jsem a v tu ránu byla v limbu. Potom už mě nějaký vynechaný spánek nerozházel.
Weru,ale i tak mě to zajíma,třeba na tom něco je
no jako od 4 od rána spal cca 3 hodiny ![]()
Tak on dneska řve jen když je sám,a veme se na ruky a je po řevu,ale ty oči nezavře ![]()
Je to pravda, nám malej jak se vybočí z jeho stereotypu vždycky špatně spí. ![]()
moje malá byla hodně citlivá na lidi kolem, byla přesycená podněty, takže to může být tak, jak říká tvoje mamka. U nás to vymizelo kolem 6.měsíce ![]()
U miminek na tom něco pravdy bude, dceři bylo nejlépe, když byla jen se mnou, měli jsme svou pohodičku atd., ale nejlíp mi spala jen v kočárku, mě to nevadilo, jezdila jsem jako blázen, připadalo mi, že mě to dává sílu. Nevydržela bych zavřená doma. Jinak neboj, v každém věku přijde něco. Dceři je 2,5 let, přes den odmítá spát /po obědě/, ráno vstává mezi 5,30 a 6 každý den jako budík. Ale je fakt, že mezi 18 a 19 hod odpadne a spí třeba v sedě klidně. Tak ji jen uložím jako na noční spánek.
@novina píše:
U miminek na tom něco pravdy bude, dceři bylo nejlépe, když byla jen se mnou, měli jsme svou pohodičku atd., ale nejlíp mi spala jen v kočárku, mě to nevadilo, jezdila jsem jako blázen, připadalo mi, že mě to dává sílu. Nevydržela bych zavřená doma. Jinak neboj, v každém věku přijde něco. Dceři je 2,5 let, přes den odmítá spát /po obědě/, ráno vstává mezi 5,30 a 6 každý den jako budík. Ale je fakt, že mezi 18 a 19 hod odpadne a spí třeba v sedě klidně. Tak ji jen uložím jako na noční spánek.
Tak dneska ani kočárek nepomohl,ale manžel jel pro rodiče k švagrovi,a tak jsem ho dala do vajíčka a jel i s ním,tak tam na 45min usnul.
@weruuunka píše:
Klokánku asi se mu jenom nechce spát.Buď ráda, třeba bude chrupčit celou noc.
Jinak mě taky dítě od rána nespalo a už byl zralej na pár facek, naštěstí teď usnul.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Erupce na slunci
![]()
Náš dneska také neusnul, takže já se přikláním k tomu, že se připravuje na změnu času
![]()
@levmah28 píše:
Tak dneska ani kočárek nepomohl,ale manžel jel pro rodiče k švagrovi,a tak jsem ho dala do vajíčka a jel i s ním,tak tam na 45min usnul.
No, to je blbý. Já tohle neznala naštěstí, mě dcera do roka spávala dopoledne i odpoledne 2-2,5 hodiny. A byla v pohodě. Věřím, že to musí být šílený, když ty miminka nespí a pak vlastně křičí apod., protože jsou unavené a spánek potřebují.
@levmah28 píše:
Ahoj ženy![]()
Asi blbá otázka,ale zeptám se
Myslíte,že na tom něco je?
Můj 24 denní syn má dnes nespavý den.A moje mamka mi říká,že když je tak malé miminko mezi lidma např (když pořád na něho nahlíží lidi kolem,mluví na něho a pěstují ) no a mě se tomu nechce moc věřit,byl sice včera s náma nakupovat,pak u nás na vesnici na něho nahlížely babky.
Kdysi dávno dítě ukazovali široké veřejnosti až po šestinedělí, proto se to pořád říká…
Řekla bych, že pokud je to vybočení ze stereotypu, tak je to pravda. Pokud dítě žije v nějakém větším společenství každodenně, každý den má hodně vzruchů a dojmů, tak bude spát „normálně“, protože na to bude zvyklé.
Když si představím nějaká kmenová společenství, kde je miminko pořád s maminkou, chodí s ní všude třeba na pole, na společnou práci nebo na nějaké tlachání do vedlejší chýše, tak je zvyklé a spí ![]()
Ahoj ženy
Asi blbá otázka,ale zeptám se
Můj 24 denní syn má dnes nespavý den.A moje mamka mi říká,že když je tak malé miminko mezi lidma např (když pořád na něho nahlíží lidi kolem,mluví na něho a pěstují ) no a mě se tomu nechce moc věřit,byl sice včera s náma nakupovat,pak u nás na vesnici na něho nahlížely babky.
Myslíte,že na tom něco je?