Miminko a školkáčci - očkování

48
7.2.25 08:14

Miminko a školkáčci - očkování

Dobrý den.
Chtela jsem se zeptat. Mam doma pětiměsíční dite k tomu dva kousky co chodi do skolky. Nosi porad same bacili klasika. Pětiměsíční ma zatim jen jednu davku hexy. Pristi tyden mame jit na druhou. Myslela jsem ze dam zaroven i prevenar ale po par katastrofickych člancich to dam spis asi s odstupem tech 14 dni. Chci se zeptat jak zvladate ten stres treba ze nemate male chranene a deti ze skolky domu porad neco nosi. Ja jsem z toho docela nervozni. Co vy jak to mate? Prvni dite jsem ockovala pomalu. Druhe dite slo taky dobre, protoze prvni nechodilo tou dobou ani do skolky ale ted fakt nevim jak se nezblaznit. A nez prosim napisete, ze ockovani neni zarukou, ze se dite nenakazi tak okey - vim. Ale jsem klidnejsi ze jsem udelala vse co jsem mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8698
7.2.25 08:34

Očkování chrání proti úplně jiným nemocem než to, co děti tahají ze skolky, čili virozy, vsi, roupi, někdy spalova angína, aktuálně chřipka… v hexe je obrna, tetanu, zaskrt, černý kašel, hemofilus a zloutenka. Z toho bych se aktualne bala max cerneho kasle. V prevenaru jsou pneumokoky? Ty z té školky donést klidně může, to se nám i stalo a dokonce nám dle doktorky to očkování zachránilo dítě… jenže to prostě předem nikdy nevíš. Očkovala jsem dle kalendáře max s nějakým týdenním odlozenim kvůli nemoci plus všechny deti mají ty pneumokoky. Kojeny mimino nikdy od sourozenců nic nechytlo. A to skolkovy mělo očkování dávno za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
7.2.25 09:14

Proti beznym skolkovym nemocem ti ho ockovani neochrani, takze klid. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
7.2.25 09:14

Pokud miminko neprská nechrchlá, tak bych to vůbec nsřešila a neočkovat nechala. To, že frkaj školkový děti, to tak prostě je. Ale takhle bys mimino nenaočkovala nikdy. Prostě mimino zdravé = očkuji bez ohledu na sourozence.

• Citovat
  • Upravit
48
7.2.25 09:17
@veria píše: Více

Ale to ja vim ze mi to dítě neochrání proti skolkovym nemocem. Asi jsem to spatne podala ale me se jedna o pneumokoky. Ze nevim jestli to naockovat zaroven nebo dat odstup atp. No :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
7.2.25 09:23
@MisJar píše: Více

Ja jsem pneumokoky neockovala vubec, ale kdyby jo, tak bych dala s odstupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
7.2.25 10:03

Nechala bych určitě odstup, nikdy neockuju dvě vakcíny najednou. Navic i prevenar má víc dávek, po první je ta ochrana minimální nebo žádná, takže rozdíl 14 dní to ne vytrhne. U mimina jsem se bála hlavně cernyho kašle, takže jsme se hlavně očkovali my dospělí. V době tady těch skolkovych nemocí jsem měla mimino půlroční, kojene, chytlo od dcery úplně všechno a kdybych se dnes rozhodovala znovu, školku bych zrušila.

• Citovat
  • Upravit
10915
7.2.25 11:59
@MisJar píše: Více

Já vždy dávám s odstupem, ne 2 vakcíny najednou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek