Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@koTereza píše:
Ahoj holky, chtěla bych znát nějaké názory a zkušenosti.
Momentálně jsme v situaci kdy stavíme dům, proto bydlíme s manželem a 3letym synem u rodičů v domě. Máme pro sebe velký obývák s hracím prostorem pro děti a jídelnu, ložnici kde spime všichni 3spolu v jedné posteli.
V únoru k nám přibude další mimi a já teď řeším, jak uspořádat naše spaní
Mám dvě možnosti buď budeme spat všichni 4 v ložnici, s tím ze přisuneme postýlku k velké posteli, ale resim aby se děti navzájem nebudily.
A nebo druhá možnost, ze já a mimi budeme spat v obýváku. Aby se syn s tatkou aspoň vyspali. Jenže tady mám zase strach, jestli by syn nějak nezarlil, ze nejsem s ním, ale se segrou vedle. Řešili jste někdy něco podobného?
Díky za rady.
Spěte normálně všichni spolu, mláďata mají být s rodičema v jednom hnízdě. Starší syn bude mít lepší spaní, když bude vědět, že je v bezpečí a nikdo ho nikam nevyhání. Obývák se hodí pro vás dospělé, až si budete chtít udělat intimčo sami dva. Jestli si nejseš jistá, doporučuju Koncept kontinua ![]()
@koTereza Nechala bych obě děti v ložnici a uvidíte, jak vám to bude vyhovovat. My máme v ložnici vedle naší postele postel pro prostřední dceru a z druhé strany postýlku. Děti jsou od sebe 2 roky a miminko ségru nebudilo, i když bylo totální nespavec. Po kojení v noci ale nechtěla usínat, často vydržela vzhůru až do dalšího kojení. A to jsem bez možnosti vyspat se přes den s nespavcem a dvouletým batoletem nedávala já. Takže na kojení šup k prsu do postele a já spala dál. Často se do naší postele překulí ze své i prostřední dcera a pak ještě přijde ze svého pokoje nejstarší. Naštěstí máme velkou postel na míru ![]()
@SlečnaDahlia píše:
A co by to pro zakadatelku změnilo? Kdyby měla dětskou postýlku vedle manželské, tak řeší furt to stejné; jak uspořádat spaní, aby se nerušilo starší s mladším dítkem a aby starší nežárlilo, že není s ním v místnosti. Jestli starší leží teď v postýlce vedle velké postele nebo s nimi v posteli je pro problém úplně irelevantní.Ty si prostě jen potřebuješ pohonit ego nad tím, jak jsi úžasná, že tvoje dítě spí ve vlastní posteli
Odhalila jsi mě
O nic jiného než pohonit ego mi nešlo ![]()
@Kvačka1012 píše:
Nechci jako úplně rýpat… Ale když už chci poučovat, tak aspoň správně píšu.. dětská postel - děti a ne přeci děci 🙄 😌
Ježíš no tak automatická oprava mi to přepsala, všichni to teď pojďme řešit ![]()
@PeBa12 píše:
Ježíš no tak automatická oprava mi to přepsala, všichni to teď pojďme řešit
@Takyjedna píše:Jasně, tak automatická oprava. To buď znamená, že to takhle píšeš běžně, nebo že běžně půjčuješ telefon tatarovi. Bych to neřešila, kdybys diskutovala normálně, ale tváříš se tu jak baba vševěda a přitom ani pravopis neumíš.
Ještě si ulev
Já to snesu
Co ještě neumim paní dokonalá? ![]()
Holky, nehadejme se zbytečně, prosím. Dík.
Zakladatelko, myslím, že rodina si brzy na novy spankovy režim tak jako tak zvykne. A to i v případě, že budete spát pohromadě. Zkušenost: dvouletak se první noc po pláči nového miminka vzbudil také s brekem, ale pak už v klidu. ![]()
@PeBa12 píše:
Ještě si ulevJá to snesu
Co ještě neumim paní dokonalá?
Hele, nevim. Zeptej se doma.
@Takco píše:
Holky, nehadejme se zbytečně, prosím. Dík.
Zakladatelko, myslím, že rodina si brzy na novy spankovy režim tak jako tak zvykne. A to i v případě, že budete spát pohromadě. Zkušenost: dvouletak se první noc po pláči nového miminka vzbudil také s brekem, ale pak už v klidu.
Ok, souhlas. Už se nehádám ![]()
@PeBa12 píše:
Ježíš no tak automatická oprava mi to přepsala, všichni to teď pojďme řešit
Nikdo to nechce řešit 🤣 Jen bych si na to dávala pozor 🙈 A to teda nevím, jak automatická oprava může opravit tohle, to bych snad šla i telefon reklamovat🧐 😁
Jo, řešili. Syn měl 3,5 roku, když se narodila malá.
Nejdřív jsme spali všichni 4 společně, ale celkem brzo jsme začali spát zvlášť. Malá pak začala nad ránem pobrekávat kvůli prdíkům a syna to budilo a pak už neusnul (což mu sice nevadilo, ale nám ano). A pochopil, proč začneme spát zvlášť. Spal s ním táta, tak mu to vlastně nevadilo. Sám by spát nechtěl.
Ale ne vždycky se sourozenci ruší. Některé děti mají dost tvrdé spaní a nevzbudí je ani křik miminka.
Po porodu se změní spousta věcí, nejen spaní. Budeš mít mimčo u sebe, kojit ho, přebalovat, nosit. K žárlení bude mít syn spoustu důvodů, takže se na to můžeš dívat tak, že jestli bude mít o jeden víc nebo míň, je už vlastně jedno. Chce to spíš celkově to dělat tak, aby měl k miminku kladný vztah a netrpěl tím, že už není jedináček (např. vždy si umět najít čas jen na něj).
@Kvačka1012 píše:
Nikdo to nechce řešit 🤣 Jen bych si na to dávala pozor 🙈 A to teda nevím, jak automatická oprava může opravit tohle, to bych snad šla i telefon reklamovat🧐 😁
tak staci, aby tam mel clovek preklep a mobil z toho vykouzli buh vi co. Ano, clovek by si to mohl po sobe precist, nez to odesle, ale pane booooze, vy z toho delate kovbojku.
@Kvačka1012 píše:
Já zapomněla, že tady se překlepy trestají vyhoštěním ze země
Omlouvám se všem přítomným dámám pokud jejich oči utrpěly nějaké nezvratné poškození díky mému lajdáctví, ale jak říká klasik, jsem jen lidé i takový vyspělí druh občas udělá chybu ![]()
Ale já nepíšu nic špatného 😂 jen mě to prostě praštilo do očí…. A ano, čtu po sobě cokoliv kde napíšu, abych se vyvarovala těmto situacím 😊 tím to uzavírám.