Miminko a sourozenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
923
27.12.21 23:20

Spíme všichni 4 v jedné megaposteli ode zdi je zdi. Manželská a 2 normální prirazene ze strany. Děti Mají 3 a 1 rok, stejně ještě nemají podlahy v pokojich a já při kojení nehodlám vstávat a někam chodit. Starší by stěhování do obýváku určitě špatně nesl. někdy se navzájem budili, ale teď už je to zkonsolidovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
27.12.21 23:20

@koTereza já bych zůstala v ložnici a na kojení chodila do obýváku, kdyby to staršího budilo. To zvládnete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
27.12.21 23:22
@PeBa12 píše:
Mi neříkejte, že by se vám vedle manželské postele nevešla jedna děcká ;)

A co by to pro zakadatelku změnilo? Kdyby měla dětskou postýlku vedle manželské, tak řeší furt to stejné; jak uspořádat spaní, aby se nerušilo starší s mladším dítkem a aby starší nežárlilo, že není s ním v místnosti. Jestli starší leží teď v postýlce vedle velké postele nebo s nimi v posteli je pro problém úplně irelevantní.

Ty si prostě jen potřebuješ pohonit ego nad tím, jak jsi úžasná, že tvoje dítě spí ve vlastní posteli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
27.12.21 23:25
@PeBa12 píše:
Jak? Nemusela by jste řešit, že staršího probudí každé vaše pohnutí kvůli miminu když tam budete jak sardinky.

Tak ono nejde o nějaké pohnutí (jako by se bez mimina člověk v noci nehýbal), ale o křik mimča, který by rušil staršího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
27.12.21 23:32

Z me zkusenosti je nejlepsi neplanovat :) Ja jsem pri prichodu druheho ditete mela obe u sebe, trvalo asi tyden, nez miminko prestalo budit starsi ditko, pak si na sebe zvykli a starsi zaspala jakykoliv rev. Ale kdyz se narodilo treti dite, tak sly obe starsi deti dobrovolne do sveho pokojicku, ac pred porodem jeste spaly casto s nami. No a manzel, toho nevzbudily ani koliky miminka :mrgreen: Dopredu to asi neodhadnete, udelejte si zazemi tak, jak si myslite, ze vam bude dobre a zmenit to pak muzete za behu.

• Citovat
  • Upravit
307
27.12.21 23:34
@PeBa12 píše:
Mi neříkejte, že by se vám vedle manželské postele nevešla jedna děcká ;)

Nechci jako úplně rýpat… Ale když už chci poučovat, tak aspoň správně píšu.. dětská postel - děti a ne přeci děci 🙄 😌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.12.21 23:37
@koTereza píše:
Ahoj holky, chtěla bych znát nějaké názory a zkušenosti.
Momentálně jsme v situaci kdy stavíme dům, proto bydlíme s manželem a 3letym synem u rodičů v domě. Máme pro sebe velký obývák s hracím prostorem pro děti a jídelnu, ložnici kde spime všichni 3spolu v jedné posteli.
V únoru k nám přibude další mimi a já teď řeším, jak uspořádat naše spaní :lol:
Mám dvě možnosti buď budeme spat všichni 4 v ložnici, s tím ze přisuneme postýlku k velké posteli, ale resim aby se děti navzájem nebudily.
A nebo druhá možnost, ze já a mimi budeme spat v obýváku. Aby se syn s tatkou aspoň vyspali. Jenže tady mám zase strach, jestli by syn nějak nezarlil, ze nejsem s ním, ale se segrou vedle. Řešili jste někdy něco podobného?
Díky za rady.

ano, resili jsme to tak, ze ja jsem spala se starsi v pokoji a tatinek spal s miminkem v obyvaku. Stejne k nemu vstaval on, tak to takto davalo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
28.12.21 00:06
@koTereza píše:
Ahoj holky, chtěla bych znát nějaké názory a zkušenosti.
Momentálně jsme v situaci kdy stavíme dům, proto bydlíme s manželem a 3letym synem u rodičů v domě. Máme pro sebe velký obývák s hracím prostorem pro děti a jídelnu, ložnici kde spime všichni 3spolu v jedné posteli.
V únoru k nám přibude další mimi a já teď řeším, jak uspořádat naše spaní :lol:
Mám dvě možnosti buď budeme spat všichni 4 v ložnici, s tím ze přisuneme postýlku k velké posteli, ale resim aby se děti navzájem nebudily.
A nebo druhá možnost, ze já a mimi budeme spat v obýváku. Aby se syn s tatkou aspoň vyspali. Jenže tady mám zase strach, jestli by syn nějak nezarlil, ze nejsem s ním, ale se segrou vedle. Řešili jste někdy něco podobného?
Díky za rady.

Mame to stejne az na to ze my uz jsme ve vlastnim, jen dodelavame patro… Deti aktualne 2 roky a 3 mesice a mimino ma 3 mesice… Dcerka s nama v posteli, mimino v postylce… Nerusi se… Ale teda nenechavam mimino rvat… :srdce: Za me lepsi byt vsichni pospolu… Spime vsichni skvele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
28.12.21 01:02

No, na tvém místě bych nic neplánovala. U nás spal se starším první dny manžel, měla jsem málo mléka a zkoušela tělo na tělo. Pak byl starší nemocný, takže jsem spala s ním, protože mimi spalo celou noc. Jen jsme nikdy nemohli spát spolu, protože se starší začal budit a křičet ze spaní a malou tím budil. Dodnes (2,5 a 4r) stále nespí v jednom pokoji, protože by se navzájem budili. Mají ona lehké spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.12.21 02:16

Nechala bych mimino ve spolecne posteli a starsiho v detske posteli prirazene k velke.
Pokud mimco nebude urvanec, budit se nebudou. Proc by brecel, kdyz pri prvnim zavrteni dostane prso.
Jinak u nas starsi spali jak dreva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
28.12.21 03:43

Já jsem třeba syna před tím, než se narodil sourozenec, naučila spát ve své posteli, spal celou noc, nevyžadoval pití. Natrénovali jsme spolu i samostatné usínání. Uložila jsem ho do postýlky, pověděla pohádku a šla, synek sám krásně usnul. Po návratu z porodnice si hbitě spočítal, že nastala zásadní změna. A samostatné usínání a spaní ve své posteli šlo do kopru. Nepomohlo, ani když s ním spal tatínek v jedné posteli. Chtěl jenom mně. Takže jsem ho přibrala do postele k miminu a pokud jsem ho měla u sebe, tak mu žádný diskomfort (pláč sourozence, kojení, přebalování) nevadil. Zase začal spát celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.12.21 06:23

Mně spala pětiletá celou noc ve svém pokoji, nicméně po narození mladší to dělat přestala - takže druhou půlku noci spí starší s náma v posteli a miminko v postýlce, nebuděj se vůbec, ani když mladší občas spustí sirénu. Pár dní jsme si na nový uspořádání všichni zvykali, ale od tý doby v pohodě. Jen už se těším až se obě odstěhujou do pokojíčku, tady to společný spaní hrozně nemám ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
28.12.21 07:04
@Lucie_Sx píše:
Nechala bych mimino ve spolecne posteli a starsiho v detske posteli prirazene k velke.
Pokud mimco nebude urvanec, budit se nebudou. Proc by brecel, kdyz pri prvnim zavrteni dostane prso.
Jinak u nas starsi spali jak dreva.

Já bych asi nechala staršího ve společné posteli, tak jak je zvyklý a mimino v dětské postýlce přiražené k té velké. Aspoň my jsme to tak měli. Děti se vzájemně nebudily, když se chtěla mladší kojit, nakojila jsem a dala zpátky do postýlky, když měla občas blbou noc, přestěhovala jsem se s ní do obýváku, kde měla takovou tu pojízdnou „denní“ postýlku/kolébku.
Oni si to uspořádání nějak najdou, každému to vyhovuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
28.12.21 07:07
@SlečnaDahlia píše:Ty si prostě jen potřebuješ pohonit ego nad tím, jak jsi úžasná, že tvoje dítě spí ve vlastní posteli :nevim:

S námi spí pětiletá v posteli dodnes, ale já jsem příšerná matka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
28.12.21 07:15

Kdyz mi rodice staveli, nasi taky bydleli u dedy a babi. Ve 2+1. Me byli 3 a segre rok, kdyz jsme se stehovali. Nejak jsme se tam poskladali. Ale musel to byt mazec. Nepamatuju si to, jen z vypraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí