Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych znát nějaké názory a zkušenosti.
Momentálně jsme v situaci kdy stavíme dům, proto bydlíme s manželem a 3letym synem u rodičů v domě. Máme pro sebe velký obývák s hracím prostorem pro děti a jídelnu, ložnici kde spime všichni 3spolu v jedné posteli.
V únoru k nám přibude další mimi a já teď řeším, jak uspořádat naše spaní ![]()
Mám dvě možnosti buď budeme spat všichni 4 v ložnici, s tím ze přisuneme postýlku k velké posteli, ale resim aby se děti navzájem nebudily.
A nebo druhá možnost, ze já a mimi budeme spat v obýváku. Aby se syn s tatkou aspoň vyspali. Jenže tady mám zase strach, jestli by syn nějak nezarlil, ze nejsem s ním, ale se segrou vedle. Řešili jste někdy něco podobného?
Díky za rady.
@koTereza píše:
@PeBa12 četla jste vůbec co jsem psala?
Kdyby jste naučili syna na vlastní postel nemusíte teď tohle řešit.
Se mnou spal syn v ložnici i s miminkem, má tak tvrdé spaní, že ho miminko (nyní již 1,5 roku) nebudi.
@PeBa12 a kde mu mám tu postel dat? Na balkon? Do kuchyně?
Psala jsem ze stavíme dum a momentálně jsme v situaci kdy bydlíme ve dvou pokojích!
Paneboze, je 11 hodin, pokud nemáte co dělat běžte si třeba číst knížku a nekomentujte diskuze kde nemáte co říct k tématu. Dekuji
@koTereza píše:
@PeBa12 a kde mu mám tu postel dat? Na balkon? Do kuchyně?
Psala jsem ze stavíme dum a momentálně jsme v situaci kdy bydlíme ve dvou pokojích!
Paneboze, je 11 hodin, pokud nemáte co dělat běžte si třeba číst knížku a nekomentujte diskuze kde nemáte co říct k tématu. Dekuji
Mi neříkejte, že by se vám vedle manželské postele nevešla jedna děcká ![]()
@PeBa12 a můžete mi vysvětlit, jak by to vyřešilo muj problém? ![]()
Segra spi ve 4 v jedne mistnosti. S partnerem a nejmladsi v manzelske a starsi dcera (2 roky) v posteli prisouple k manzelske. Mimi relativne spi. Problem je spis starsi, kt. se po narozeni mladsi zhorsila (respektive v noci se budi a dozaduje se vickrat sunaru- bohuzel se nepodarilo odbourat jeste pred narozenim mimi. Chtela vic odbourat dudlik coz se podarilo a na odbourani sunaru uz nebyl cas)… Takze to lze. Myslim ale, ze to stejne moc nenaplanujete. Proste uvidite az po narozeni jestli je to realne anebo ne. Ale asi neni od veci ucit pomalu starsiho na vlastni postel, byt jen stojici vedle vasi postele 🤔
Dlouho jsme spali všichni na velkém letišti, nikdo nikoho nebudil. Takhle chvíli před porodem už bych staršího nikam nevyháněla. U nás teda spí děti samy až když samy chtějí a kdo chce, klidně ještě může na noc přijít.
@koTereza Mám mezi dětmi rozestup 2roky a spali jsme první rok všichni v ložnici. Po roce šlo starší dítě do pokojíčku, protože chodilo později spát a budilo mi mladší.
Trilety vzdy prijde k nam v prubehu noci, miminko ma sice svoji postel prirazenou k moji, ale spi u me. Budi se vzajemne jak kdy. Spis starsi vzbudi mladsiho, nez obracene, treba kaslem, nebo rano, kdyz uz vstane. U nas by oddelene spani nefungovalo, starsi by v noci vzdy prisel za mnou. Proste vyzkousite a uvidite, co vam vic vyhovuje.
@Anonymní píše:
Segra spi ve 4 v jedne mistnosti. S partnerem a nejmladsi v manzelske a starsi dcera (2 roky) v posteli prisouple k manzelske. Mimi relativne spi. Problem je spis starsi, kt. se po narozeni mladsi zhorsila (respektive v noci se budi a dozaduje se vickrat sunaru- bohuzel se nepodarilo odbourat jeste pred narozenim mimi. Chtela vic odbourat dudlik coz se podarilo a na odbourani sunaru uz nebyl cas)… Takze to lze. Myslim ale, ze to stejne moc nenaplanujete. Proste uvidite az po narozeni jestli je to realne anebo ne. Ale asi neni od veci ucit pomalu starsiho na vlastni postel, byt jen stojici vedle vasi postele 🤔
@Anonymní píše:
Takhle to do teď samozřejmě máme, ale bohužel se nám do loznice nevejde malá postel i postylka k tomu, takže se to musí řešit jinak
@koTereza píše:
@PeBa12 a můžete mi vysvětlit, jak by to vyřešilo muj problém?
Jak? Nemusela by jste řešit, že staršího probudí každé vaše pohnutí kvůli miminu když tam budete jak sardinky.
Ja myslim, ze se to pak samo utrepe. Ja spala v loznici jen s miminkem a manzel v obyvaku. Starsi dite pak k tatinkovi v noci preslo ze sve postele. Takto jsme se vyspali vsichni, coz je nejdulezitejsi. V jedne mistnosti bychom se moc nevyspali. Starsi je tatanek, tak to zadny problem nebyl.