miminko a termální koupele

162
13.5.06 21:48

miminko a termální koupele

Ahoj,
chtěla bych znát názor ostatních mamin.
Naskytla se nám příležitost ,jet v srpnu,kdy bude dceři 4+1/2 měsíce ,do termálek na Slovensko.Je to týdenní pobyt za super peníze.Termálka se každý den čistí,ale já stejně váhám,zda tam s malou jet či nikoliv.Prý tam s dětmi hodně jezdí.
Jely by jste nebo by jste radši dovču oželely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4258
13.5.06 21:54

ahojky tak my jezdime s malym na jednodenni vylety do termalu od jeho5 mesicu.
zjistili jsme ze ma rad vodu.
nedavame ho do zadnych virivek a tak,jen s nim plaveme v te teple vode. od pul roku s nim chodime plavat a uziva si to vsude.jen s ni ale neplavte na brisku, spise se davaji deti na zadicka.nebo ve „svislici“.ale ta voda ji urcite neublizi.
tak byt vami tak jedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
14.5.06 09:45

Ahojky,

tak jste mě překvapili, že se do termálních koupelí může i s mimi. Viki má sedm měsíců a pojedeme s ní na návštěvu do Bratislavy tak určitě vyzkoušíme. Jinak s ní chodíme plavčit a ve vodě se jí moc moc líbí. A je nějaké omezení, že třeba do syřičitých (nevím jestli to takhle nazývají) či jiných se nesmí nebo to je jedno. Myslíte, že když se zeptám přímo tam, že poradí kam s miminky chodí a kam ne?

Díky Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
14.5.06 11:13

Ahoj,
tak už v tom mám zmatek.K sousedum přijela na návštěvu kamarádka,dětská dr.,a když jsem se jí na koupele zeptala,skoro mě vynesla v zubech.
Vysvětlovala mi,jak jsem nezodpovědná,že i když budou koupele sebečistčí,nikdo mi nezaručí,že se vedle mimča nekoupe ženská s nějakými problémy spodku,chlap se zaníceným nehtem u nohy atd. a to všechno může moje mimčo ohrozit.
Když si to probírám,je to pravda.Na plavčo taky chodíme do spec.bazénu a né do normálního.Asi má pravdu,že i když chci pro své mimi to nejlepší ,nemusí to tak vždycky být.Asi budem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
14.5.06 11:28

Ahojky,

já jsem tady před pár měsíci zakládala úplně stejnou diskuzi…

Chtěla jsem sem hodit odkaz, ale ta diskuze nelze zobrazit, tudíž to jen krátce shrnu.

Co mi tam psaly holky, tak v podstatě termály pro takhle malá mimča NEDOPORUČILY… Zejména jde o to, že tam jezdí lidé s různými kožními i jinými nemocemi - tzn. souhlas Tvou kamarádkou.

My jsme nakonec nejeli, necháme si to na později :wink: Snad do té doby nepřestanou prameny pramenit :lol: :lol: :lol:

Peťula + Pavlík 11,5měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
14.5.06 12:48

no asi zalezi jake to termaly jsou,my nejezdime do klasickych jak jsou treba karlovy vary,ze jo. Jezdime do LAA-kde to spis funguje jako bazen a normalni koupani.voda tam ma teplotu 34C a venku 36C-kde je slana voda.moc jsem si nevsimla ze by tam byli nejaci nemocni lide,a i kdyby to ze treba chodime s malym plavat do plavacku,a palvou tam i rodice-kteri muzou byt take „nemocni“-plisne atd a kdovi co, takze nevim,to by se zase nemohlo asi nic.martinkovi u nas davame normalni plavky-je to povinne,a v Rakousku musi mit koupaci plinky.a prece se ta voda dezinfikuje,ne?no ja nejsem odbornik, proste nekomu to prijde nebezpecne a nechutne,ale my tam jezdime,maly z toho ma hroznou radost atd.
moje mamka je detska sestra a nic mi na to nerekla,tak teda nevim.
asi neni dobre byt ve vode porad ale jen chvilku,protoze je to unavne,no proste vseho s mirou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
14.5.06 14:00

Já jsem někde četla, že termální koupele jsou vhodné pro děti až od tří let. Bohužel už si nepamatuju kde. Chtěla jsem totiž s naším malým jet do termálů na Slovensko a nebylo mi to doporučeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
29.5.06 07:24

Důležitější je podle mne teplota vody. My jezdíme do termálek na Slovensko, kde je teplota vody dost vysoká (nechci lhát kolik, teď nevím ale víc než si dáváte „horkou koupel“ a jen tak tak se to dá vydržet) a tak se miminko na 100% vzít nedá. Délka pobytu je omezena na 20 min a higiena je zajitěna tím, že obsah minerálů je ve vodě takový, že nějaké bakterie či jsou bez šance (princip mrtvého moře). Já jsem hodně choulostivá, nesmím ani na normální plavání do bazénu ale když jedeme sem do těch termálek, tak mám skoro celý rok pokoj. Jistě, že tam jezdí převážně nemocní lidé (lupénka, záněty, …) ale nikdy jsem tam neonemocněla, vždy odjíždím v lepší kondici a hlavně je to trvalejší, než nějaké tabletky. S miminkem si to ale budu muset na nějaký čas odpustit, nejmenší děti jsem tam viděla tak předškoláky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ibu
627
29.5.06 08:33

Myslím si, že záleží na věku dítěte, těplotě a složení vody. My byli v lednu v termálkách na Slovenku, ale synovi už bylo přes rok a půl. V každých lázních by ti měl někdo říct do jakého bazénu dítě smí a do jakého ne. Také jezdíme do lázní, kde je bazén přístupný pro širokou veřejnost, ale dělají tam i plavecké kurzy pro malé dětičky. Ale asi bych do půl roku nešla s dítětem jinam než do speciálních bazénů. A zeptala bych se na názor tvojí dětské Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí