Pěnové puzzle – jsou vhodné pro půlroční dítě místo deky?

130
13.5.06 20:54

pěnové puzzle

Ahoj holky,

máme doma 5ti měsíčního čertíka. Je velmi živý a hlavně se naučil otáčet na bříško. Vpostýlce má málo místa a tak jsme ho začali dávat na zem na deku. Je tam spokojený a točí se o stošest. jen se mi nelíbí, že se válí po naší dece,kterou využíváme i mi. Uvažovala jsem o nějaké dětské hrací dece, ale přijdou mi dost drahé na to, že za pár měsíců bude malý lozit a deka poletí do skříně. Tak jsem si říkala, že by mohlo být fajn takové to pěnové puzzle co se dá složit do celkem velkých rozměrů a navíc je lehce omyvatelné.
Když jsem brouzdala po netu, tak jsem narazila na pár značek u kterých se prokázala toxicita materiálu.
Tak nevím, máte s tím někdo zkušenost? Jak velké dítě se na to může položit?
Náš mrňous je na bříšku každých pár fteřin, nestačím ho pořád obracet a hlavně má tendence vše cpát do puse a zkoušet to olizovat.
Myslíte, že je to puzlle vhodné? Používáte to některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7708
13.5.06 21:11

Lenko, my jsme ty Puzzle koupili malýmu k Vánocům když mu byl rok. Měl několik balíků a hrozně se mu líbilo pobíhat po tom a fakt to hřálo. pak ale některý počmáral a dokonce do toho kousal :roll: a to jiný ani drobný věci do pusy už nestrkal.Nevím jestli to vypadalo tak lákavě…Určitě bych ale zainvestovala do kvalitnějších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
13.5.06 21:25

Ahoj Lenko55,

my jsme ho koupili, když malý bylo asi stejně jako vašemu prckovi. Taky jsem ji tam dávala, bylo to super, ale čím byla starší, tak to víc a víc rozebírala. teď je to tak, že jsme to před týdnem rozebrali a sklidili, s tím, že až třeba bude starší, bude se s tím učit písmenka nebo číslice. Každý večer jsme totiž s manželem zasedli na zem a skládali a skládali :)

Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
13.5.06 21:47

Ahojky,
my ho koupili když bylo Lucince kolem půl nebo třičtvrtě roku. Moc jsme to neužili, protože hned jak se začala víc pohybovat a zkoumat, tak to bylo v tu ránu rozebraný a já stále skládala a skládala. Tak jsem to zabalila a vytáhla to až letos v zimě a to jí bylo už 2 a 3/4 roku. Trochu jsem pozapomněla, že to mám zašité v posteli. :cry: Od té doby je to na zemi a hraje si na něm. Umí si ho sama složit, tak mě tolik neprudí, když to náhodou rozebere. :) Ale my neměli problém s dekami a taky máme koberce, tak mě to moc netrápilo. Jestli chceš mít co nejméně práce, tak kup puzzle s co nejméně rozebratelnými dílky. Písmenka jsou super, ovoce a zelenina na ránu. :roll: Můžeš to zespoda podlepit izolepou a pak se to hůř rozebírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
13.5.06 21:47

Puzzle jsme zakoupili, měli jsme doporučeno z fyzioterapie a od neurologa, protože Tedýsek se s oblibou pomocí deky přitahoval :roll: Koupili jsme obyč v hypernově, jsou to takové ty s písmenkama a číslicemi. Také jsem četla o tom, že nepříjemně zapáchají, nebyli cítit ničím a omývat jdou dobře. Opravdu si je Tedysek užil od 3.měs do toho 6měs. Jenže to začal nehorázně rozebírat a kousat, ono to vrže o jeho dva spodní zuby, takže strašná sranda jenže z naší strany obavy, protože to obsahuje malé kousky - prostředky písmenek jako B či O. Tak jsme je museli uklidit až na někdy později.
Na fyzio mi znovu paní poradila, že máme koupit v Bauhasu takový ten hrací kobereček se silnicí. Je to takový spíše filc, ze spodu guma, aby to nepodkluzovalo a i dobře se to čistí vodou a vysavačem. Je to 1,5m x 1m a stál 700,–Kč. Je to fajn, Tedýsek začíná pomalu lézt, zatím se spíše plazí a k tomuto účelu opravdu mohu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
14.5.06 07:13

Pro nás je puzzle očistec , jakmile ho malý vidí- teĎ mu bude 8 měsíců máme ho zhruba od 7měsíců tak ho začne rozebírat, takže se to totálně minulo účinku, prostě ho rozebírá, strká dílky do pusy a má z toho strašnou strandu, ale jako na teplíčko je to bomba, takže mi musíme dávat puzzle a na to deku, jelikož jinak by puzzle nemělo dlouhého trvání:-(

Pa Hana a LUkajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
14.5.06 09:32

ahojky, máme menší pěnové puzle 12ks s jednodílnými obrázky a je to výborná hračka a podložka pro děti. Máme je po starší dceři a jsou pořád v dobrém stavu. dají se použít jako kousátko, podložka na hraní i do vany i první tréninková skládačka puzle. Známí měli puzle větší sérii, ale s malinkými kousky a to bylo peklo - děti jim je roztahovaly po celém bytě, takže to bych určitě nedoporučila. Spíše nějaké s jednoduchými tvary.

• Citovat
  • Upravit
958
14.5.06 11:15

Ahojky,
tak my máme Puzzle už výše zmiňované z Hypernovy a jednoduše jsem prostředky písmenek jako je O apod. vyhodila......myslim, že Verče chybět nebudou....... :lol:
Ale taky se přiznám, že po asi měsíci každodeního skládání i několikrát denně jsem ho uložila a až ted na jaře jsem puzzle vytáhla a dala na balkon jako podložku. 8)
Jinak bych asi koupila ty co největší čtverce. Myslim, že si tim prckovi rozkládání trochu ztíží…ale jako podložka rozhodně použít jde…třeba bych přes to jen natáhla prostěradlo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
14.5.06 12:09

Tak já taky sháněla - buď nějaký tlustý/měkký koberec nebo puzzle. Jelikož koberec je na delší shánění, tak aby Pepíček dlouho nestrádal a já ho nebrzdila v možném lezení :lol: , tak jsem koupila puzzle:
http://www.hrackyhm.cz/…_detaily.htm - mají v HM Studio v Paláci Flora. Je to šikovný, že se to neshrnuje jako deka, měkký to relativně je taky (když už tu šišku neudrží a nešetrně si jí položí :? ), akorát to bude chtít asi nastavit - tak buď koupím ještě jedno nebo snad konečně ten koberec … Pěkný koberce jsou tady: http://www.koberce-online.cz/index.php?… ale chtěla bych to vidět naživo, tak to už je potíž, no uvidíme …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
14.5.06 12:13

Tak my mame puzzle s krteckem, jsou to velke dily a nic se z toho neda vyndat, takze ho opravdu pouzivame jen jako podlozku na hrani v detskem pokoji. V obyvaku mame hraci deku, malemu je skoro 20 mesicu a porad ji vyuzivame a hned tak ji asi nezabalime. Kdyz si neco sklada nebo cte, tak si zaleze na deku a nemusi sedet na tvrdych parketach.
A hlavne bych si starosti s nejakou specielni dekou nedelala. Staci povlict slozenou „larisu“ a je to. Povleceni se da vzdycky vyprat.
 Pepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
14.5.06 12:36

Dalísek má puzzle s dopravními prostředky, od 2 měsíců, využívá stále a bude dál. Máme ho sestavené do čtverce 3×3 a tak visí na zdi na dvou hřebících za ty výstupky; desátý díl visí stabilně jako obrázek. Krásně se to dá jednou rukou sundat a přenést a položit. Myslím, že to využije i dál, od kamarádky děti to v batolecím věku rády skládaly, a teď, co chodí do školy, se na tom zase válejí s knížkama.
A je to omyvatelné, což v domácnosti s kocourem ¨je 1000× lepší než koberec. I případné blinknutí se lehce setře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
14.5.06 12:51

ahoj Lenko:ja ti neporadim ohledne puzzle,ale to jste tak spinavi ze se maly nemuze valet na vasi dece?to jsem nepochopila, nerikam kdyby se tam valel pes nebo kocka.
ja nasi deku treba po tydnu vyprala a myslim.
prosim te neber to nejak vrtave,tak to neni mysleno,jen se mi to zda zbytecne-delat z toho vedu.ale to puzzle muze byt urcite dobre na hrani.bohuzel nevim ktere je nejlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
14.5.06 21:37

Valli - mě by se taky nelíbilo, kdyby se mi malý válel po přikrývce, pod kterou spíme; já jsem od děcka naučená, že lůžkoviny na zem nepatří a je to ve mně.
MMCH - na čemkoli kromě koberce povlečená deka pěkně klouže, takže z ní mrně na chviličku udělá hromadu - Dalismu stačilo udělat 2× „hodiny“. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
12.8.10 17:11

ahoj holky taky chci malé koupit puzzle jako koberec ale nevím jaké koupit.vše mi přijde malinké a že jich tam je málo tak poradte :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
12.8.10 21:38

Ahoj, my koupili taky místo koberce puzzle abecedu, je jich tam 26, každý dílek je 30×30, takže po složení je to hodně velký, písmenka vyndavací a je to super. Mají to třeba v Globusu a stojí to 500-700.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí