Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
wercis píše:
ahoj holky taky chci malé koupit puzzle jako koberec ale nevím jaké koupit.vše mi přijde malinké a že jich tam je málo tak poradte
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
doporučuji, velké a hlavně celistvé (-:
Zdravím,
větší pěnové koberce nabízí český výrobce Malý genius, který má certifikáty Bezpečné hračky a Česká kvalita.
http://www.maly-genius.cz
Hezký den,
Jirka
Ahoj, odkaz od JirkaNe je opravdu super. Já koupila malé abecedu a některé měnší kousky musela podlepit, aby to nedolovala ven.
Taky mame od maleho genia, nechtela jsme nejakou čínu a super, kvalitka, i když drahé
My jsme koupili nasemu 8 mesicnimu Adamovi v tescu penove puzzle za 240 kurun. O rozmerech jednotlivych puzzliku 60×60 cm, v baleni jsou 4 ks, takze se da slozit do velikosti 120×120 cm nebo 60×240 cm. Tloustka je asi 12 mm. Mame dve baleni a pekne drzi po hromade diky jeho velikosti. Pres leto ho pouzivame i venku u bazenku kdyz se koupe, doma pak na hrani a cviceni. A kdyz prijede navsteva, tak pak slouzi jako karimatka
a nebo podlozka do stanu. ![]()
Máme taky tesco 60×60 čtverce. Koupila jsem jen jednu sadu a teď chci ještě 2 dokoupit. Máme jen zátěžovej koberec, protože investovat skoro do 40m2 kvalitního koberce v podnájmu je zbytečný a stejně by to teď bylo dost velký. Koupila jsem je, když měl malej 2m. Bylo nám to doporučený ve cvičení, že když je na bříšku, tak je na pevným, ale když se překulí, tak je to měnčí než deka a nebolí ho to.
Já mám klasický puzzle z obchodu pro děti, ale používáme je jenom kolem koberce, který jsem koupila ve zbytkách za 300 Kč…občas se stalo, že si malinkej ublinkl, tak ten koberec pak vyhodím a časem koupím nový. Puzzlíky má kolem dokola, aby si trénoval motoriku a mohl je rozebírat. Sice ten koberec není žádná designovka, ale svoji funkci splní a časem se koupí nový ![]()
ahoj kokli2.
Dnes jsme koupili jeste dve baleni puzzliku a meli je jen za 169,– ![]()
ahoj,
tak my tyto puzzle koupili zrovna dnes malé ![]()
malá má tedy ohrádku, ale aby nebyla jen tam nebo u mě na dece a mohla si popolézat, koupili jsme puzzle Alltoys - 10× desek. Malé (8,5 měsíce) se líbí výrazná zvířátka, je super, že jsou omyvatelné, lepší než deka, za kterou malá akorát tahá nebo jí to po ní klouže. Ještě jí k tomu přikoupím jednou deset kostek, aby to měla větší.
Za nás ![]()
Ahoj, já dceři koupila puzzle, když jí bylo asi 6měsíců. Koupila jsem celou abecedu. Je to velký a má to i velké části. Teď mám 8měsíčního kluka a vlastně jsem to neuklidila od té doby, co si na tom hrála dcerka.
A výhody? Nejen že si na tom děcka hrají, ale já je na tom i oblékám (a to i po koupání), přebaluju apod. Máme doma totiž plovoučku a ta je studená.
A taky jsem některé části lepila, protože jsem potom ještě dokoupila zvířátka.
ahoj,
chtěla bych poprosit o radu. Chystám se synovi (7 měs.) koupit pěnové puzzle a trochu v tom plavu. Chtěla bych vědět:
Případně děkuji za konkrétní tipy. Ráda bych, aby puzzle nezapáchalo, dobře drželo pohromadě a mělo atest. Díky moc.
Jsou i velký puzzle- jeden díl je asi jako 4 malý. A nemá vyndavací obrázky- je to prostě jeden barevný čtverec ![]()
@CokeLady píše:
Nevíte, zda se dělá n ějaký jakoby pěnový koberec, který by se nedal rozebrat? Mám 5,5 měsíčního a nevím, zda ho pořídit. Už péruje na všech 4, myslím že do pár týdnů poleze, tak zda se to nemmine účinkem. To puzzle kvůli rozkládání asi ne, spíš něco podobného v 1 kuse. Malej je rád rozbalenej, takže občas se počůrá a někdy i pokakátakže něco omyvatelného.
Přišla jsi na to sama - mě to musel ukázat až pupík, že nejvíc ze všeho ho zajímá, jak z toho vyďoube ty části obrázků..
![]()
Takže - puzzle 30×30 s obrázky Krtečka, medvídka Pů, Disney princezen, nebo s motivem silnice - ty jsou prostě nějak fotograficky natištěné a ta kostka je z jednoho kusu, třeba tady:
http://www.puzzle-puzzle.cz/…oberec-30x30?…
No a já to peru v pračce, zvládne i 60°C, akorát když tam těch kostek dám víc, tak se mi obrázek odírá o dvířka pračky, takže je dobré poslední díl k nim otočit „rubovou“ stranou.. Jinak tyhle velké kostky pupík nerozebírá, vrhá se mi jen na obrázky v nich a na malé 15×15 kostky - ty teda nevydrží..