Miminko narozene ve 25 tydnu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1327
1.10.10 13:00

miminko narozene ve 25 tydnu

holky chtela bych se touto cestou zeptat maminek kterym se narodilo miminko ve 25 tydnu ,jestli je zdrave melo komplikace ,pisu za svoji sestru te se narodil chlapecek ve25 tydnu a chtela by neco vedet uz jemu teda rok ale ve 3 dnech zivota prodelal krvaceni do mozku ,operaci streva mel vyvod ,operaci oci,tak mi prosim napiste diky za prispevky muj meil je kdyztak hedvikaneumannova@seznam.cz :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1546
1.10.10 13:18

Ahoj hed26,
moc pozdravuj sestru a chlapečka, přejeme moc zdraví a síly, kterou oba určitě potřebují :hug:
My máme chlapečka z 29tt, ale drobečka 800g. Koukni na metřík. Musím zaklepat, ale je v pořádku. Prodělali jsme operaci hydrokély a dodneška bojujeme s GER (refluxem, blinkání). Ještě nám dneska nechodí, ale na neurologii jsou spokojení, statečně obchází kolem nábytku a leze po čtyřech jako drak. Takže už se nebojím a to chození určitě taky příjde.
A chlapeček sestry má teď nejaké problémy, že se ptáš, když už má rok?
POzvi sestru na naši už založenou diskuzi o nedonošených miminkách:
https://www.emimino.cz/…minko-37095/
tam ji určitě maminky odpoví i na konkrétní dotazy nebo může klidně napsat SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1327
1.10.10 13:24

no on ma sklon k mozkove obrne prave strany,jeste neleze ale povida teda pekne dekuji ti za odpoved :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
1.10.10 13:35

ahoj, můj manžel se narodil ve 26tt. A neřekla bych, že je to na něm poznat. Jako dítě ho dokrmovali, ale teď je z něho chlap jak hora. Akorát měl pak dětskou obrnu. Takže pak roky rehabilitoval na nohy a nemá vytvořené oční pozadí v levém oku (takže na něj vidí pouze stíny). A u levé nohy má trošku slabší lýtko. Jinak to na něm nepoznáš. A kdyby mi to neřekl, tak o tom nevím do dnes :-) Žádný problémy s tím nemá, řídí, chodí, je zdravý. A to bylo před 35lety. A dnešní medicína je úplně někde jinde, než byla. Takže držím sestře i chlapečnovi palečky ať má taky takový štěstí a je zdravý. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1327
1.10.10 13:44
De4ca píše:
ahoj, můj manžel se narodil ve 26tt. A neřekla bych, že je to na něm poznat. Jako dítě ho dokrmovali, ale teď je z něho chlap jak hora. Akorát měl pak dětskou obrnu. Takže pak roky rehabilitoval na nohy a nemá vytvořené oční pozadí v levém oku (takže na něj vidí pouze stíny). A u levé nohy má trošku slabší lýtko. Jinak to na něm nepoznáš. A kdyby mi to neřekl, tak o tom nevím do dnes :-) Žádný problémy s tím nemá, řídí, chodí, je zdravý. A to bylo před 35lety. A dnešní medicína je úplně někde jinde, než byla. Takže držím sestře i chlapečnovi palečky ať má taky takový štěstí a je zdravý. :lol:
De4ca píše:
ahoj, můj manžel se narodil ve 26tt. A neřekla bych, že je to na něm poznat. Jako dítě ho dokrmovali, ale teď je z něho chlap jak hora. Akorát měl pak dětskou obrnu. Takže pak roky rehabilitoval na nohy a nemá vytvořené oční pozadí v levém oku (takže na něj vidí pouze stíny). A u levé nohy má trošku slabší lýtko. Jinak to na něm nepoznáš. A kdyby mi to neřekl, tak o tom nevím do dnes :-) Žádný problémy s tím nemá, řídí, chodí, je zdravý. A to bylo před 35lety. A dnešní medicína je úplně někde jinde, než byla. Takže držím sestře i chlapečnovi palečky ať má taky takový štěstí a je zdravý. :lol:

diky moc za odpoved snad to bude dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
1.10.10 13:56

ahojky

moje mamka se narodila s váhou 1100g nevím kolik byla týdnů,to už si babička nepamatuje,ale bylo to před 50 lety,kdy medicína na tom bylo poměrně o hooodně hůř než teď a mamka je zcela v pořádku,nemá vůbec žádný následek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
1.10.10 15:37

kdysi jsem videla dokument o predcasne narozenych detech a deti narozene treba i v 21tt mohou byt v dospelosti naprosto v poradku. O proti tomu nektere narozene v 25,26t mohou byt tezce nemocne.Je to pripad od pripadu.
Preji sestre a hlavne malemu hodne zdravi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
1.10.10 16:21

Hed koukni na ten to odkaz zrovna včera jsem na to narazila http://nedonosenci.blogspot.com/…e-ve-25.html …myslím že miminka mají obrovskou vůli žít věřím že i syn tvé sestry vše náramně zvládne :-) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1327
1.10.10 16:31
andrejka87 píše:
Hed koukni na ten to odkaz zrovna včera jsem na to narazila http://nedonosenci.blogspot.com/…e-ve-25.html …myslím že miminka mají obrovskou vůli žít věřím že i syn tvé sestry vše náramně zvládne :-) :kytka:

diky urco se kouknu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
1.10.10 16:54

Ahoj,moje sestra se narodila ve 25 týdnu s váhou 580 gramů a je jako čiperka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
1.11.10 20:33

Verunka 31tt

ahoj Verunka se narodila v 31tt 16.8.2009 na obilnem trhu v Brne.Byla 14 dni na JIP dychala bez pristroju dostavala vyzivu sondou a pote byla prevezena na oddeleni 11 kam uz jsem dochazela na kojeni.Domu nam ji dali 21.9.2009 kdyz dosahla vahy 2200g a mohli ji naockovat.Cely rok jsme cvicili Vojtovku a dochazeli na Neonatologii k pani doktorce Ottove.20.10.2010 nas pani doktorka vyradila z evidence.Verunka byla moc sikovna jen jeste nechodime jen obchazime tak se snad brzo odhodla udelat ten prvni krok je to pani opatrna.Pevne verim a doufam ze chlapecek :srdce: bude v poradku.Pozdravuj sestru a dejte vedet jak se mate :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
1.11.10 20:41

Zakladatelko-ono nejde paušalizovat,kolikátý týden se mimčo narodí a kolik váží.Asi to nejdůležitější kritérium je-jak dlouho se nedařilo miminku dobře před porodem.Pokud tam bylo delší dušení,špatná funkce placenty či pupečníku,prognozy bývají horší.V případě krvácení do mozku většinou nějaké následky,i když třeba droboulinké a pro laika nepoznané bývají.Ale také to není pravidlem.Může být krvácení a mimčo nsprosto zdravé.
Asi to nejdůležitější je,co říká neurolog.V roce už se dá říci,zda je vše ok,nebo se někdy nějaký problém vyvrbí.Neurolog má zkušenosti,vidí mnoho dětí,ví co je pořád ještě v normě a co už nikoli.Takže bych asi poradila sestře,aby se zeptala neurologa,jak to vypadá s dalším vývojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1327
2.11.10 06:53

Lasicko segra s niceho nic zacala krvacet silne a otevirat se doktori do dnes nevi proc,na neurologii rekli ze titodeti chodi az treba v 7 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.11.10 07:13

Hed-na neurologii jsem pracovala,takže jsem měla možnost vidět pokroky nedonošeňátek.A je to situace opravdu dítko od dítka naprosto jiná.Když jsem viděla propouštěcí zprávu z porodnice,tak nikdy nešlo předem říct,jak bude vývoj pokračovat dál.I lékařka říkala rodičům-ano,nějaké komplikace byly,ale jak to bude vypadat dál dnes nikdo neřekne.Budeme si říkat postupně.A jak rodiče chodili na kontrolu,tak jim lékařka vždy sdělila,jak se stav jeví.Např.-nepřetáčí se,ale nemějte strach,je to jen ve svalíkách,jsou ochablé,to bude dobré.Jde na špičky-nejspíš se jeví obrna.Neboj,te,dítko komunikuje,mentálně bude ok.
Takže aby lékařka sdělila,že tyto děti mohou chodit třeba až v 7-mi letech-ano,je to pravda,ale otázka jak bude chodit.Zda vývoj dožene jako zdravé dítko,nebo chodit tak,že bude mít obrnu a bude trvat dlouho,než se nožky uvolní a on začne chodit,špatně,ale bude.
Nenadálé krvácení-pokud začala krvácet a byl proveden císař okamžitě,tak by to mohlo být dobré.Ale máme v příbuzenstvu chlapečka,že sestřenka začala krvácet,než dojela do porodnice-cca 20 minut a než se stačil císař provést,tak byl malý bez výživy a je nyní dosti opožděný,mentálně i fyzicky.
Ale tím nechci strašit-jsou i děti s většími komplikacemi a naprosto zdravé.
takže nejlepší opravdu bude domluvit se s neurologem a nechat si říct,jak to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1327
2.11.10 15:34

lasicko dnes snim byla na cviceni rkali ze dela pokroky,15 snim jede na nejakej pobyt cviceni plavani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí