Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
misi malej ma taky 3 dioptrie a nosi brejlicky aby semuto zlepsilo,byl 3 na operaci s ocima,on malej mel i praskle strivko tak mel vivod tu sondu jak pises mel taky taky potom furt zvracel ale uz jeto dobre,preju vasi male hodne zdravicka dotoho zivota a at ste fit ![]()
Ahojky všichni, Michaelkkko, už jsme si asi psali v jiné diskuzi, ale musím zareagovat na tvůj příspěvek. Jsem totiž hodně překvapená, že tvá sestřenice váží ve 2 letech 10kg
Vždyť to je na takové problémy s GER docela dost? Doktorce se to zdá málo? Myslím, že se zbytečně nervujete a více klidu právě při tom krmení a kolem jídla vůbec, by holčičce určitě jen prospělo. Naše kuře, léčené na gastru pro GER, mělo na 18-ti měsíční prohlídce 8kg
a všichni lékaři jsou celkem spokojení, dokonce nás z gastra vyřadili, že už nemusíme chodit pokud se nějak nezhorší zvracení. POřád nekouše, všechno tuhé (pečivo, kousky) zvrací, prostě ho to nadáví už v puse, vůbec to tam nesnese a už to odmítám hrotit. Prostě budu mixovat a jednou k tomu normálnímu jídlu sám dospěje. Však rohlíkama se pak bude cpát celý život, tak co. S jídlem jsme si užili očistec, s odmítáním mléka jako mimi, neustálým zvracením a co jsem se trochu zklidnila já tak je to celkově vše lepší. Váhu už neřeším, do délky nám roste pěkně. Přeju pevné nervy a hlavně zdravíčko celé rodině, mějte se krásně ![]()
ZuzanoB - jojo psali jsme si
Sestřenice pořád shazuje a nechce jíst vůbec, těch 10kg a 90cm co má ted je podle Dr. dobré, ale ještě před půl rokem měla 12kg proto tak plaší. Ona vůbec nic jíst nechce, jakékoliv jídlo odmítá plive
Po každém jídle ji nutí si krknout jinak se hned vyzvrací, nemá problém jen s tou příklopkou ale i s jícnem… Je to boj…
To shazování je asi blbé, s tím zkušenosti nemáme, zatím
. Ale i tak nechápu, kdy se stihla vykrmit na 12kg???
. Jo a o jícnu mi ani nepovídej, my byli se zánětem jícnu i v nemocnici. Malý prostě přestal pít mlíko, spolk jen trošičku s příšerným řevem jak ho to pálilo, bylo to asi nejhorší období, kdy jsem se o něj moc bála. A odříháváme taky po každém jídle dodnes, u nás se jídlo ani neplive, prostě když je v puse něco co nechce nebo toho už bylo moc tak vyzvrací vše, no musíme vydržet… všichni… ![]()
ZuzanaB píše:
To shazování je asi blbé, s tím zkušenosti nemáme, zatím. Ale i tak nechápu, kdy se stihla vykrmit na 12kg???
. Jo a o jícnu mi ani nepovídej, my byli se zánětem jícnu i v nemocnici. Malý prostě přestal pít mlíko, spolk jen trošičku s příšerným řevem jak ho to pálilo, bylo to asi nejhorší období, kdy jsem se o něj moc bála. A odříháváme taky po každém jídle dodnes, u nás se jídlo ani neplive, prostě když je v puse něco co nechce nebo toho už bylo moc tak vyzvrací vše, no musíme vydržet… všichni…
Ten zánět měla taky je to právě asi 5 měsíců a od té doby se s tím jídlem strašlivě zhoršila myslím, že si to pamatuje a bojí se jíst…
Al je jinak je živá až moc ted v únoru už jí budou 3roky ![]()
Milá Zuzano, psala jsem Vám už zprávu, ale celá se mi vymazala, než jsem jí stačila odeslat. Tak jen ve zkratce. Mám dvě děti, obě od narození sledované v gastro poradně, syn nyní 14, 5 měs. má GER a každé malinké sousto hned zvrací - mám pocit, jako by ho to jídlo pošimralo už v krčku a vše letí ven. Nechce ani jíst ze lžičky, vše mixuji a dávám z láhve. Jídlo je boj… To sama určitě nejlíp víte. Stále hledám někoho s podobnými problémy, ale narazila jsem teprve na Vás, čtu Vaši zprávu, jako bych četla o nás. V únoru jsme dokonce objednáni na gastroskopii do Ostravy na Fifejdy. Zajímá mě, jak se to nadavování a zvracení vyvíjí u Vás, jestli můžete něco poradit. Moc moc děkuji za každou zkušenost a přeji pevné nervy a taky radost z každého pokroku.
Díky Lucie
Moje sestřenice se narodila v 26tt měla 750g a 25cm prodělala infekci zažívacího traktu, ale vše ustála… ted jí jsou dva roky ale má velké problémy s jídlem. Je to způsobeno nedovyvinutím příklopky a pořád zvrací úplně všechno. Také má podráždný jícen od toho jak jí přes 3 měsíce krmili sondou. ted ve dvou letech má 10kg a bojují za každé deko navíc, to co s ní dělají při jídle by mnohé zvás překvapilo, rvou to doní nutí jí to polykat nebo naopak dělají psí kusy aby alespon něco snědla a nemusela do nemocnice. Další vadu má v očích už ted má 3,5dioptrie na obou očích, ale s brýlemi vyčkávají, že prý se to může ještě zlepšit. Také je to trochu živější dítě lékaři spekulují o hyperaktivitě, ale to se ještě teď prokázat nedá. je to boj na dlouhou trat a chce ti hodne trpělivosti, přeji hodně štěstí at je chlapeček zdraví!!