Miminko narozene ve 25 tydnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
4.11.10 08:53

Moje sestřenice se narodila v 26tt měla 750g a 25cm prodělala infekci zažívacího traktu, ale vše ustála… ted jí jsou dva roky ale má velké problémy s jídlem. Je to způsobeno nedovyvinutím příklopky a pořád zvrací úplně všechno. Také má podráždný jícen od toho jak jí přes 3 měsíce krmili sondou. ted ve dvou letech má 10kg a bojují za každé deko navíc, to co s ní dělají při jídle by mnohé zvás překvapilo, rvou to doní nutí jí to polykat nebo naopak dělají psí kusy aby alespon něco snědla a nemusela do nemocnice. Další vadu má v očích už ted má 3,5dioptrie na obou očích, ale s brýlemi vyčkávají, že prý se to může ještě zlepšit. Také je to trochu živější dítě lékaři spekulují o hyperaktivitě, ale to se ještě teď prokázat nedá. je to boj na dlouhou trat a chce ti hodne trpělivosti, přeji hodně štěstí at je chlapeček zdraví!!

• Citovat
  • Upravit
1327
4.11.10 10:08

misi malej ma taky 3 dioptrie a nosi brejlicky aby semuto zlepsilo,byl 3 na operaci s ocima,on malej mel i praskle strivko tak mel vivod tu sondu jak pises mel taky taky potom furt zvracel ale uz jeto dobre,preju vasi male hodne zdravicka dotoho zivota a at ste fit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
4.11.10 12:58

Ahojky všichni, Michaelkkko, už jsme si asi psali v jiné diskuzi, ale musím zareagovat na tvůj příspěvek. Jsem totiž hodně překvapená, že tvá sestřenice váží ve 2 letech 10kg 8-o 8-o 8-o Vždyť to je na takové problémy s GER docela dost? Doktorce se to zdá málo? Myslím, že se zbytečně nervujete a více klidu právě při tom krmení a kolem jídla vůbec, by holčičce určitě jen prospělo. Naše kuře, léčené na gastru pro GER, mělo na 18-ti měsíční prohlídce 8kg 8-o a všichni lékaři jsou celkem spokojení, dokonce nás z gastra vyřadili, že už nemusíme chodit pokud se nějak nezhorší zvracení. POřád nekouše, všechno tuhé (pečivo, kousky) zvrací, prostě ho to nadáví už v puse, vůbec to tam nesnese a už to odmítám hrotit. Prostě budu mixovat a jednou k tomu normálnímu jídlu sám dospěje. Však rohlíkama se pak bude cpát celý život, tak co. S jídlem jsme si užili očistec, s odmítáním mléka jako mimi, neustálým zvracením a co jsem se trochu zklidnila já tak je to celkově vše lepší. Váhu už neřeším, do délky nám roste pěkně. Přeju pevné nervy a hlavně zdravíčko celé rodině, mějte se krásně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
4.11.10 13:31

ZuzanoB - jojo psali jsme si :-) Sestřenice pořád shazuje a nechce jíst vůbec, těch 10kg a 90cm co má ted je podle Dr. dobré, ale ještě před půl rokem měla 12kg proto tak plaší. Ona vůbec nic jíst nechce, jakékoliv jídlo odmítá plive :-? Po každém jídle ji nutí si krknout jinak se hned vyzvrací, nemá problém jen s tou příklopkou ale i s jícnem… Je to boj…

• Citovat
  • Upravit
1546
4.11.10 13:57

To shazování je asi blbé, s tím zkušenosti nemáme, zatím :roll: . Ale i tak nechápu, kdy se stihla vykrmit na 12kg??? 8-o . Jo a o jícnu mi ani nepovídej, my byli se zánětem jícnu i v nemocnici. Malý prostě přestal pít mlíko, spolk jen trošičku s příšerným řevem jak ho to pálilo, bylo to asi nejhorší období, kdy jsem se o něj moc bála. A odříháváme taky po každém jídle dodnes, u nás se jídlo ani neplive, prostě když je v puse něco co nechce nebo toho už bylo moc tak vyzvrací vše, no musíme vydržet… všichni… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
4.11.10 14:02
ZuzanaB píše:
To shazování je asi blbé, s tím zkušenosti nemáme, zatím :roll: . Ale i tak nechápu, kdy se stihla vykrmit na 12kg??? 8-o . Jo a o jícnu mi ani nepovídej, my byli se zánětem jícnu i v nemocnici. Malý prostě přestal pít mlíko, spolk jen trošičku s příšerným řevem jak ho to pálilo, bylo to asi nejhorší období, kdy jsem se o něj moc bála. A odříháváme taky po každém jídle dodnes, u nás se jídlo ani neplive, prostě když je v puse něco co nechce nebo toho už bylo moc tak vyzvrací vše, no musíme vydržet… všichni… :wink:

Ten zánět měla taky je to právě asi 5 měsíců a od té doby se s tím jídlem strašlivě zhoršila myslím, že si to pamatuje a bojí se jíst… :think: Al je jinak je živá až moc ted v únoru už jí budou 3roky :-)

• Citovat
  • Upravit
1
25.1.12 13:27

Milá Zuzano, psala jsem Vám už zprávu, ale celá se mi vymazala, než jsem jí stačila odeslat. Tak jen ve zkratce. Mám dvě děti, obě od narození sledované v gastro poradně, syn nyní 14, 5 měs. má GER a každé malinké sousto hned zvrací - mám pocit, jako by ho to jídlo pošimralo už v krčku a vše letí ven. Nechce ani jíst ze lžičky, vše mixuji a dávám z láhve. Jídlo je boj… To sama určitě nejlíp víte. Stále hledám někoho s podobnými problémy, ale narazila jsem teprve na Vás, čtu Vaši zprávu, jako bych četla o nás. V únoru jsme dokonce objednáni na gastroskopii do Ostravy na Fifejdy. Zajímá mě, jak se to nadavování a zvracení vyvíjí u Vás, jestli můžete něco poradit. Moc moc děkuji za každou zkušenost a přeji pevné nervy a taky radost z každého pokroku.
Díky Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky