Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky od kdy ste začali přikrmovat kojence??? A kdy ste začali dávat čajíček????děkuju za odpovědi…a jaká čajíčky????díky ![]()
me doktor rikal,ze prikrmy od pul roku.Ja davala uz ve 4m. Mama rikala,ze my uz v
te dobe jedli omacku a knedliky,driv se kolem toho takove caviky nedelali.I caj jsem varila brzy asi od mesice-detsky nebo i cerny jen slaboucky,mnohem lepsi je pry bily.
Ahoj pokud nemusíš,tak od toho pul roku no…já jsem vydržela kojit plně jen měsíc,pak už jsem dokrmovala na noc,pak ráno a ted už bohužel nekojím vubec.nemám žádné mliko
no,ale nedá se nic dělat
přežijeme to i tak ![]()
Při plném kojení jsem čaj nedávala, přesně si to nepamatuji, kdy jsme ho zavedli, ale určitě to nebylo dřív jak v 8 měsících ![]()
Příkrmovat bych začala, až na to bude dítě připravené.
Ale určitě ne dříve, jak ve 4m - takové experimenty se nemusí vyplatit.
Nedá se přesně určit hranice, kdy bys měla své dítě začít přikromovat, ale většinou se pohybuje mezi 4 až 8 měsíci věku dítěte.
P.S.: cavyky (a teď si fakt nejsem jistá, jaký „i“
) kolem stravování tvého dítěte nejsou na škodu
kamikaa píše:
Ahoj pokud nemusíš,tak od toho pul roku no…já jsem vydržela kojit plně jen měsíc,pak už jsem dokrmovala na noc,pak ráno a ted už bohužel nekojím vubec.nemám žádné mlikono,ale nedá se nic dělat
přežijeme to i tak
a jak si poznala že se ti ztrácí mléko?nebo proč si začala přikrmovat na noc???mě malá plně z prsu saje asi 5min a pak ccucá ale odtrhává se a brečí tak jí dám i z druhého…myslím že mi pak už neteče mléko když pořád otevírá posinku,,přisaje se a pak zase odtrhne a brečí…pozná se to jenom tak že začne ubívat na váze????každej mi tvrdí pokavad přibívá tak není co řešit…tak nevím
tak nad tim jsem se ani nezamyslela -jake i,y. Spatne jsem se asi vyjadrila,samozrejme jsem male neda nic co by ji uskodilo. Ve 4m jsem zacala s mrkvi a doktor mi vynadal-ceho tim pry dosahnu. No ceho: mala se za cas poradne najedla a ja nemusela kojit po 2-3h.
On právě nepřibíral,přibíral strašně málo,ale to samé jsem měla u prvního syna.Taky nám to moc dlouho nevydrželo
.a přitom v porodnici to vypadalo tak dobře…
Zvlastni, me prijde normalni kojit po 2-3 hod… no aleto je kazdeho volba… zas takova pekna alergie, dokaze dost zneprijemnit zivot...... my, co jsme vyrostli na knedlicich, bychom mohli vypravet…a to ja byla kojena docela dlouho na tu dobu…
kamikaa píše:
On právě nepřibíral,přibíral strašně málo,ale to samé jsem měla u prvního syna.Taky nám to moc dlouho nevydrželo.a přitom v porodnici to vypadalo tak dobře…
právě v porodce to vypadalo tak dobře a ted?????no v pondělí pujdu na převážení a uvidíme.....
ccucá ale odtrhává se a brečí tak jí dám i z druhého…myslím že mi pak už neteče mléko když pořád otevírá posinku,,přisaje se a pak zase odtrhne a brečí
To můžou být prdíky. Někdy se kroutila a odtrhávala, ale někdy se jenom trhala bez kroucení.My jsme si tímto obdobím prošli také-viz metřík. Musíš jenom vydržet a ono to přejde. Jen v klidu koj co 2-3hodiny a dá se to samo do pořádku, jak miminko poroste!! Opravdu když mimi přibývá buď v klidu! My jsme začali přikrmovat až po 6mesíci a čaj-ne,vodu jsem dávala v těch letních vedrech. Teď dáváme, ale moc nechce. Čaj vůbec odmítá, tak jen tu vodu.
no taky jsme chodili na převážení.Divný je že to přišlo tak najednou!!!Mrzelo mě to hodně,ale už jsem se stím smířila,neudělám s tím nic.Nevyčaruju si ho tam zpátky. ![]()
S příkrmy jsme začali v šesti měsících. Čaj jsem začala dávat docela brzo, i když jsem plně kojila. Bylo to tuším tak ve druhém měsíci. Dávala jsem dětský bylinkový čaj, teď už dávám dětský ovocný.
Mysina píše:
S příkrmy jsme začali v šesti měsících. Čaj jsem začala dávat docela brzo, i když jsem plně kojila. Bylo to tuším tak ve druhém měsíci. Dávala jsem dětský bylinkový čaj, teď už dávám dětský ovocný.
a ten čaj si dávala kojik????a třeba nísto jednoho kojení nebo jak???
Klasické příkrmy jsem zavedla až v 6měsíc, čaj mi malá začala pít tak kolem 7-8měsíce. Kojila jsem ji až do 18měsíců. Čajík jsem ze začátku dávala granulovaný fenyklový.
Jinak, že se ti kroutí u kojení. To mi jednu dobu dělala taky. Tak jsem vždycky dala odříhnout a pokračovali jsme. Někdy i 2-3× během kojení. Moc hltala, tak si nalokala i vzduch.