Miminko nechce zeleninu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
miminko nechce zeleninu
Zdravím maminky a prosím o radu.
Syn má 6 měsíců. Příkrmy dáváme asi měsíc a kousek. Ovoce jí v pohodě od začátku do teď, teď jsem začala dávat jogurt a taky jí v pohodě. Ale horší je to se zeleninou. Ze začátku jedl v klidu, chutnalo mu. Přidala jsem maso a asi týden pořád v pohodě.
Potom musel oběd zapíjet, každou lžičku, jinak nechtěl a tak je to do dnes. Ale dnes už jsem se naštvala a chtěla mu dát najíst bez flašky, ale plakal a jíst nechtěl. Tak jsem ho nechala a zkusila mu dát teď, byl už hladový. Ale zase plakal a jíst to nechtěl. Chvíli jsem to zkoušela, dala jsem mu 3 druhy jídla, nechtěl, tak jsem to vzdala a dala mu přesnídávku..
Myslíte že mu to můžu nechat zapíjet tím čajem? Nebo jak na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Protože ovoce je sladší, tak mu více chutná. Zkus mu dát karatku nebo dýni, ta je nejsladší… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimka20 zapijet cajem to muze
Nase nejdla zeleninu taky a maso taky ne
az ted malo neco sni kureci maso. Zeleninu taky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pomka Víceméně tu porcičku co má v puse nijak nezpracuje, neposune si ji jazykem, jen nasaje šťávu a celé to spolkne. Proto se ptám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to dělala tak, že jsem nejdřív dávala zeleninu a pak teprve ovoce. Ovoce je sladké a dětem víc chutná, než zelenina a maso. Protože syn nechtěl moc jíst nové věci, dávala jsem vždy mrkev+ něco nového aby měl známou chuť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimka20 ja bych mu nabizela teda jen jeden druh jidla, bud chce anebo nechce. Kdyz nechce, tak flaska
je jeste malinky a ma narok nechtit prikrmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych nechala zapíjet čajem kolik potřebuje a zvolila bych sladkou zeleninu (mrkev, hráček) a dávala bych jen malé porce a nenutit ať k tomu nemá odpor a když tak dokrmit kašičkou, ať je najedený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimka20 A jak mu to upravujes? Kdyz se kouknes na kupovane prikrmy, tak je tam dost cast pridavana jablecna stava, tak zkus do prikrmu pridat jablko. Ja taky varila smesi, treba mrkev, hrasek, brokolice a jablko, rozmixovala s masem a jak to deti bastily (tedy krome toho nejstarsiho, ten chtel akorat mliko
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sladíš ten čaj? Zkus radši vodu.
jinak moje taky nechtěla zeleninu, časem se rozjedla. První jídlo jako celou porci snědla za někdy v 9 m takže není kam pospíchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimka20 Určitě nechat zapíjet voda/čaj. Moje děti 23 měsíců a 7 měsíců zapíjí jídlo normálně bez toho nejí
Třeba moje začnou vynechávat příkrmy a pak ostatní když se začnou klubat zuby než se proříznou. Hlavně nenutit do jídla
- Citovat
- Upravit
@emimka20 a co te vede k tomu mu nedat piti a nechat ho hlady? Tak mu to asi nechutna ne? Kdyz tobe neco nechutna, tak taky cekas az do dalšího jídla?
Var mu treba dyni, mrkev, je to sladky…
A na jogurt je podle me jeste dost brzy. To je spěchu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kto pije medzi jedlom bude tucny, ale to plati az na ludi, co jedia vsetko za radom, nie pre male mimina, ktore sa este len ucia jest.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná Naopak. Protoze telo se dost zaplacne i pitim, tedy pokud clovek pije vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amys píše:
@Bábi Zlopočasná Naopak. Protoze telo se dost zaplacne i pitim, tedy pokud clovek pije vodu.
Pokud clovek pije medzi jedlom, riedi zaludocne kyseliny, ktore maju spracovavat potravu, takze potrava nie je spracovana a rozlozena v potrebnom case, hnije v tele dlhsie nez by mala, vyplavuju sa z nej toxiny, ktore sa ukladaju v tukovych zasobach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit