Odsávání mateřského mléka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odsávání mateřského mléka
Ahoj holky, máme trošku problém s naší malou princeznou, jelikož nechce pít z prsa, ačkoliv mám mlíčka hodně… Řešila jste některá, že jste mlíčko odsávaly a dávaly v lahvičce??? Zajímalo by mě, jak potom odsávání řešíte např. na výletech, jak mlíčko ohříváte a skladujete, když jste mimo domov?? A jak dlouho jste takto vydrželi??
Moc díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já semtam dala i z lahvičky, ikdyž chtěl, ale dávala jsem do mrazáku a když jsem např musela n několik hodin pryč, tak manžel dal do ohřívačky a bylo. Do půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já takhle funguju cca 2 měsíce, malému jsou 2,5 měsíce, taky nechtěl pít. Jinak doufám, že ještě nějakou dobu takhle fungovat budeme
… Když někam jdeme, ohřeju mlíčko v ohřívačce, dám do termoobalu a jedeme, případně beru odsávačku a mimo domov najdu nějaké místo, kde to mlíčko můžu odsát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Než bych dala lahvičku, zavolala bych laktační poradkyni a probrala techniku kojení, odsávačky mi dost ničily bradavky. můžete zkusist ještě probrat s pediatrem. Některé maminky vydrží takto krmit třeb 6 měsíců, jiným dojde mléko dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anatankaaa zavolala bych laktační poradkyni, oni fakt pomůžou. Mě taky zachránila kojení. Malej mi po měsíci kojení úplně dorasoval bradavky a nemohla jsem kojit. Odsávala jsem měsís s tím, že jsem ho přikládala a pořád zkoušela. Po uzdravení se mi vrátil k prsu a kojila jsem do roku. Zkus pořád přikládat, nevzdávej to. Jak začneš s flaškou, většina dětí už ti prso nevezme. Furt bych zkoušela. Jinak jsem odsála mlíčko a uchovala v lednici nebo mražáku. Pokud se někam jelo, vzala jsem si odsávačku vždy sebou. Je to rychlovka a když máš hodně mlíčka, tak je pohoda. Hlavně se ničeho neboj a zkus zavolat té poradkyni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucie.edgar co mate za odsavacku, ze je to rychlovka? Ja mam el. Avent a odsavam i 40 minut a neodsaji ani celou davku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U prvního sem to tak dělala 7 měsíců a u druhého 6 měsíců. Pokaždé sem musela přestat kvůli lékům. S sebou sem si ohrala flašku než sme šli ven a měla ji v termoobalu. Pokud sme šli někam na dyl vzala sem si odsavacku a prostě mu někde nadojila čerstve. Celé sem to zvládla s ruční odsavacku a mléka sem měla plno až do konce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slivovicka Já měla ruční avent a do 10 minut sem měla nadojeno. Prsa sem pořádně prohnetla, při odsávání sem hnetla dál až sem našla misto, které když sem zmackla mléko strikalo samo. Zní to divné ale fungovalo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, zkuste tu laktační poradkyni… Mela jsem stejný problém a odsavala pakovou medelou do roka. Znovu bych do toho nesla. Když jsem vzala MM sebou, tak mi pak smrdělo, takže radši odsávačku sebou a rovnou krmit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky doporučuju tu laktační poradkyni. Možná ti teče mlíko moc rychle a malé se to nelíbí nebo cokoliv jiného. LP vás při kojení uvidí a lépe poradí co dělat jinak, abyste byly spojené obě a ty si ušetřila starosti s odsáváním.
Jinak odsávala jsem navíc na podporu mlíka a ukládala do mrazáku, ale nakonec využila párkrát když jsem musela pryč bez malého. Ohřívané mi ale taky nevonělo a moc chutné taky nebylo, tak nevím nevím. Lahev mi ale v pohodě vzal, jen se zlobil když jsem používala tu od medely kdy musí hodně sát, aby to teklo. S prsem nebyl pak problém, ale jak říkám využila jsem to jen párkrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my takhle fungovali od dceřiných 2 měsíců, protože jsem se vracela do práce. Zpočátku jsem to jela cca 50:50 kojení a odsávání, ke konci už byla hodně zvyklá na lahev a také pít v jiný čas, než jsem měla plná prsa, takže jsem spíš odsávala (někdy i 8× denně, měla jsem málo mlíka) a ona to dostávala v lahvi. Nakonec jsme to spolu dotáhly až do 6. měsíce jen na mateřském mléku a pak už příkrmy, během 7. měsíce jsem postupně odsávala 3× denně, v 8. měsících už jen 2× a teď má 9 a půl a už jen ráno kojím. Mlíko jsem mrazila a rozmrazovala buď v ohřívači lahví, nebo v horké lázni, když jsem to potřebovala fakt rychle - ale musí se to pak hlídat, protože se nesmí ohřát na víc jak 40 stupňů, tudíž promíchávat. Skladovat zmražené jej lze 3 měsíce, čerstvé v lednici den (někde uvádějí až 3 dny), rozmražené pak hned spotřebovat, nebo max. 10h nechat v lednici. Jinak odsávačku jsem měla od Medely - 1. mini electric a pak jsem přešla na Swing Maxi z důvodu úspory času a podpory laktace - má 2 fáze a je na obě prsa, a lahvičky Medela Calma. Nám to fungovalo, ale občas taky byl problém, děti si na lahve rády zvykají, takže je třeba opatrný přístup, jinak se na kojení vyprdnou. Ale i jen odsávat se dá, a někdy je to praktičtější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky. Laktační poradkyni jsme tu měli hned v den příchodu z porodnice, ale občas se prostě obě fakt trápíme
když nakrmím z láhve, prilozim k prsu a zatim vše v pohodě… Odsavacku mam Medelu swing a lahvičky tommee tippee
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GKata ahoj, chci se zeptat, pamatuješ kolik se Ti dařilo odsát? A kolik jste pak dávali ohřívat k pití? Musim to teď řešit, dostala jsem jednodenni ATB a musim si udělat zásobu mlíka na dobu co budou působit, aby to malá neměla v mlíku. Díky moc za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JarčaZ to se nedá jednoznačně říct, měnilo se to s věkem dětí a taky podle toho, jak jsem odsávala často, myslím, že v nejrozkojenější fázi jsem odsávala 150 ml při odsávání po 3h. Kolik je Vaší dceři? Navíc i nároky dětí se dost liší, my jsme krmili převážně na vyžádání, neměli jsme napevno daný režim, např. ráno než jsem odešla do práce, tak jsem nechávala v ohřívači 300 ml a v ledničce dalších 300, někdy dcera lupla skoro vše, co měla ohřáté, na jeden zátah a pak si ještě zdřímla, jindy vzala třeba půlku a za hodinku druhou, taky jsem jí někdy stihla ještě nakojit před cestou, když vstala, takže pak vstávala později, nebo vypila míň…, prostě se to nedá úplně říct, ale většinou se její denní potřeba od té doby, co jsme to začali sledovat, pohybovala mezi 800ml-1l mlíka a krmila se nejčastěji 5× denně s tím, že ráno pila větší porce, nejčastěji byla první ranní 200ml a odpoledne menší, třeba 120-150ml. Když si zvykla na příkrmy, tak zase přešla na 200-250 ráno, po obědě na zapití 150 a před spaním 200.
U syna to bylo podobně, ale s ním jsem doma, takže jsem spíš kojila a v noci jsem ještě odsávala navíc, protože byl dost nenasytný a dostával to před spaním ještě ve flašce. Ale on zase nikdy nevypil víc jak 200ml na jednu lahev, spíš se držel 150 ml a krmil se teda častěji, protože i častěji spal, ale vždy kratší dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GKata dočetla jsem se, že zhruba by to mělo být 150ml na 1kg dítěte na den. Nám budou 2 měsíce, váha 4,5kg tzn.kolem 675ml idealně nadojit
radši nadojim víc. Teď z jednoho kojim, druhý odstříkám cca 50ml. Při samotným kojení kojím z obou prsou, 7-8× denně malá je lunda a někdy to máme i na hodinu, naštěstí ne v noci, to jsou 10minutovky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit