Od kdy dávat sladké?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od kdy dávat sladké?
Ahojte, chci se zeptat, od kterého měsíce (roku) dáváte dětem sladké? (např. lízátko, oplatek,…) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tady se dozvíš, že to nikdo dětem nedává, protože to není zdravé a dítě to nepotřebuje ![]()
Já to ale svým dětem dopřávám, malé jsou jen jednou a podle mého názoru sladké k dětství patří. A dávám asi od roka a půl, to už se nedaly očůrat a když to viděly u ostatních, tak to chtěly také
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rendyshek píše:
Ahojte, chci se zeptat, od kterého měsíce (roku) dáváte dětem sladké? (např. lízátko, oplatek,…)
lízátka a takové blbiny vůbec, sem tam mu koupim koláč, ale spíš peču doma. Sušenky a podobné fakt nedostává - věk zachvíli 2 roky. Nějak nemám potřebu, doma takové věci taky nekonzumujem.
Příspěvek upraven 05.08.16 v 12:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babicky do me porad husti, ze od roku muze vsechno. Ja sladke ani v 15mesicich nedavam. Prijde mi zbytecne ji ucit na kravinky. Nejsem zvedava, aby mi pak decko jedlo lentilky a v obedu se jen porypala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já myslím, že není dobré dávat dítěti sušenky, lízátka apod. Jednak si na to zvykne, druhak je to drahé…
Synovec baští velice rád ovoce - to je taky sladké, a zároveň i zdravé. Nepřepálí mu to chutě.
- Citovat
- Upravit
No do mě taky pořád právě někdo hustí
segra od přítele mu chce právět koupit lízátko atak, příjde mi to brzo na takové věci když ma malý teprve 10měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak od dvou lízátka atd, spíš jen příležitostně když je někde dostane. Sušenky atd tak nějak když si s tím umí poradit, to záleží na uvážení každého, ale také jen příležitostně, neberu to jako jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sladké děcko zná od narození, mléko je sladké ![]()
nějak zvlášť to neřeším… sladkého mají opravdu dost, přesnídávky, veškeré ovoce atd.
jestli myslíš kupované sladkosti, tak starší poznal lízátko kolem 4.roku, čokoládu možná o půl roku dřív, karobové sušenky asi od 2 let odhaduju…
mladší tohle všecko o dost dřív, lízátko jí starší dával lízat když jí bylo kolem 2 let
vlastně všecko jí začal dávat kolem jejího druhého roku.
neřeším to. říkám si, že se s tím musí potkat a musí vědět, že se toho jí jen málo a PROČ. Bojím se, že kdyby se s tím nepotkali v rozumné míře a neuměli se ovládat (že si dají jednoho medvídka a zítra druhého), tak budou ve školce jak utržení z řetězu - prostě to sežerou. Mohla bych sice doufat v to, že zrovna moje děti budou mít silnou vůli a odolají přesvědčování ostatních dětí – ale to by byla naivita.
takže znají už asi všecko. krabička lentilek je u nás na ca. 2 týdny (2 lentilky po obědě), sáček gumových medvídků vyjde na ca. 3 týdny.
koláče apod. dávám podle chuti a jak je napečeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to začalo až se školkou. Do té doby to bylo „co oči nevidí, srdce nebolí“, takže rozhodně nebyli o nic ochuzeni. Ono to fakt není potřeba a nejde ani tak o cukr, ale to ostatní, co všechny tyhle „mňamky“ obsahují. A chuťově udělá taková sušená meruňka, datle nebo moruše možná i větší parádu než přibarvené lízátko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rendyshek píše:
No do mě taky pořád právě někdo hustísegra od přítele mu chce právět koupit lízátko atak, příjde mi to brzo na takové věci když ma malý teprve 10měsíců.
V 10 m Lízátko ani bonbóny fakt neee. Dávala jsem, když jsem věděla, z e si s tím dokáže poradit, lízat, cucat. Třeba moje ve třech neměla ani zvejkacku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to neresim, že bych děckám zakazovala, že nesmí vůbec sladké dejme tomu nějak kolem roku, už směli ochutnavat.
Ale dodržujeme pravidlo dostatek ovoce, zeleniny, pravidelně jídlo.
A když něco chtějí přijdou se zeptat jestli by mohli dostat něco dobreho.
Pac to dávám do skříně v obyv. stěně, kam se dostanou, ale jsou naučení, že to není samoobsluha, že denně se to nejí jen příležitostně se občas něco zobne.
Takže nedelame tabu, smí, ale má to své pravidla.
Mi by vadilo, kdyby si něco vyrvavali v obchodě, ze chtějí což naštěstí nedělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starsi jsem drzela fakt dlouho, snad skoro do trech let, sladky nekupujem, obcas teda vyloudi neco v obchode, co hned sni, taky navstevy toho dost donesou, s mladsi je to teda mnohem, horsi'… ta ochutnava snad uz od roku, treba kousicek mlecny cokolady, gumovyho medvidka…ale ona ma zas raději maso, tak se po sladkym zas tolik nesape. V zari bude mit dva. Jsem pro zlatou stredni cestu a vynechat takový ty echt jedovaty veci, obarveny piticka atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabi91 píše:
Babicky do me porad husti, ze od roku muze vsechno. Ja sladke ani v 15mesicich nedavam. Prijde mi zbytecne ji ucit na kravinky. Nejsem zvedava, aby mi pak decko jedlo lentilky a v obedu se jen porypala.
Nějak nevím, jakou souvislost mají lentilky s tím, že děcko nesní oběd? přece když dostane 2 lentilky, tak ji to nemůže nasytit?
Pokud se rýpá v obědě, bude problém jinde…
aha, až teď vidím věk - v 15měsících to je jasný že ne lentilky, to se našim ani nesnilo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@budi - ano s tím souhlasím, že díte ma sladké od malicka, v přesnidavkach, ovoce, atak..ale myslela jsem spise ty kupovane sladkosti
V 10 mesicich mi to prijde brzo na lizatko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel od jistého věku se to už moc ohlídat nedá. Do dvou let jsem je oba držela zkrátka (pak jsem začala lízátkem z hroznového cukru), ale jak starší chodí do školky, kde mají denně nějakou sladkost, tak už jen koriguju a vysvětluju. Na druhou stranu kamarádka nedávala sladké vůbec a kluk to kradl ve škole dětem z tašek a veškeré peníze, které získal, projedl za sladkosti, měl je doma poschovávané, aby máma neviděla…
Nám se jednou stalo, že byl u tety, kde dostaly děti 2 pytlíky gumových medvídků na hlavu a snědly to (za hlasitého povzbuzování dospělého příbuzenstva). Miláček se přecpal, doma blinkal, 2 dny ho bolelo břicho a od té doby si dává velký pozor a sám hlásí, že 2-3 kousky stačí
Jinak preferuje oříšky (domácí nesolené), domácí buchty (i sušenky) a ovoce.
- Citovat
- Upravit