Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gabka1379 tak na UTZ bylo všechno v pořádku a mimčo bude zdravé a klidně může boxovat. Moje mimi moc nekopalo, ale velice rádo se protahovalo a jak mělo málo místa, tak mi zadek narval pod žebra a hlavou drtil močák. Jen jsem lapala po dechu a rukou mu tlačila zadek dolů. ![]()
pamatuju si svoji diskusi, ze me mimino kope jen na jedne strane
jestli na UTZ vse v norme,tak bych se nebala.treba to bude cvalik a ma uz malo mista, nebo setri maminku. ![]()
@dasajur ano miminko je v pořádku jen se tomu dosti divim
každá říká jak jejich mimoušek kope a já můžu říct že boxuje
asi bude boxer ![]()
@Gabka1379 to znam
ja s prvorozenym dělala jen vycházky s dostupnym WC
no v lese se nepodarilo….. ![]()
Mě jednu dobu taky víc boxoval než kopal. Myslim ze to mohlo byt tak 26tt. Teď už mám pocit že kope i zadkem
(teď jsem v 29tt)
Mě teda při tom boxování drtil a brousil hranu pánve. To taky stálo za to ![]()
@Gabka1379 píše:
@dasajur ano miminko je v pořádku jen se tomu dosti divimkaždá říká jak jejich mimoušek kope a já můžu říct že boxuje
asi bude boxer
Protože ne každá ví, kde má mimino ruce a kde nohy
moje děti taky hlavně boxovaly a i když byly na světě, tak pořád máchaly rukama ![]()
Ručičkama montovaly pořád něco v podbřišku, měla jsem pocit, že se snaží otevřít si cestu ven… Často to tak bolelo, že jsem nemohla chodit… Co bych dala za kopání do žeber, to neznám ![]()
Ono taky může hrát roli poloha placenty. Mám placentu nahoře na přední stěně (což je jedna z normálních variant) a díky ní tolik necítím kopání nožiček, protože placenta funguje jako tlumič a malej je někdy od 21 tt hlavou dolů, takže nohy vycházejí do míst s placentou. Takže se mi taky zdá, že je mnohem aktivnější ručkama.
Jestli je na utz vše v pořádku (já mám ve zprávě že screeningů "končetiny typického držení a vzhledu "
), tak bych to neřešila. ![]()
Hele přesně to jsem taky řešila, až jsem měla trochu obavu jestli se neotocil a není KP protože kopání jsem skoro necítila ale těma ručičkami mi pomalu ždímal podbřišek
kolem toho 25.tt jsem vůbec necitila nožičky.
Teď už cítím všechno (36tt)
@Layana je pravda že ještě minulý týden kopal Dost až jsem měla boulicky na břichu. Teď ? Popravdě cítím jen ty ručky a sem tam pohyb nozickou ale úplně minimálně tak jsem měla obavu . Je pravda že mám placentu na přední straně takže ono to asi taky dosti tlumí … Jak jsem psala je to naše první miminko a tak vůbec nevím co a jak by mělo být ![]()
@Gabka1379 no já z toho byla taky nesvá, je to moje první dítě a přišlo mi fakt divné že nekope, ale očividně je to normální
já teda podezřívala že je asi KP, ale naštěstí nee
taky mám placentu na přední straně ![]()
@Gabka1379 píše:
@Layana je pravda že ještě minulý týden kopal Dost až jsem měla boulicky na břichu. Teď ? Popravdě cítím jen ty ručky a sem tam pohyb nozickou ale úplně minimálně tak jsem měla obavu . Je pravda že mám placentu na přední straně takže ono to asi taky dosti tlumí … Jak jsem psala je to naše první miminko a tak vůbec nevím co a jak by mělo být
Oni i prckové v břiše mají „své dny“ ![]()
Mně nedávno junior vycukal, protože byl asi dva dny děsně línej, oproti jeho standardu, až jsem zvažovala doktora. Pak zase začal řádit a kontrola tento týden úplně ok. Prostě se mu asi nechtělo se vrtět.
Takže i líné dny mohou přijít, děsila bych se jen, kdybych fakt necítila nic, ale když aspoň nějaké pohyby jsou, tak ok ![]()