Miminko o týden "menší"

36
26.8.11 18:27

miminko o týden "menší"

Ahoj, jsem zmatená a mám strach jestli je miminko v pořádku :cry: .Začnu od začátku:

PM byla 24.5.2011, dlouho trvalo, než se mi těhotenství potvrdilo (3 týdny zpoždění a slabé // na testu. Měla bych být tedy ve 13.tém týdnu, ve středu jsem byla na kontrole ale doktorovi se nezdála velikost miminka, srdíčko tluče ale nějaké rozměry něčeho jsou o týden „pozadu“ :-? . Na další kontrolu (už asi nějakou větší -krev+moč-) mám jít 26.9.

Je možné je jsme „menší“ třeba z důvodu pozdější ovulace, nebo se mám připravit na nejhorší? :?:

Budu moc ráda za vaše příspěvky, děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
26.8.11 18:30

Já mám třeba mimíska taky menšího, prostě byla posunutá ovulka, ze začátku o týden a teď už jsme to zkrátili asi na tři dny, vůbec ničeho se neboj, jen je těhu o něco mladší, prostě se budeš řídit UZ a ne poslední MS..
Hlavu vzhůru, taky mě to vyděsilo a teď jsem v 7. měsíci a prcek se má v bříšku krásně k světu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
26.8.11 18:32

Děkuji Ti, byla jsem už opravdu nervozní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.8.11 18:34
BrenDe píše:
Děkuji Ti, byla jsem už opravdu nervozní.

Fakt se ničeho neboj pokud mimískovi tluče :srdce: a roste, tak to, že je mladší už nikoho zajímat nebude :wink: A taky je možné, že to ještě dožene :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.8.11 18:35

Ahoj,
ja na prvnim ultrazvuku nekdy v 7.tydnu jeste nemela srdicko a dr. mi naznacil, ze to nevidi dobre. Do dalsi kontroly jsem se stresovala a nakonec srdicko tukalo a mimco bylo pravidelne na kazdem ultrazvuku o 5 dni mladsi nez by podle mesicku melo byt.
Ted uz zacinam 31.tyden (podle ultrazvuku).
Pokud je mimco mensi od zacatku, mohla byt ovulace posunuta a neni se ceho bat. Drzim palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
26.8.11 18:35

Pokud nevíš kdy byla ovu, testy ukazovali čárku až dýl a u Dr. bylo mimi vždycky o ten týden menší tak to může být posunutá ovu.
Já jsem věděla, kdy byla ovu tak jsem Dr. rovnou říkala, že mimi zase bude menší, řekla jsem ji jak si myslím a sedělo tak byla spokojená. U mě teď termín podle Ms ani neřeší, ví že nemá vypovídací hodnotu, mám tam rozdíl týden a něco.
Naposledy, když jsem byla na UTZ tak tělíčkem bylo mimi straší než hlavičkou, Hlavička odpovídá, tělíčko je delší, ale Dr. říkala, že to je tím měřením, jdou tam lehce udělat chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5542
26.8.11 18:36

Je spousta moznosti proc je miminko mensi, bud pozdejsi ovulace, jak dlouhe jsi mela cykly? A tyden je jeste v norme, já mela malou mensi jednou o tyden, na dalsi kontrole o dva, jednou dokonce o tri tydny a desily me ze ji placenta spatne vyzivuje, chodila jsem na caste kontroly UTZ po 14dnech ji merily obvody briska, hlavicky, delku nozicky a ona rostla, jak rikaly doktori rostla si svym tempem, nakonec se mi v 41+0 narodila krásná naprosto zdrava holcicka jen byla drobna (2540g), o to lepsi byl porod :-) tech nervu jsem si taky uzila jestli je v poradku… neboj jiste to bude dobre… snad jsem aspon trochu uklidnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
26.8.11 18:37

Já jsem měla první dítko o týden menší, teď zase o týden větší. A oba měli bříško ještě o týden větší :lol: První syn se narodil naprosto zdravý a u druhého dítka očekávám totéž. Týden sem či tam bych vůbec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
26.8.11 18:45

Ahojky, tak já jsem zářnej příklad, moje mimi je o 12 dní menší, tudíž i mladší, už jsme prodělali 1. screening :) klídek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
26.8.11 18:45

Já jsem měla miminko o dva týdny menší, otěhotněla jsem v neplodných dnech a měla nepravidelný cyklus. Taky mě strašil, pořád nad tím kroutil hlavou, že se mu to nezdá. Já jsem z toho měla akorát nervy na pochodu a bála jsem se. Výsledkem je naprosto zdravá holčička. Ne každá žena má pravidelný cyklus a plodné dny uprostřed cyklu, takže buď v klidu, užívej si těhotenství a těš se na miminko ;-)!!! Hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
26.8.11 19:00

Tak já mám termín podle UTZ dokonce o tři týdny posunutý než podle MS.Nakonec jsem totiž měla ovulaci asi 2 dny před očekávanou další MS.Měla jsem ale dost problémy s cyklem,tak to doktor vůbec neřešil a ve finále si vymyslel moje datum PM,aby to nikdo nezkoumal. :-D Takže opravdu v klidu,přeju pohodové těhulkování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
26.8.11 19:13
BrenDe píše:
Ahoj, jsem zmatená a mám strach jestli je miminko v pořádku :cry: .Začnu od začátku:

PM byla 24.5.2011, dlouho trvalo, než se mi těhotenství potvrdilo (3 týdny zpoždění a slabé // na testu. Měla bych být tedy ve 13.tém týdnu, ve středu jsem byla na kontrole ale doktorovi se nezdála velikost miminka, srdíčko tluče ale nějaké rozměry něčeho jsou o týden „pozadu“ :-? . Na další kontrolu (už asi nějakou větší -krev+moč-) mám jít 26.9.

Je možné je jsme „menší“ třeba z důvodu pozdější ovulace, nebo se mám připravit na nejhorší? :?:

Budu moc ráda za vaše příspěvky, děkuji…

Já bych řekla, že si odpovídáš rovnou ve své první větě, pokud dlouho trvalo potvrzení těhu, tak to znamená, že ovulace byla později, co jsem si dělala soukromou statistiku z veřejných grafů na FF, tak se // většinou ukazují nějakých 16 dní po ovulce, pokud ti to od teoretické ovulace vypočtené dle PM vychází 3 týdny, tak tu máš ten haprující týden ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
26.8.11 19:14

já mám mimi taky o týden menší většinou to na každém ultrazvuku +-odpovídalo, a nic si z toho nedělám…hlavně že je zdravej a vyvíjí se jak má a navíc když se ti narodí mimča tak přece nejsou všechny stejně velký, jedno má větší hlavičku a jiný delší nožičku, takže se neboj vše bude ok…jsem zvědavá na ultrazvuk ted ve 32.týdnu jestli bude taky pořád menší o ten týden naposled jsem byla v 21. týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
26.8.11 19:31

Moc vám všem děkuji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
26.8.11 19:40

Ahoj, my máme podobný „problém“. Miminko máme menší o 13 dní, podle všech měření (ultrazvuk ve 12. týdnu a 24. týdnu). Pořád jsem z toho byla vydeptaná, i když doktor říkal, že je to úplně v pořádku.

Když to vezmu, tak podle PM jsme měli rodit 15. srpna, podle ultrazvuku nám posunuli termín porodu na 28. sprna. A nemusíš mít strach, že by bylo miminko nějak extra malinký. My třeba ještě neporodili a už teď víme, že mimísek má v bříšku něco kolem 3 900g :))) Takže se neboj. Stává se.

Ovulace mohla přijít později, taky než doputuje vajíčko do těch správných míst to může být taky několik dní. :) Nám to udělalo dohromady rozdíl 13 dnů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí