Miminko pije jen ve spánku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Miminko pije jen ve spanku
Holky, prosím, nějaké rady nebo zkušenosti? Moje malá už 2 měsíce pije jenom ve spánku, příkrmy absolutně nechce (zkouším už měsíc a půl), zamčená pusa a vrtí hlavou (to samý, když zkouším mlíko za bděla, jenom se vzteká, když vidí flašku, tak by se nejradši odkutálela pryč). Předtím jsem kojila, pak měla vysoký teploty, byly jsme v nemocnici, tam přestala pít, jak byla na kapačkách, a už nezačla… Takže jsem musela přejít na láhev (u prsa se vždycky vzbudila a už se nepřisála), postupně jsem ztratila mlíko a už jsme plně na UM (Kendamil, jiný nechtěla ani v tom spánku). Jsem už zoufalá, bude mít půl roku a spí čím dál míň, takže i míň vypije, navíc v noci nechce vůbec.
Stovku do ní rvu třeba na 6×, vždycky pauza 5 minut, přihřát, zkusit znovu… Vždycky to zkouším první za bděla a klaplo to za ty 2 měsíce asi jenom 3×
Naposledy pije v 11 večer, pak si dávám budík, ale nechce, ráno nechce, jak kdyby vůbec necítila hlad. Pak jedeme po 100ml, rekord na jedno krmení má 130ml. Celý den jenom řeším, kolik vypije, zapisuju… a odbývám tak starší dceru (ta jedla a jí taky málo, ale nebyl to nikdy takovej extrém
).
Nijak se to zatím nelepší a doktorka mi k tomu nic neřekla… Je možnost, že se ještě rozpije?
Jinak je to spokojený akční vysmátý mimino, nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já myslím že pokud ji nic není, přibírá, je v pohodě tak prostě nemá hlad a stačí ji to. Stejně to do ní nenarveš ani kdyby ses zbláznila. Od hladu ti určitě neumře. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik jí je měsíců? U pediatričky na převážení na tom jste jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pridala může ji to stačit. Důležité je, aby přibírala. A jestli je jinak vysmata, tak je asi v pohodě. Řídila bych se přírůstky váhy ne množstvím mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za den takto vypije asi 750-800ml, na svůj věk a váhu by měla pít něco přes litr, ale to nehrozí… Ale o to nejde, toto jí určitě stačí, protože na tom množství prospívá (proto to pediatrička neřeší). Jde o to, že to pije jenom v tom spánku, za bděla nic, nechala jsem ji i vyhladovět, ale když si ani po deseti hodinách nedala, tak jsem ji zase nakrmila ve spánku. Beru s sebou termosku i ven do kočáru, do auta, a hned jak usne, tak jí šoupnu flašku, protože každej promarněnej spánek je o 100ml míň v denní dávce. Nechce ani čaj a vodu, tak by možná neumřela hlady, ale na dehydrataci asi jo
Teď má 5 a půl měsíce. Doufala jsem, že rychle zavedu příkrmy, tak jí bude stačit mlíka míň, vodu budu pašovat v tom, ale absolutně nechce. Fakt nevím, jak jí zvýšit apetit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uz mam tedy obe deti vetsi, ale co si pamatuji, nema se mezi intervaly UM dodrzovat odstup cca 3 hodiny, aby nebolelo brisko? Neni ji po castejsim piti ouvej?
Pokud mala pribira a je jak pisete vysmata, tak bych se toho nebala. Obe deti jsem mela na UM a nikdy nepily podle tabulky. Vetsinou to bylo mene. Prikrmy taky moc nechtely, stacilo jim UM, porad jsem ale prubezne nabizela.
Pozdeji se to samo srovnalo, alo co vim, tak zadny z kluku,,nebyl tabulkovy”. Jeden mi treba dlouhou dobu jedl z prikrmu jen Pastinak od Hippu. Neco chutove fakt hnusnyho. Kupovala jsem jo ve velkym v Nemecku, furt byl v akci, protoze ho ostatni deti nechtely.
U prvniho ditete jsem to jidlo,,podle tabulek” dost resila, trapilo me, ze neji kolik a co by jako mel…S druhym uz ne, nebyl cas.
Jak rikam, dulezite je, jestli je mala v pohode a pribira…
A to jidlo ve spanku, treba jak je vzhuru, tak ma motivaci vsude okolo a na piti mlicka jakoby nebyl cas, zajima ji vse ostatni a v tom spanku se vyklidni a v klidu pije…
Jak bude vetsi, vse uz bude jen lepsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petája Diiiky, budu doufat
Mně to právě připadá, že ji to jídlo obtěžuje, že když je vzhůru, chce dělat něco jinýho
Někdy se na chvilku přisaje, když jí třeba pustím nějaký kontrastní video na youtube a ona se do toho zahledí a zapomene se, ale to vypije třeba 30ml. S bříškem naštěstí vůbec problémy nemá, to už bych jsme byly v pytli uplně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky řešíme poruchu příjmu potravy u dcery (jsme teda extrém, máme více problémů). Doporučuji navštívit klinického logopeda který se tímto zabývá - poradí jak jí krmit (mléko i příkrmy), případně navrhne nějaké vyšetření. Dítě odmítá jídlo z nějakého důvodu, je potřeba přijít na to proč. Rozhodně se nemá do jídla nutit aby nemělo z jídla nějaký blok, a krmení ve spánku taky není úplně dobré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaaanča ty jo, to může mít PP i tak malý miminko?
Jako já vím, že jsme v začarovaným kruhu a to jídlo jí zhnusuju, ale nechat to na ní, za 2 dny jsme v nemocnici s dehydratací a nevím, jestli by něco řešili (minule prostě řekli „nebojte, ona se v domácím prostředí rozpapá“). V ČR asi moc takových logopedů nebude, ne? Nedokážu si představit, jak se to takovýho mimča řeší, když ještě nemá rozum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě 7 kilovy 4.5 měsíční pije taky tak 600-700 ml. a krásné prospívá takže některým miminkům stačí méně…Já do ní stejně víc nedostanu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pridala píše:
@Jaaanča ty jo, to může mít PP i tak malý miminko?Jako já vím, že jsme v začarovaným kruhu a to jídlo jí zhnusuju, ale nechat to na ní, za 2 dny jsme v nemocnici s dehydratací a nevím, jestli by něco řešili (minule prostě řekli „nebojte, ona se v domácím prostředí rozpapá“). V ČR asi moc takových logopedů nebude, ne? Nedokážu si představit, jak se to takovýho mimča řeší, když ještě nemá rozum
Bohužel může - my to řešíme od narození, ale jsem na fb ve skupince Obtížně krmené a sondované děti (klidně se přidej, poradí tam) a tam často čtu jak mimčo z ničeho nic přestalo pít. Já to chápu, není to jednoduché a člověk se snaží dítě nakrmit za každou cenu. Jenže to může mít následky i do budoucna, proto bych to raději co nejdřív někde řešila. A to tě fakt nechci strašit, jen poradit… Je pravda že moc logopedů co to řeší není, co vím tak dobré reference má Mgr. Kejíková z Olomouce, Mgr. Červenková z Brna, a my jezdíme k Mgr. Hofmanové do Rokytnice. Nevím odkud jsi, ale v Praze určitě taky někdo bude. Řeší se to technikou krmení, orofaciálními cviky,… Taky záleží na tom jestli se nepřijde na nějaký související problém (např. reflux, problémy s polykáním,…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaaanča děkuju moc za rady, jsme z Kroměříže, takže Olomouc i Brno jsou v pohodě. Zkusím někoho kontaktovat, protože toto se fakt nedá. Dneska ještě nevypila nic, tefa zkoušel to manžel a dostal do ní 40ml, já jsem si zatím pobrečela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pridala píše:
@Jaaanča děkuju moc za rady, jsme z Kroměříže, takže Olomouc i Brno jsou v pohodě. Zkusím někoho kontaktovat, protože toto se fakt nedá. Dneska ještě nevypila nic, tefa zkoušel to manžel a dostal do ní 40ml, já jsem si zatím pobrečela.
To chápu, ale neboj, dá se to řešit
Moc bych s návštěvou logopeda nečekala, tak zkus asi Mgr. Červenkovou v tom Brně, protože poslední info co mám o Mgr. Kejíkové je, že kvůli covidu teď neordinuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pridala píše:
Píšete, že jste si pobrečela, jste z toho docela ve stresu…ony ty malé děti jsou na tyto věci fakt hodně vnímavé…Malá nejí, vy se stresujete, ona to vnimá a třeba to na ni má také vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petája jojo, to je mi jasný, vidím taky, že když se vyklidním, dám si třeba dvojku bílýho, tak je to lepší, ale spíš mně to pak tak nevadí
No každopádně ta psychika má velký vliv, jenom to prostě nejde vypnout… S manželem jsme oba psychiatři, ale toto je prostě jaksi nad naše síly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit