Miminko pije jen ve spánku

1108
28.1.21 23:33

Miminko pije jen ve spanku

Holky, prosím, nějaké rady nebo zkušenosti? Moje malá už 2 měsíce pije jenom ve spánku, příkrmy absolutně nechce (zkouším už měsíc a půl), zamčená pusa a vrtí hlavou (to samý, když zkouším mlíko za bděla, jenom se vzteká, když vidí flašku, tak by se nejradši odkutálela pryč). Předtím jsem kojila, pak měla vysoký teploty, byly jsme v nemocnici, tam přestala pít, jak byla na kapačkách, a už nezačla… Takže jsem musela přejít na láhev (u prsa se vždycky vzbudila a už se nepřisála), postupně jsem ztratila mlíko a už jsme plně na UM (Kendamil, jiný nechtěla ani v tom spánku). Jsem už zoufalá, bude mít půl roku a spí čím dál míň, takže i míň vypije, navíc v noci nechce vůbec.
Stovku do ní rvu třeba na 6×, vždycky pauza 5 minut, přihřát, zkusit znovu… Vždycky to zkouším první za bděla a klaplo to za ty 2 měsíce asi jenom 3× :zed: Naposledy pije v 11 večer, pak si dávám budík, ale nechce, ráno nechce, jak kdyby vůbec necítila hlad. Pak jedeme po 100ml, rekord na jedno krmení má 130ml. Celý den jenom řeším, kolik vypije, zapisuju… a odbývám tak starší dceru (ta jedla a jí taky málo, ale nebyl to nikdy takovej extrém :().

Nijak se to zatím nelepší a doktorka mi k tomu nic neřekla… Je možnost, že se ještě rozpije? :think:  Jinak je to spokojený akční vysmátý mimino, nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1113
28.1.21 23:37

Já myslím že pokud ji nic není, přibírá, je v pohodě tak prostě nemá hlad a stačí ji to. Stejně to do ní nenarveš ani kdyby ses zbláznila. Od hladu ti určitě neumře. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
28.1.21 23:54

A kolik jí je měsíců? U pediatričky na převážení na tom jste jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.1.21 01:03

@pridala může ji to stačit. Důležité je, aby přibírala. A jestli je jinak vysmata, tak je asi v pohodě. Řídila bych se přírůstky váhy ne množstvím mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
29.1.21 02:44

Za den takto vypije asi 750-800ml, na svůj věk a váhu by měla pít něco přes litr, ale to nehrozí… Ale o to nejde, toto jí určitě stačí, protože na tom množství prospívá (proto to pediatrička neřeší). Jde o to, že to pije jenom v tom spánku, za bděla nic, nechala jsem ji i vyhladovět, ale když si ani po deseti hodinách nedala, tak jsem ji zase nakrmila ve spánku. Beru s sebou termosku i ven do kočáru, do auta, a hned jak usne, tak jí šoupnu flašku, protože každej promarněnej spánek je o 100ml míň v denní dávce. Nechce ani čaj a vodu, tak by možná neumřela hlady, ale na dehydrataci asi jo :nevim: Teď má 5 a půl měsíce. Doufala jsem, že rychle zavedu příkrmy, tak jí bude stačit mlíka míň, vodu budu pašovat v tom, ale absolutně nechce. Fakt nevím, jak jí zvýšit apetit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
29.1.21 03:07

Ja uz mam tedy obe deti vetsi, ale co si pamatuji, nema se mezi intervaly UM dodrzovat odstup cca 3 hodiny, aby nebolelo brisko? Neni ji po castejsim piti ouvej?
Pokud mala pribira a je jak pisete vysmata, tak bych se toho nebala. Obe deti jsem mela na UM a nikdy nepily podle tabulky. Vetsinou to bylo mene. Prikrmy taky moc nechtely, stacilo jim UM, porad jsem ale prubezne nabizela.
Pozdeji se to samo srovnalo, alo co vim, tak zadny z kluku,,nebyl tabulkovy”. Jeden mi treba dlouhou dobu jedl z prikrmu jen Pastinak od Hippu. Neco chutove fakt hnusnyho. Kupovala jsem jo ve velkym v Nemecku, furt byl v akci, protoze ho ostatni deti nechtely.
U prvniho ditete jsem to jidlo,,podle tabulek” dost resila, trapilo me, ze neji kolik a co by jako mel…S druhym uz ne, nebyl cas.
Jak rikam, dulezite je, jestli je mala v pohode a pribira…
A to jidlo ve spanku, treba jak je vzhuru, tak ma motivaci vsude okolo a na piti mlicka jakoby nebyl cas, zajima ji vse ostatni a v tom spanku se vyklidni a v klidu pije…
Jak bude vetsi, vse uz bude jen lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
29.1.21 06:22

@Petája Diiiky, budu doufat :oops: Mně to právě připadá, že ji to jídlo obtěžuje, že když je vzhůru, chce dělat něco jinýho :nevim: Někdy se na chvilku přisaje, když jí třeba pustím nějaký kontrastní video na youtube a ona se do toho zahledí a zapomene se, ale to vypije třeba 30ml. S bříškem naštěstí vůbec problémy nemá, to už bych jsme byly v pytli uplně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
29.1.21 06:34

My taky řešíme poruchu příjmu potravy u dcery (jsme teda extrém, máme více problémů). Doporučuji navštívit klinického logopeda který se tímto zabývá - poradí jak jí krmit (mléko i příkrmy), případně navrhne nějaké vyšetření. Dítě odmítá jídlo z nějakého důvodu, je potřeba přijít na to proč. Rozhodně se nemá do jídla nutit aby nemělo z jídla nějaký blok, a krmení ve spánku taky není úplně dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
29.1.21 08:08

@Jaaanča ty jo, to může mít PP i tak malý miminko? 8o Jako já vím, že jsme v začarovaným kruhu a to jídlo jí zhnusuju, ale nechat to na ní, za 2 dny jsme v nemocnici s dehydratací a nevím, jestli by něco řešili (minule prostě řekli „nebojte, ona se v domácím prostředí rozpapá“). V ČR asi moc takových logopedů nebude, ne? Nedokážu si představit, jak se to takovýho mimča řeší, když ještě nemá rozum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
29.1.21 08:40

Mě 7 kilovy 4.5 měsíční pije taky tak 600-700 ml. a krásné prospívá takže některým miminkům stačí méně…Já do ní stejně víc nedostanu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
29.1.21 09:20
@pridala píše:
@Jaaanča ty jo, to může mít PP i tak malý miminko? 8o Jako já vím, že jsme v začarovaným kruhu a to jídlo jí zhnusuju, ale nechat to na ní, za 2 dny jsme v nemocnici s dehydratací a nevím, jestli by něco řešili (minule prostě řekli „nebojte, ona se v domácím prostředí rozpapá“). V ČR asi moc takových logopedů nebude, ne? Nedokážu si představit, jak se to takovýho mimča řeší, když ještě nemá rozum :nevim:

Bohužel může - my to řešíme od narození, ale jsem na fb ve skupince Obtížně krmené a sondované děti (klidně se přidej, poradí tam) a tam často čtu jak mimčo z ničeho nic přestalo pít. Já to chápu, není to jednoduché a člověk se snaží dítě nakrmit za každou cenu. Jenže to může mít následky i do budoucna, proto bych to raději co nejdřív někde řešila. A to tě fakt nechci strašit, jen poradit… Je pravda že moc logopedů co to řeší není, co vím tak dobré reference má Mgr. Kejíková z Olomouce, Mgr. Červenková z Brna, a my jezdíme k Mgr. Hofmanové do Rokytnice. Nevím odkud jsi, ale v Praze určitě taky někdo bude. Řeší se to technikou krmení, orofaciálními cviky,… Taky záleží na tom jestli se nepřijde na nějaký související problém (např. reflux, problémy s polykáním,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
29.1.21 09:28

@Jaaanča děkuju moc za rady, jsme z Kroměříže, takže Olomouc i Brno jsou v pohodě. Zkusím někoho kontaktovat, protože toto se fakt nedá. Dneska ještě nevypila nic, tefa zkoušel to manžel a dostal do ní 40ml, já jsem si zatím pobrečela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
29.1.21 09:49
@pridala píše:
@Jaaanča děkuju moc za rady, jsme z Kroměříže, takže Olomouc i Brno jsou v pohodě. Zkusím někoho kontaktovat, protože toto se fakt nedá. Dneska ještě nevypila nic, tefa zkoušel to manžel a dostal do ní 40ml, já jsem si zatím pobrečela.

To chápu, ale neboj, dá se to řešit :hug: Moc bych s návštěvou logopeda nečekala, tak zkus asi Mgr. Červenkovou v tom Brně, protože poslední info co mám o Mgr. Kejíkové je, že kvůli covidu teď neordinuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
29.1.21 16:56
@pridala píše:

Píšete, že jste si pobrečela, jste z toho docela ve stresu…ony ty malé děti jsou na tyto věci fakt hodně vnímavé…Malá nejí, vy se stresujete, ona to vnimá a třeba to na ni má také vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
29.1.21 17:49

@Petája jojo, to je mi jasný, vidím taky, že když se vyklidním, dám si třeba dvojku bílýho, tak je to lepší, ale spíš mně to pak tak nevadí :nevim: No každopádně ta psychika má velký vliv, jenom to prostě nejde vypnout… S manželem jsme oba psychiatři, ale toto je prostě jaksi nad naše síly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí