Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty sama ho zapojis? Reknes mu, aby udelal tohle a tohle? A zapojovala jsi ho do chodu domacnosti pred ditetem?
@merde píše:
A ty sama ho zapojis? Reknes mu, aby udelal tohle a tohle? A zapojovala jsi ho do chodu domacnosti pred ditetem?
Jistě že se ho snažím zapojovat, aby udělal tohle a tohle, když ho o to po desáté poprosím, tak se někdy zvedne od PC a udělá to, ale já to většinou potřebuju udělat hned, takže většinou na něj vážně nečekám a udělám si to sama.. Ono to člověka přestane bavit pořád o něco prosit aby s něčím pomohl…
Normálně bych mu řekla, co má doma udělat a hlavně to pak nedělaka za něj.
Řekla bych mu přesně to, co jsi tady napsala nám. Vynechala bych teda to, že přemýšlíš nad odjezdem k rodičům. Mluvila bych v klidu, nevyčítala bych mu nic, ale mělo by z toho být jasné, jak to cítíš, žě tě to mrzí a taky co přesně bys chtěla změnit. No a pak zbývá jen čekat, jak na to zareahuje přítel a jestli se to u vás zlepší.
Chlapovi nejde naznačovat, chlapa musíš kopnout do hlavy
Strčit mimino a „jdu se dospat, jdu vařit oběd“ atd… čekat, že mu něco dojde je nesmysl
@wonder woman píše:
Chlapovi nejde naznačovat, chlapa musíš kopnout do hlavyStrčit mimino a „jdu se dospat, jdu vařit oběd“ atd… čekat, že mu něco dojde je nesmysl
To uz sem zkousela. Pohral si s ni na 5 minut a pak ji soupsl do lehatka a bylo mu jedno ze zacla zas plakat..
@Anonymní píše:
To uz sem zkousela. Pohral si s ni na 5 minut a pak ji soupsl do lehatka a bylo mu jedno ze zacla zas plakat..
Tak mu říct, brečí vem si ji…neustupovat. Já to řeknu blbě, ale já takhle „cepovala“ tatínka ad narození a dnes se mi to mnohonásobně vrací, malá má 8m a je s ní stoptocentní, neměla bych strach je nechat samotné a odjet na víkend na welness..
byla to otrava, připadala sem si jak megera, ale když vidím, jak to mají kamarádky, že chlap není schopný přebalit nebo na pár hodin pohlídat, tak jsem za to vděčná, a i partner má s malou mnohem lepší vztah než oni se svými dětmi
Chlap obvykle nefunguje tak, že chci něco ted a on to ted udělá. Je třeba mu to říct předem. Domluvila bych se s nim, jaké povinnosti přebere a bude pravidelně dělat. Ale vidim to spíš bledě
. Taky děti spíš začnou chlapa bavit až později, až je s nimi větší legrace. A uživí Vás, když chodí tak málo do práce?
@wonder woman píše:
Tak mu říct, brečí vem si ji…neustupovat. Já to řeknu blbě, ale já takhle „cepovala“ tatínka ad narození a dnes se mi to mnohonásobně vrací, malá má 8m a je s ní stoptocentní, neměla bych strach je nechat samotné a odjet na víkend na welness..
byla to otrava, připadala sem si jak megera, ale když vidím, jak to mají kamarádky, že chlap není schopný přebalit nebo na pár hodin pohlídat, tak jsem za to vděčná, a i partner má s malou mnohem lepší vztah než oni se svými dětmi
Ja uz si jako megera taky pripadam. Ale neco na tom bude, nemela bych ustupovat.
@achesa1 píše:
Chlap obvykle nefunguje tak, že chci něco ted a on to ted udělá. Je třeba mu to říct předem. Domluvila bych se s nim, jaké povinnosti přebere a bude pravidelně dělat. Ale vidim to spíš bledě. Taky děti spíš začnou chlapa bavit až později, až je s nimi větší legrace. A uživí Vás, když chodí tak málo do práce?
Ano uzivi, co se financni stranky tyce tak mame vsechno na co si vzpomeneme. A mozna proto se tak chova. Postara se o nas financne a tim to pro nej asi konci. Vazne nevim, jak chlapi uvazuji..
Taky jsem třeba na začátku řekla, že koupat bude jenom přítel. Nějakou dobu to vycházelo. A bylo to fajn. Pak začal mít víc práce, takže já mám na starosti dítě, psa, kočku, rekonstrukci domu, domácnost, chodím do školy. Z práce chodí tak v 8 večer, pokud tedy neni služebně na víc dnů pryč. Taky mi v půlce rekonstrukce odjel na 5 týdnů. Ale co můžu dělat
. Jinak je schopnej se postarat i celý den nebo noc. A ted už zase většinou koupe přítel.
@Anonymní píše:
a ty si myslíš, že by měl s ani ne měsíčním miminem si hrát hodinu? Řekni mu ať ji pochová a když ji šoupne do lehátka a malá bude brečet, musíš mu říct, ať ji chová - tak malému dítěti stačí, když je v náručí a nemusí si s ní hrát.
A jak to bylo pred narozenim ditete? Staral se o Tebe, pomahal doma?
@ynax Tak ona to myslela asi tak, že dítě zabavil jenom 5 minut a pak už se nestaral
Myslim, ze spoustu chlapu to mimino jednoduse nebavi. Muzes si o tom myslet co chces, ale to je realita, jsou nunaci tatinci potentovany z miminecka a jsou tatinci, kteri se zacnou zajimat, at dite zacne chodit nebo jeste hur, mluvit.
Pokud to u vas funguje tak, ze na jedny ruce ti rve mimino, druhou rukou varis veceri a nohou luxujes a on drepi u pocitace, tak mu jednoduse rekni, ze nutne potrebujes pomoc a potrebujes ji hned. Ale jinak takova ta zavist, ze jemu se zivot nezmenil a tobe se obratil vzhuru nohama a je to nespravedlive, ten je vztahove dost likidacni ![]()
Ahoj holky,
potřebuju se vypsat a slyšet Vaše názory, co byste na mém místě udělali. Máme miminko, nemá ještě ani měsíc. Je to moje vytoužená holčička, problém je, že jsem pořád ve stresu kvůli přítelovi. Miminko je chtěné, pořád říkal jak se na ni těší, když ještě byla v bříšku tak pořád básnil o tom ať už je tady s námi.. a teď? Vůbec si ji nevšímá, nepochová ji, je buď v práci a nebo na počítači a mě je z toho moc smutno a mám z toho stresy. Myslela jsem, jak to bude fajn, říkal jak mi bude pomáhat a skutek utek. Na všechno jsem sama, starám se o malou a ještě k tomu o domácnost. Musím ho o všechno prosit, aby aspoň sklidil nádobí v kuchyni, nemluvě o tom že ani nepomůže s vařením. Práci má volnou, jeden den je v práci 2 hodiny, další den je tam třeba do 4 do odpoledne.. Ale většinou tam teď nemá co na práci tak jsou i dny co je doma.. Kdyby pracoval od rána do večera tak držím pusu, ale bohužel, když není v práci tak tráví většinu volného času na PC a hraje hry, třeba i do 1 do rána.. Já z něho už šílím, je mi to hlavně líto kvůli maličké
Kdyby si ji aspoň všímal
Takhle jsem si to teda vážně nepředstavovala a nevím jak z toho ven. Dneska je zase celej den pryč, dopoledne byl v práci a od oběda si zase lítá někde s autem s kamarádem po Praze. Nezavolá jestli všechno zvládáme, nezeptá se jestli nepotřebujeme pomoct. Chová se jak sobec, vůbec nic se pro něj nezměnilo
Nejradši bych se s malou sbalila a odjela domů, na Moravu za svoji rodinou a vrátila se až si uvědomí, že má taky nějaké povinnosti, miminko jsme chtěli oba, ne jenom já. Ach jo, nevím jestli mi tady poradíte, ale určitě mi pomohlo že jsem se vypsala.. Uvítám každý názor, radu jak tuhle situaci změnit.