Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím o radu, náš prcek (5 měsíců) dostal rýmu. POkašlává a pšíká,jaké jste dávali kapičky, sirupky a leky? Odsávám a dávám kapičky libenar + mucosolvan junior.Ještě sem chtěla vědět, co uši? Existujou nějaké kapičky i tam? ![]()
Ahojík to nevím,ale já jsem na rýmičku (prcek 3měs) dostala antibiotika Pamykon…teď dávám Nasivin Sensitive a na kašlík Hedelix.
Takhle malemu jsem davala morskou vodu, popr. vincentku nebo libenar, kdyz bylo nejhur tak nasivin pro nejmensi deti a na kasel hedelix. Do usi jsem nedavala nic, ani nevim jestli neco existuje. Na noc bych podlozila postylku.
já mám v zásobě koupený dětský Nasivin, ale zatím jsme nepotřebovali, takže víc neporadím. Jo a ještě máme Vincentku ve spreji.
mám libenar při odsávání pak nasivin jako léčbu a a jitrocelový sirup na kašel.
My vždycky na noc používáme Nasivin,přes den při odsávání Libenar a na kašel taky Hedelix.A nevím o žádných kapkách do uší ![]()
Ahoj.Kapky do oušek pro tak maličké dítko existují (vlastní zkušenost). Nám je vždycky napsal pan doktor s ORL, bez jeho doporuční jsem je nikdy nedávala.
Na rýmu používám Vincentku a Nasivin.Bohužel nám rýma trvá dlouho,tak dávám Pamycon. A na kašel Stoptusin nebo Halixiol.
Ahoj, já dávám Otrivin baby na rýmu a Mukosolvan Junior na kašlík, do uší nic neporadím.
Tak vám moc děkuji,koupím ještě jiné kapičky do toho nosu. Dneska sem ani moc už neodsávala, dýcha už pěkně. Snad to bude dobré. ![]()
Do nosu Sterimar a odsáváme, na kašel Tussin a do ucha Ottobacid kapky
Ahoj, chtela bych se zeptat mala (3mes.) ma uz skoro mesic rymu a vlhkej kasel davam ji kapky libenar a hedelix na kasel. Bohuzel nam to moc nazabira muze tak male ditko dostat antibiotika na kasel i rymu?
niki13 píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat mala (3mes.) ma uz skoro mesic rymu a vlhkej kasel davam ji kapky libenar a hedelix na kasel. Bohuzel nam to moc nazabira muze tak male ditko dostat antibiotika na kasel i rymu?
Pokud pediatr uzná, že je to vhodné, tak může. My je měli už v 1 a půl měsíci