Ekzém na nožičkách asi z plenek – nápady?

43037
10.12.10 06:46

Ekzém na nožičkách asi z plenek - nápady?

Archandel má ekzém.
Nejhorší jsou nožičky a na nožičkách je nejhorší asi 5cm proužek, kde přiléhá plenka.
Je to podle mě mechanické z toho, jak tam přiléhají ty těsnící gumičky, zadeček je jinak celkem OK.
Ony jsou celé ty nožičky ekzémové, i jinde se vysype, ale jinde se mu to celkem „rychle“ zhojí, zatímco tam jak to dře se to nehojí a přibejvá, no chudák.

Tak přemýšlím co s tím.
Napadly mě látkovky - ale mám dojem, že ty taky používají přes vrch igelizové těsnící kalhotky, které někde musí přiléhat - pletu se?

Vůbec netuším, jak se děti do látkovek balej, jsem v tomhle ohledu panna.
Ani jestli by to bylo z hlediska nožiček k něčemu.

Jinak vzhledem k tomu, že se blíží věk učení na nočník a Archanděl už není šílený stáleječící časožrout se látkovkám nebráním.

Mám od švagrovky někde zahrabaný asi dvoje takové kalhotky.
Mám asi 70 čtvercových plen.
Nemám prachy na to, abych si koupila nějakou sadu ušitejch látkovek (smrtící čtyřkombinace) zvlaste ne, kdyz jde o hokuspokus. Kdyby tak byla pujcovna…

Nápady a rady sem

jeste me napadlo udelat mu ustrizeny puncochace vystrizeny v rozkroku, ale on jak je na nozicky haklivej musi mit 100% bavlna, mam jen patery a nechce se mi s nima experimentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43037
10.12.10 06:51

Jo kdo mě nezná, smrtící čtyřkombinace je
rodičák + pracák + hypotéka + bezlepková dieta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
10.12.10 07:55

Pudli, jaké používáte jednorázovky? Nevím teda, jestli jsi to už někde řešila, nechytám tady vše. Naší malé, i když nemá atopický ekzém, nevyhovovali plenky Huggies - jakékoliv, ale nejvíc ty potištěné s disney obrázkama, které mají těsnící gumičky na nohách a na zádech - měla z nich vyrážku. A taky nesnesla plenky Tesco. Byla osypaná kolem nožiček a na bříšku. Měla dost citlivou pokožku. Používali jsme plenky Alana z DM - podle mě takové rádoby bio plenky, soudím podle ceny, ta se skutečným bioplenkám nerovná, ale věřím, že k pokožce dítěte jsou šetrnější. Jinak jsme používali plenky Happy a Fixies - ty, i když byly modré s obrázky, tak jí nevadily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
10.12.10 09:13
Pudloslava píše:
Archandel má ekzém.
Nejhorší jsou nožičky a na nožičkách je nejhorší asi 5cm proužek, kde přiléhá plenka.
Je to podle mě mechanické z toho, jak tam přiléhají ty těsnící gumičky, zadeček je jinak celkem OK.
Ony jsou celé ty nožičky ekzémové, i jinde se vysype, ale jinde se mu to celkem „rychle“ zhojí, zatímco tam jak to dře se to nehojí a přibejvá, no chudák.

Tak přemýšlím co s tím.
Napadly mě látkovky - ale mám dojem, že ty taky používají přes vrch igelizové těsnící kalhotky, které někde musí přiléhat - pletu se?

Vůbec netuším, jak se děti do látkovek balej, jsem v tomhle ohledu panna.
Ani jestli by to bylo z hlediska nožiček k něčemu.

Jinak vzhledem k tomu, že se blíží věk učení na nočník a Archanděl už není šílený stáleječící časožrout se látkovkám nebráním.

Mám od švagrovky někde zahrabaný asi dvoje takové kalhotky.
Mám asi 70 čtvercových plen.
Nemám prachy na to, abych si koupila nějakou sadu ušitejch látkovek (smrtící čtyřkombinace) zvlaste ne, kdyz jde o hokuspokus. Kdyby tak byla pujcovna…

Nápady a rady sem

jeste me napadlo udelat mu ustrizeny puncochace vystrizeny v rozkroku, ale on jak je na nozicky haklivej musi mit 100% bavlna, mam jen patery a nechce se mi s nima experimentovat.

Malému se to dělá taky, ta moč na těch nožičkách je teď agresivní, ikdyž předtím to bylo v pohodě. Dávám látkovky a na ně vlněné kalhotky, tak vše lépe dýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
10.12.10 09:18

Pudli a snesl by vlnu? K těm čtvercovkám zapínací vlňáčky? Ty igelitové kalhotky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
10.12.10 09:27

Pudli- změňte značku a druh plenky pokud se projevila nesnášenlivost, musíte vyzkoušet jiné, ale spíš mi dělá starost, že jak píšeš, tak to má po celých nožičkách, tak bude mít sensitivní kůži, to nebude jen plenkama. Co používáš za prášek a aviváž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
10.12.10 10:02

Prckovi se to taky občas objeví, exém míval v několika měsících dost, teďka léčíme jedno hnusné ložisko pod kolenem (mudra nám na to už dala kde co) a něco má na zadní straně nožek. Pod koleno zabrala calciová mast Calcium panthotenicum (na radu kamarádky) a na tu „krupičku“ patlám ráno a večer Excipial, na nožkách už je to tak třetinové, ale zas má malé ložisko na bříšku… leju do koupání olejovou přísadu a čekám, až to zase přejde. :nevim:
Jinak bych taky asi zkusila změnit plínky, my teda jedem od začátku na pampers active baby a s plínkovou oblastí nebyl nikdy problém, jen jednou pár dní v těch šílených vedrech v létě a stačil na to Excipial.
Pokud máš chuť do látkovek, proč ne, taky to třeba pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
10.12.10 11:51

Pudli, tak jsem měla čas to promyslet. :wink: Nejlevnější varianta je koupit snapi sponku, asi kolem 50 kč. Na doma klidně dávat plínky bez svrchňáků na novosklad, najdeš bez problémů někde na netu. Přebaluješ každé čurnutí, ale je to nejzdravější. Šiješ aspoň trošku nebo máš někoho? Holky si šijí svrchňáčky z Irma deky z Ikei, je to za hubičku. No a na praní malého prádla si můžeš udělat mýdlový sliz. Je to levné a šetrné k pokožce. Promiň jestli je to dlouhé, jak jde o plínky mám sklon dělat přednášku, ale snažím se krotit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
10.12.10 12:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
11.12.10 08:49
Jana206 píše:
Pudli, jaké používáte jednorázovky? Nevím teda, jestli jsi to už někde řešila, nechytám tady vše. Naší malé, i když nemá atopický ekzém, nevyhovovali plenky Huggies - jakékoliv, ale nejvíc ty potištěné s disney obrázkama, které mají těsnící gumičky na nohách a na zádech - měla z nich vyrážku. A taky nesnesla plenky Tesco. Byla osypaná kolem nožiček a na bříšku. Měla dost citlivou pokožku. Používali jsme plenky Alana z DM - podle mě takové rádoby bio plenky, soudím podle ceny, ta se skutečným bioplenkám nerovná, ale věřím, že k pokožce dítěte jsou šetrnější. Jinak jsme používali plenky Happy a Fixies - ty, i když byly modré s obrázky, tak jí nevadily.

Tesco, Babylove, pampers (ty nemel dlouho), ted mame happy kratce, huggies taky moc nemusim, drely ho ty nepruzne boky. i driv jsem to stridala, nebylo to druhem plenek, ale spis ze kdyz se ten ekzem udelal, tak to plenky lokalne zhorsily. Tedka se asi udelal kvuli podzimu, cca do rijna to bylo dost dobry (coz vidim az tedka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
11.12.10 08:53

Holky plenky jsme stridali vzdycky (dle akci).
ekzem se tedka zhorsil nejspis podzimem, mene pravdepodobne potravinamy (to je na dlouhy povidani)

u plenky fakt vadi jen ty gumicky, zadecek na tom neni hur nez zbytek nozicek - ekzem se objevuje a zase hoji. tedy moc samotna ne.

peru porad v tom samem, puncochace ma 100% balna, myslim, ze to ostatni mam celkem vychytany, tedka resim ciste problem drazdicich tesnicich gumicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
11.12.10 08:54
Teodora píše:
Pudli a snesl by vlnu? K těm čtvercovkám zapínací vlňáčky? Ty igelitové kalhotky ne.

prosimte muzes to vic royvest at si neporidim nejakou blbost? fakt jsem nepolibena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
11.12.10 08:56
Teodora píše:
Pudli, tak jsem měla čas to promyslet. :wink: Nejlevnější varianta je koupit snapi sponku, asi kolem 50 kč. Na doma klidně dávat plínky bez svrchňáků na novosklad, najdeš bez problémů někde na netu. Přebaluješ každé čurnutí, ale je to nejzdravější. Šiješ aspoň trošku nebo máš někoho? Holky si šijí svrchňáčky z Irma deky z Ikei, je to za hubičku. No a na praní malého prádla si můžeš udělat mýdlový sliz. Je to levné a šetrné k pokožce. Promiň jestli je to dlouhé, jak jde o plínky mám sklon dělat přednášku, ale snažím se krotit. :-)

hele klidne to rozved, budu vdecna, mluvis na me americky - ja se nikdy latkovanim nezabyvala, potrebuji vsechno podrobne vysvetlit

Irma deka je za 30, ale ja jsem teda svadlena na dve veci.....vysledek bejva pravidelne k placi¨¨

co to je ta sponka, kde se koupi a jak se pouziva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
11.12.10 10:08

Snappi sponka slouží k přichycení cípů čtvercové látkové pleny, kterou jsi se rozhodla použít na sklady .
Svrchní vlněné kalhotky jsou nejprodyšnějším a nejzdravějším způsobem přebalování. Vlna úžasně dýchá a má termoregulační účinky. Je třeba ji ale před použitím naložit do lanolinové (ovčí tuk) lázně, aby získaly odolnost proti vodě.

Předpokládám, že jsi někde od Prahy (tuším). V Praze je obchodů s látkovkama několik, měly by tam mít pobočku i Brána k dětem , Mamaja , Bavlnka a další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
11.12.10 12:48

Cappy byla rychlejší a důkladnější. :-)
Mrklas na tu půjčovnu, co jsem dala odkaz? To bys aspoň vyzkoušela, co prďovi sedí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí