Noční kašel, uz nevim co dal :(

3158
10.12.10 07:32

Noční kašel, uz nevim co dal :(

Ahoj, uz si pripadam jak kolovratek, porad to resim,ale dnes po 14dnech kasle a rymy, jsme meli dalsi probdelou noc, uz nevim co u na ten kasel na noc davat, ma vlhky kasel, proste jde slyset jak odkaslava, ja mu na noc davala tussin atd a ted jsem se docetla, ze by se pri vlhkem kasli nemeli davat tlumici pripravky, je to pravda??A co teda mam na tu noc dat, kdyz mu ty hleny stekaji a drazdi na kasel :( Uz fakt nevim.......Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
10.12.10 07:35

Zajdi s ním k doktoru. My jsme měli loni něco podobného, malý měl hustou zadní rýmu, vracela se mu, snažil se ji vykašlávat. Doktor nám napsal antibiotické kapky do nosu a do dvou dnů byl pokoj :palec:

• Citovat
  • Upravit
1072
10.12.10 07:36

Ahojky, přes den dávej něco na odkašlávání (ACC, Mucosolvan,…) a noc na tlumení (tussin, stoptussin, robitussin,…) aby se vyspal. Ať je prcek brzy zdravý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
10.12.10 07:40

Taky jsme resily neco podobneho nedavno.S tou vetci. :wink: :wink: :wink: Porad kasel davala nam vse mozne sirupy atd az jsem ji asi po 14dnech rekla at nam da atb nerada je rvu do deti ale uz jsem nemela silu to poslouchat chudak mala.A po dobrani tukam zatim dobry. :pankac: :pankac: :pankac: Holt nktery kasel to vyzaduje taky jsem ho nedavno mela a zabraly jen atb. :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.12.10 07:45

Starší má podobné problémy. Pomohl sirup pro alergiky Aerius. I když podle dr. nemá v krvi zvýšené alergické protilátky, dáváme tento sirup v etapách. Nebojím se nějakých vedlejších účinků, zbytečného užívání, alergici ho berou nonstop. Lepší, než dusící se dítě v noci. Nepomohl ani Mucosolvan, Tussin, Sinupret a žádné jiné volně prodejné léky ani kapky na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
10.12.10 07:45

ahojda,na noc mucosolvan,ale tak hodinu pred spanim,a 10kapek fenistilu,pomaha a beuvadne,a jinak doporucuji,mullerovi pastilky,nebo thymomel.a pripadne otevrit ventilacku jen pootevrit a by se zvlhcil vzduch,a pokud to ma na pruduskach,tak prsni mastciku koalka,nebo mucoplan bezva vec a brzske uzdraveni :palec: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Petch1
10.12.10 07:52

Ahoj,
no na noc bych mucosolvan nedávala a ještě k tomu kombinace s fenistilem, protože mucosolvan podporuje vykašlávání a fenistil ho naopak tlumí.
Lepší je mucoplant ten noční sirup a k tomu fenistil, každopádně jestli vám to trvá tak dlouho, tak bych valila k doktorce.
Zdravím
 Petra

• Citovat
  • Upravit
17162
10.12.10 07:52

Ahojky,

léky na vykašlávání hlenů dávej nejpozději do 17 hod., pak už nee, protože by ho to dráždilo v noci. A určtiě s ním zajid k dětské dr., aby to nebylo něco vážnějšího než rýma a kašel (zánět průdušek, zápal plic).

Na noc zkus ten tussin, ale opatrně (při častém podávání může zabránit vycházení hlenů a v plících by mu mohla tvořit tekutina).
Dobře na noc vyvětrat a dej malému pod hlavu o 1-2 polštáře více, at spí více jako by v polosedu, ono to pak nedráždí tak moc průdušky. Pokud jste v paneláku, dr. nám doporučovala dát mokré ručníky na topení, aby se v místnosti zvlhčil vzduch (lépe se pak dýchá).

Dobré je taky koupit „prsní mast“ a na noc namazat hrudníček a zádíčka, dát na to nahřáté tričko a na něj až pyžamko. Pěkně to prohřívá průdušky.

Taky při kašli nedávej mléko, protože to způsobuje zahleňování průdušek a dýchacích cest.

Mám doma astmatika, takže tyhle probdělé a prokašlané noci znám moc dobře.

Tak ať jste brzy zdraví!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
10.12.10 08:22

Diky, my jsme u doktora byli v pondeli, byl na poslech cisty, byli jsme i na ORl, delali mu stery dnes bude vysledek, tak jsem zvedava, ma proste jen rymu, ktera drazdi ke kaslani.Pamycon kapky ma taky, ty uz zabraly,ale ten nocni kasel je prad, jak ulehne ma plnejsi nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.12.10 08:27
Věrka.. píše:
Diky, my jsme u doktora byli v pondeli, byl na poslech cisty, byli jsme i na ORl, delali mu stery dnes bude vysledek, tak jsem zvedava, ma proste jen rymu, ktera drazdi ke kaslani.Pamycon kapky ma taky, ty uz zabraly,ale ten nocni kasel je prad, jak ulehne ma plnejsi nos.

U nás taky vše v pořádku - poslech, stěry..Je to tím, že plný nos dráždí ke kašlání a dítě v tomto věku prostě ještě neumí pořádně smrkat.
Ten Aerius pomohl, rozpouští hleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
10.12.10 08:32
Jana206 píše:
Věrka.. píše:
Diky, my jsme u doktora byli v pondeli, byl na poslech cisty, byli jsme i na ORl, delali mu stery dnes bude vysledek, tak jsem zvedava, ma proste jen rymu, ktera drazdi ke kaslani.Pamycon kapky ma taky, ty uz zabraly,ale ten nocni kasel je prad, jak ulehne ma plnejsi nos.
U nás taky vše v pořádku - poslech, stěry..Je to tím, že plný nos dráždí ke kašlání a dítě v tomto věku prostě ještě neumí pořádně smrkat.
Ten Aerius pomohl, rozpouští hleny.

ten Aerius je ale na predpis ze??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.12.10 08:42

Je na předpis. Naše dr. nám ho předepsala po všech negativních vyšetřeních. Říkala, že s ním mají dobré zkušenosti i u nealergiků s podobnými potížemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
10.12.10 08:45

Ahoj měli jsme podobně. Od září dokola v kuse rýma a kašel. co týden jsme byly u dětské, na poslech čistá a jen zahleněná. Dělala jí i stěry z krku a taky tam nic nebylo. nakonec jsme nasadili taky aerius s kalobou a to zabralo. nejsme úplně bez rýmy (z nosu jí teče pořád,ale v tomhle počasí není divu, to ani není rýma), ale kašel je pryč. Teď je otázka jestli je to sklon k alergii nebo to prostě jen zabralo. Už jsem z toho byla hotová, nezabíral suchej vzduch, vlhkej vzduch, být doma, být venku přišlo mi že nic z toho na to neměl vlliv. ať je brzy líp, je to únavné pro vás oba :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
10.12.10 09:32

Náš mládežník chodí do školky, takže kašel je taky na denním pořádku. CRP v normálu, má to jen na horních cestách. Abysme se vyspali, tak mu vždycky na noc, než jdu spát já, strčím do pusy 15 kapek Sinecodu, pak spí úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
10.12.10 10:20

My dáváme sirup NASIVIN, zabral do 2 dnů. Na rýmu jsme dostali antibiotické kapky Pamycon, zabraly také do 2 dnů. Ještě kapeme Vincentku. Sirup je možné používat dlouhobobě, je samá bylina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí