Zánět očíčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19494
11.12.10 14:17

Zánět očíčka

Ahojte maminky, chci se zeptat, mam mesicniho chlapecka a zacaly se mu delat ospalky u ocicka az tenhle tyden mu zacal z oka tect zluty hlen, ktery schne v tvrdou krustu. Kdyz je vzhuru tak ne, ale po probuzeni ma ocicko uplne slepene. Udelala jsem mu odvar z hermanku a tim mu to otiram od toho bordelu a kapu mu Opthalmo septonex. V pondeli zabehnu k Dr jestli se to nezlepsi, ale chtela bych typ, jestli to jde nejak „domacky“ zmirnit. Cetla jsem na netu, ze hermanek se pouziva na zanety oci, ale u takovyho prcinka nevim. Kdyz mu to omyvam tak drzi, neboli ho to, ale kapnout mu pak do oka, to je na Oscara… :nevim:
Jo zapomnela jsem dodat, ze zrovna ted ma rymu, tak to ma mozna spojene s tim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
432
11.12.10 14:25

Ahoj, pokud kojíš, tak u nás pomohla babská rada kápnout do postiženého očka kapku mateřského mléka. Nevěřila jsem tomu a fakt to zabralo. Jinak u doktora malý dostal atb. kapky Pamycon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
11.12.10 14:27
Timura píše:
Ahoj, pokud kojíš, tak u nás pomohla babská rada kápnout do postiženého očka kapku mateřského mléka. Nevěřila jsem tomu a fakt to zabralo. Jinak u doktora malý dostal atb. kapky Pamycon.

MM jsem mu to vytirala, ale mam doma takovy ty kosmeticky tamponky, ale nepousteji chloupky a tam nez nakapu tak se to vcucne :-) a trefit se mu do ocicka je heroickej vykon, zatne je a ani je neotevru kdybych se u toho … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
havo76
11.12.10 14:43

Nejlepší je čistý silný černý čaj, udělat odvar a vytírat několikrát denně i tam trochu kápnout. Je to osvědčená metoda a měli jsme to doporučené i od dr. a pomohlo nám to, bojovali jsme s tím asi měsíc ale teď už máme nadobro pokoj :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
65279
11.12.10 14:52

Tak já taky tehdá použila MM a pomohlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
11.12.10 14:52
careynka píše:
Timura píše:
MM jsem mu to vytirala, ale mam doma takovy ty kosmeticky tamponky, ale nepousteji chloupky a tam nez nakapu tak se to vcucne :-) a trefit se mu do ocicka je heroickej vykon, zatne je a ani je neotevru kdybych se u toho … :-)

Já to měla jednoduší, protože jsem ze začátku kojila přes kloboučky, tak jsem si tam trošku mlíka „odmáčkla“ a jelikož synátor držel, tak se mi povedlo kápnout do oka. Co zkusit klasické kapátko a vyčíhat to, až to nebude čekat :lol: . Ale je to boj, já to znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.12.10 15:44

no nam to treba MM strasne zhorsilo…takze ne na kazdy dite to funguje…vyborny na oci je svetlik (delaji i kapicky - sezenes v lekarne)…nebo pak ti dr. napise kapicky tobrex to je ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
11.12.10 16:43

Ahoj. S rýmou to souvisí téměř jistě. Mája má teď něco podobného, dostala kapičky Tobrex (do očí) a Pamycon (do nosu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
11.12.10 20:38

nám pomohli homeopatika Pulsatilla, já teda na homeopatika moc nedám, ale ATB kapky jsem nechtěla a s těmito homeopatiky bylo za pár dnů dobře a už se to neobjevilo

• Citovat
  • Upravit
19494
11.12.10 23:28
merett píše:
nám pomohli homeopatika Pulsatilla, já teda na homeopatika moc nedám, ale ATB kapky jsem nechtěla a s těmito homeopatiky bylo za pár dnů dobře a už se to neobjevilo

A jak se podavaji ty kulicky? rozputit na lzicku? ja mam homeo na laktaci. A pulsatilla co konkretne? bude asi vic druhu, taky se mi nechce di atb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
11.12.10 23:35
careynka píše:
Timura píše:
MM jsem mu to vytirala, ale mam doma takovy ty kosmeticky tamponky, ale nepousteji chloupky a tam nez nakapu tak se to vcucne :-) a trefit se mu do ocicka je heroickej vykon, zatne je a ani je neotevru kdybych se u toho … :-)

Taky kapeme…a vždy ho hrčkou nalákám, aby se díval dozadu a druhou rukou kapu…ale taky je to na Oscara :-) …a je neuvěřitelný, jakou ty děti mají sílu, že to oko prostě neotevřš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
11.12.10 23:36

A neucopaly se mu kanálky ??

Tak masírovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
12.12.10 07:18
careynka píše:
merett píše:
A jak se podavaji ty kulicky? rozputit na lzicku? ja mam homeo na laktaci. A pulsatilla co konkretne? bude asi vic druhu, taky se mi nechce di atb

Pulsatilla 9CH (možná by se dalo i jiné ředění ale to by ti poradili v lékárně), rozpustila jsem 5kuliček v 30-50ml vody a potom podávat lžičkou min 15min před nebo po kojení (UM) aby byla „čistá“ sliznice. První cca 2 dny jsme myslela že to nepomáhá, ale pak to najednou samo zmizelo a už se neobjevilo

tady máš výpis dle příznaků:
http://www.vseprozdravi.cz/…-obdobi.html

jen to podávání je pro kojence jiné než píšou

• Citovat
  • Upravit
19494
12.12.10 11:49
Lenka512 píše:
A neucopaly se mu kanálky ??Tak masírovat…

Vcera jsem mu zkousela masirovat a v noci uz mel trosku a dneska jen malinko, tak uvidim pres den! Ale zacalo mu hodne tect, ale je to lepsi nez ten zlutej hnus. Kdyz slzi to ocicko tak kanalek ucpanej neni ze??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.12.10 11:49
merett píše:
careynka píše:
merett píše:
A jak se podavaji ty kulicky? rozputit na lzicku? ja mam homeo na laktaci. A pulsatilla co konkretne? bude asi vic druhu, taky se mi nechce di atb

Pulsatilla 9CH (možná by se dalo i jiné ředění ale to by ti poradili v lékárně), rozpustila jsem 5kuliček v 30-50ml vody a potom podávat lžičkou min 15min před nebo po kojení (UM) aby byla „čistá“ sliznice. První cca 2 dny jsme myslela že to nepomáhá, ale pak to najednou samo zmizelo a už se neobjevilo

tady máš výpis dle příznaků:
http://www.vseprozdravi.cz/…-obdobi.html

jen to podávání je pro kojence jiné než píšou

Ty jo, tolik vody do nej asi nedostanu :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení