Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, chci se zeptat, mam mesicniho chlapecka a zacaly se mu delat ospalky u ocicka az tenhle tyden mu zacal z oka tect zluty hlen, ktery schne v tvrdou krustu. Kdyz je vzhuru tak ne, ale po probuzeni ma ocicko uplne slepene. Udelala jsem mu odvar z hermanku a tim mu to otiram od toho bordelu a kapu mu Opthalmo septonex. V pondeli zabehnu k Dr jestli se to nezlepsi, ale chtela bych typ, jestli to jde nejak „domacky“ zmirnit. Cetla jsem na netu, ze hermanek se pouziva na zanety oci, ale u takovyho prcinka nevim. Kdyz mu to omyvam tak drzi, neboli ho to, ale kapnout mu pak do oka, to je na Oscara… ![]()
Jo zapomnela jsem dodat, ze zrovna ted ma rymu, tak to ma mozna spojene s tim
Ahoj, pokud kojíš, tak u nás pomohla babská rada kápnout do postiženého očka kapku mateřského mléka. Nevěřila jsem tomu a fakt to zabralo. Jinak u doktora malý dostal atb. kapky Pamycon.
Timura píše:
Ahoj, pokud kojíš, tak u nás pomohla babská rada kápnout do postiženého očka kapku mateřského mléka. Nevěřila jsem tomu a fakt to zabralo. Jinak u doktora malý dostal atb. kapky Pamycon.
MM jsem mu to vytirala, ale mam doma takovy ty kosmeticky tamponky, ale nepousteji chloupky a tam nez nakapu tak se to vcucne
a trefit se mu do ocicka je heroickej vykon, zatne je a ani je neotevru kdybych se u toho … ![]()
Nejlepší je čistý silný černý čaj, udělat odvar a vytírat několikrát denně i tam trochu kápnout. Je to osvědčená metoda a měli jsme to doporučené i od dr. a pomohlo nám to, bojovali jsme s tím asi měsíc ale teď už máme nadobro pokoj
![]()
careynka píše:Timura píše:MM jsem mu to vytirala, ale mam doma takovy ty kosmeticky tamponky, ale nepousteji chloupky a tam nez nakapu tak se to vcucne
Ahoj, pokud kojíš, tak u nás pomohla babská rada kápnout do postiženého očka kapku mateřského mléka. Nevěřila jsem tomu a fakt to zabralo. Jinak u doktora malý dostal atb. kapky Pamycon.a trefit se mu do ocicka je heroickej vykon, zatne je a ani je neotevru kdybych se u toho …
Já to měla jednoduší, protože jsem ze začátku kojila přes kloboučky, tak jsem si tam trošku mlíka „odmáčkla“ a jelikož synátor držel, tak se mi povedlo kápnout do oka. Co zkusit klasické kapátko a vyčíhat to, až to nebude čekat
. Ale je to boj, já to znám.
no nam to treba MM strasne zhorsilo…takze ne na kazdy dite to funguje…vyborny na oci je svetlik (delaji i kapicky - sezenes v lekarne)…nebo pak ti dr. napise kapicky tobrex to je ATB.
Ahoj. S rýmou to souvisí téměř jistě. Mája má teď něco podobného, dostala kapičky Tobrex (do očí) a Pamycon (do nosu).
nám pomohli homeopatika Pulsatilla, já teda na homeopatika moc nedám, ale ATB kapky jsem nechtěla a s těmito homeopatiky bylo za pár dnů dobře a už se to neobjevilo
merett píše:
nám pomohli homeopatika Pulsatilla, já teda na homeopatika moc nedám, ale ATB kapky jsem nechtěla a s těmito homeopatiky bylo za pár dnů dobře a už se to neobjevilo
A jak se podavaji ty kulicky? rozputit na lzicku? ja mam homeo na laktaci. A pulsatilla co konkretne? bude asi vic druhu, taky se mi nechce di atb
careynka píše:Timura píše:MM jsem mu to vytirala, ale mam doma takovy ty kosmeticky tamponky, ale nepousteji chloupky a tam nez nakapu tak se to vcucne
Ahoj, pokud kojíš, tak u nás pomohla babská rada kápnout do postiženého očka kapku mateřského mléka. Nevěřila jsem tomu a fakt to zabralo. Jinak u doktora malý dostal atb. kapky Pamycon.a trefit se mu do ocicka je heroickej vykon, zatne je a ani je neotevru kdybych se u toho …
Taky kapeme…a vždy ho hrčkou nalákám, aby se díval dozadu a druhou rukou kapu…ale taky je to na Oscara
…a je neuvěřitelný, jakou ty děti mají sílu, že to oko prostě neotevřš ![]()
careynka píše:merett píše:A jak se podavaji ty kulicky? rozputit na lzicku? ja mam homeo na laktaci. A pulsatilla co konkretne? bude asi vic druhu, taky se mi nechce di atb
Pulsatilla 9CH (možná by se dalo i jiné ředění ale to by ti poradili v lékárně), rozpustila jsem 5kuliček v 30-50ml vody a potom podávat lžičkou min 15min před nebo po kojení (UM) aby byla „čistá“ sliznice. První cca 2 dny jsme myslela že to nepomáhá, ale pak to najednou samo zmizelo a už se neobjevilo
tady máš výpis dle příznaků:
http://www.vseprozdravi.cz/…-obdobi.html
jen to podávání je pro kojence jiné než píšou
Lenka512 píše:
A neucopaly se mu kanálky ??Tak masírovat…
Vcera jsem mu zkousela masirovat a v noci uz mel trosku a dneska jen malinko, tak uvidim pres den! Ale zacalo mu hodne tect, ale je to lepsi nez ten zlutej hnus. Kdyz slzi to ocicko tak kanalek ucpanej neni ze??
merett píše:careynka píše:merett píše:A jak se podavaji ty kulicky? rozputit na lzicku? ja mam homeo na laktaci. A pulsatilla co konkretne? bude asi vic druhu, taky se mi nechce di atb
nám pomohli homeopatika Pulsatilla, já teda na homeopatika moc nedám, ale ATB kapky jsem nechtěla a s těmito homeopatiky bylo za pár dnů dobře a už se to neobjeviloPulsatilla 9CH (možná by se dalo i jiné ředění ale to by ti poradili v lékárně), rozpustila jsem 5kuliček v 30-50ml vody a potom podávat lžičkou min 15min před nebo po kojení (UM) aby byla „čistá“ sliznice. První cca 2 dny jsme myslela že to nepomáhá, ale pak to najednou samo zmizelo a už se neobjevilo
tady máš výpis dle příznaků:
jen to podávání je pro kojence jiné než píšou
http://www.vseprozdravi.cz/…-obdobi.html
Ty jo, tolik vody do nej asi nedostanu ![]()