Zánět očíčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
merett
12.12.10 11:56
careynka píše:
merett píše:
careynka píše:
merett píše:
nám pomohli homeopatika Pulsatilla, já teda na homeopatika moc nedám, ale ATB kapky jsem nechtěla a s těmito homeopatiky bylo za pár dnů dobře a už se to neobjevilo
A jak se podavaji ty kulicky? rozputit na lzicku? ja mam homeo na laktaci. A pulsatilla co konkretne? bude asi vic druhu, taky se mi nechce di atb

Pulsatilla 9CH (možná by se dalo i jiné ředění ale to by ti poradili v lékárně), rozpustila jsem 5kuliček v 30-50ml vody a potom podávat lžičkou min 15min před nebo po kojení (UM) aby byla „čistá“ sliznice. První cca 2 dny jsme myslela že to nepomáhá, ale pak to najednou samo zmizelo a už se neobjevilo

tady máš výpis dle příznaků:
http://www.vseprozdravi.cz/…-obdobi.html

jen to podávání je pro kojence jiné než píšou
Ty jo, tolik vody do nej asi nedostanu :-O

to nedáváš naráz, jen lžičku, máš to připravený na celej dej, můžes mu to dávat i třeba 5× denně lžičku :wink:

• Citovat
  • Upravit
19494
12.12.10 11:58
merett píše:
careynka píše:
merett píše:
careynka píše:
merett píše:
nám pomohli homeopatika Pulsatilla, já teda na homeopatika moc nedám, ale ATB kapky jsem nechtěla a s těmito homeopatiky bylo za pár dnů dobře a už se to neobjevilo
A jak se podavaji ty kulicky? rozputit na lzicku? ja mam homeo na laktaci. A pulsatilla co konkretne? bude asi vic druhu, taky se mi nechce di atb

Pulsatilla 9CH (možná by se dalo i jiné ředění ale to by ti poradili v lékárně), rozpustila jsem 5kuliček v 30-50ml vody a potom podávat lžičkou min 15min před nebo po kojení (UM) aby byla „čistá“ sliznice. První cca 2 dny jsme myslela že to nepomáhá, ale pak to najednou samo zmizelo a už se neobjevilo

tady máš výpis dle příznaků:
http://www.vseprozdravi.cz/…-obdobi.html

jen to podávání je pro kojence jiné než píšou
Ty jo, tolik vody do nej asi nedostanu :-O
to nedáváš naráz, jen lžičku, máš to připravený na celej dej, můžes mu to dávat i třeba 5× denně lžičku :wink:

Jop, tak to jo :-D ja se lekla uz…mam takovou brozurku a tam jsem to nasla, ze jde 9CH i 15CH a 5 kulicek kazdou hodinu, to by mi hrklo, bych ho musela furt budit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
15.12.10 15:57

Ahoj, máme zkušenost jak se zánětem z rými tak s ucpanými kanálky. U Vás bych to viděla spíš na tu rýmu, pokud doposud neměl problémy, tak mi to na kanálky nesedí (my jsem od porodu kapali a otírali oči, protože ráno jsme je nemohli otevřít, jak byli zalepené). A navíc , pokud je nachlazený, tak opravdu asi ta rýma. Určitě bych to rešila s lékařem (bud dětská nebo oční, koho máš lépe v dosahu, kapky napíšou obě), pokud je to fakt zánět, tak babské rady asi nepomohou a bude to chtít antibiotika. Já jsem se malé snažila ten zánět taky rozehnat MM, Opthalmoseptonexem, … pomohlo to vždycky trošku tak na den a vrátilo se to, antibiotikům jsme se nevyhnuli. Měli jsme Pamycon, kapal se týden (rozlepil očičko a to jsme otírali čtverečkem převařenou vodou), pak když to očičko nebylo ještě úplně čisté tak další týden kapky Ocuflash (ty se dají volně koupit). Poradila nám to oční, prý jsou fakt dobré (teď už ani Opthal nepoužíváme, přešli jsme na Ocuflash i při podráždění oči atak).
Shrnutí, pokud jsi zkusila babské rady a očičko je pořád zalepené, neváhej a skákni k lékaři. Sami si s tím asi neporadíte a malý se zbytečně trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.22 23:42

Naše miminko má zánět už od narození, asi měsíc mu kapeme ocuflash, zkoušíme i MM nic nezabírá. Zkusili byste jiné kapky ještě před ATB případně průplachem na očním? Nevím jak dlouho můžu miminku něco kapat do očí abych mu neublížila. Zkoušela jsem kápnout do oka i heřmánkový čaj, ale nic moc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
2.4.22 07:52
@Sedmikráskakrásná píše:
Naše miminko má zánět už od narození, asi měsíc mu kapeme ocuflash, zkoušíme i MM nic nezabírá. Zkusili byste jiné kapky ještě před ATB případně průplachem na očním? Nevím jak dlouho můžu miminku něco kapat do očí abych mu neublížila. Zkoušela jsem kápnout do oka i heřmánkový čaj, ale nic moc. :think:

Na měsíc starém dítěti bych tedy rozhodně žádné experimenty nezkoušela a nechala to na pediatrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
18.8.22 20:35

Zdravim vsechny, ozivujitak diskuzi. Potrebuju radu. Syn ma cervene zarudle oko. Udelala jsem hermankovy caj a nevim jak aplikovat, jestli jen tamponkem na vicko nebo otevrit i oko a trochu tamponkem prilozit. Dekuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
18.8.22 21:22

@migmina Heřmánek jsme nepoužívali, ale malému jsem dávala do oka pár kapek mateřského mléka, na radu pediatra jsem mu ho do oka „nalila“ lžičkou,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
18.8.22 21:35
@Imi93 píše:
@migmina Heřmánek jsme nepoužívali, ale malému jsem dávala do oka pár kapek mateřského mléka, na radu pediatra jsem mu ho do oka „nalila“ lžičkou,

Tak materske mleko uz nemam spoustu let :D zapomnela jsem napsat vek 10. Ale dekuju, muzu rozdavat rady u miminek, co jsou kojeny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30808
18.8.22 22:00

Já jsme udělala černý čaj a na oko jsou přikládala ten čajový pytlík, když vychladl. Zabralo to dceři i mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
18.8.22 22:08

Ahoj, na oči je určitě dobrý Světlík lékařský. Dá se sehnat v lékárně. Udělám odvar a otírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.6.24 18:04

Zanet v ocicku

Mam 4 mesicni dcerku a ma od narozeni zanet v ocicku zadny kapicky nam od doktorky nepomahaji co s tim prosim? predem dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41734
22.6.24 18:07

@Koza2002 Na očním v nemocnici jste byli? Nějaké odběry proběhly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.6.24 18:12

Prave ze jeste ne ja nevim jestli tam muzeme jit i bez zadanky od doktorky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41734
22.6.24 18:24
@Koza2002 píše: Více

Tak tam zavolej. Na klasické oční to jde. A nebo řekni dr. o žádanku přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.6.24 18:27

Dobre ja tam zkusim zavolat dekuji moc za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie