Miminko se stydí

36
22.9.19 19:56

miminko se stydí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda časem/věkem odezní stydlivost. Synovi je 1r9měsíců a dnes se ho ve skákacím hradě dotkla holčička a on dostal hysterák, jindy mu stačí, že si k němu třeba na pískovišti přisedne jiné dítě a okamžitě odchází a schovává se u mě. Na druhou stranu jsem si všimla, že když je zabraný do hry nebo nějaké činnosti, tak mu děti nevadí a někdy i půjčí bábovky/hračky jinému dítěti. Odezní to časem, nebo mi doma roste introvertík :)? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30937
22.9.19 19:58

@Luckaaa87 opravdu pouzivas oznaceni miminko pro temer dvoulete dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
22.9.19 20:07

Taky říkám dceri miminko, v srpnu mela 2 roky @Cuddy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.19 20:43

Dvouleté dítě není miminko. Řešíš kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.9.19 20:57

1. není to mimino, je to batole. A velmi brzo začne chodit do školky. Čím dřív se s tím smíříš a nebudeš v něm vidět bezmocné mimino, tím snáze se ti bude dařit podporovat v něm jeho vlastní odvahu a samostatnost.

2. obecně úzkost u dítěte odráží úzkostnost a přílišnou opičí ochranu matky. Dokud mu nedovolíš být samostatný, tak prostě nebude. Pokud má strach, tak ho utěš, mírně ho podporuj v tom, aby ho překonával, ale rozhodně mu z cesty neodstraňuj překážky, neřeš dětské věci za něj, nezachraňuj ho před každou nepříjemností - bez toho se s nimi nenaučí vypořádat.

3. introvertík??? Nemůžeš prostě používat příčetná dospělá slova?

4. introverze není nemoc či vada charakteru. Zkus se na tím trošičku zamyslet. Základní info třeba tady https://www.kosmas.cz/…/ticha-sila/

5. Dvouleté batole ještě nemá dostatečně zralý mozek na fungující sociální vztahy, běžně se o druhé děti začíná aktivně zajímat až okolo třetího roku a případná úzkost z takových vztahů se taky velmi pravděpodobně rozplyne. Pokud by se to před nástupem do školky úplně nestalo, hledej takovou, kde bude co nejmenší kolektiv a vstřícné učitelky.

edit adminem - umazána nadávka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
22.9.19 21:01

To já mám zase dvouletého extrovertíka :zed: :lol: :lol: za každým na hřišti běhá a chce komunikovat :) taky posledně na cizího tatínka natahoval ruce. Jak kdyby neměl svého :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.9.19 21:04

Na introvertikovi neni nic spatneho, kazdy jsme nejaky.

Souhlasim s prispevky prede mnou, ze skoro 2 letak neni miminko a to i presto, ze moji skoro 3 lete slecne laskyplne doma rikam: Ty moje mimco. Na verejnosti se s tim krotim, nechci vypadat svihle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
22.9.19 21:06

@warita Ja 11ti letému někdy řeknu, že je moje přerostlý mimino :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.9.19 21:16

Opravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.9.19 21:17
@Cuddy píše:
@Luckaaa87 opravdu pouzivas oznaceni miminko pro temer dvoulete dite?

OPRAVDU POUŽÍVÁM TERMÍN MIMINKO :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.9.19 21:20
@Luckaaa87 píše:
OPRAVDU POUŽÍVÁM TERMÍN MIMINKO :mavam:

no, neco to o tobe vpovida bych rekla. Jestli ti to nevadi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.9.19 21:21
@Bellatrix Lestrange píše:
Dvouleté dítě není miminko. Řešíš kraviny.

S DOVOLENÍM SI SVÉMU DÍTĚTI BUDU ŘIKAT MIMINKO, JAK DLOUHO BUDU CHTÍT. KRAVINA TO PRO MĚ NENÍ, PROTO SEM PÍŠU ABYCH SE DOZVĚDĚLA NÁZORY JINÝCH MAMINEK. DÍKY ZA KOMENT. P. S: NEVIM KOMU TYKÁTE, HUSY JSME SPOLU NEPÁSLY :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.9.19 21:27
@mayunka píše:
To já mám zase dvouletého extrovertíka :zed: :lol: :lol: za každým na hřišti běhá a chce komunikovat :) taky posledně na cizího tatínka natahoval ruce. Jak kdyby neměl svého :mrgreen: :mrgreen:

Děkuji za jedinej normální koment :) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.9.19 21:29
@warita píše:
no, neco to o tobe vpovida bych rekla. Jestli ti to nevadi…

Upřímně, názor člověka, který neumí psát a tyká někomu koho v životě neviděl mě skutečně nezajímá. Takže jestli Vám to nevadí, už se nevyjadřujte :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.9.19 21:32
@Luckaaa87 píše:
Upřímně, názor člověka, který neumí psát a tyká někomu koho v životě neviděl mě skutečně nezajímá. Takže jestli Vám to nevadí, už se nevyjadřujte :*

psat umim a tykani je na netu normalni, takze asi tak… spis vypada divne to vykani.

A jako vzdycky, rada pripomenu, ze toto je verejna diskuze a nenecham si zakazovat se k necemu vyjadrovat. S tim se holka budes muset naucit zit, ze ti obcas nekdo rekne i neco, co slyset nechces.

Příspěvek upraven 22.09.19 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect