Miminko se zakuckává místo odříhnutí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10459
29.9.04 22:59

Miminko se zakuckává

Ahoj maminy,
máme 6týdenní holčičku, kterou částečně kojím a částečně přikrmuji z lahvičky. Při pití z lahvičky se nám často stane, že se miminko zakucká, přestože nepije nijak hltavě. Začne se dusit a kašlat, nemůže popadnout dech. Poplácávám ho v předklonu po zadíčkách, pak je to dobré, ale vždycky je to pro mě hrozný šok a krmení mě pomalu začíná stresovat. Říkala jsem si, že je to zřejmě normální, že i nám dospělým občas zaskočí, ale tento týden se miminko dvakrát zakuckalo i ze spaní zřejmě vlastními slinami, z toho jednou mělo dudlík. :(
Prosím, máte někdo podobnou zkušenost s tímto problémem? Je to normální nebo se mám znepokojovat? Mám strach, že se mi holčička jednou udusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59
29.9.04 23:12

Ahoj, u mne se to taky stává - a to u kojení, příp., když si malá po jídle ublinkne. Máme tři měsíce a zatím se neudusila :wink: . Ale tvůj stres znám - taky rychle na bříško a poplácat… nevím, co s tím, ale stává se mi to i několikrát za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.9.04 23:27

Mne se dcera zakuckavala a pote hodne zvracela az se dusila (hrozny zazitek), kdyz jsem ji krmila lahvi s anatomickymi savickami NUK. Kdyz jsem kojila vse bylo v poradku, vydatne krkala :D a ani neublinkavala. Prikrmovana byla od 6.tydne. Pouzivaly jsme AVENT dudliky a pak bylo vse v pohode. Dokonce mi i detska dr. rikala, ze jsem relativne dlouho vydrzela kojit i s prikrmy - celkem do ukonceneho 3.mesice. System Avent moc doporucuji, vcetne odsavacky. Tu jsem jeste pouzivala do dcerinyho pulroku. Zajimave je, ze anatomicke dudliky NUK ji nevadily, i kdyz uprednostnovala ty klasicke ceske osklive kyticky :roll: a naopak dudliky Avent nechtela. A ze jsem ji jeste kupovala specialni na spani se sviticim krouzkem… :o

• Citovat
  • Upravit
1255
30.9.04 08:59

Ahojky,

mám 5ti týdeního chlapečka. Jen plně kojený a dusí se mi téměř při každém krmení. Totéž se mi stávalo i u starší dcery.
U malého se mi taky stalo, že se zakuckal asi hodinu po krmení v postýlce. Je to opravdu nepříjemné.

Ajka, Lenička 2 roky a Lukášek 5 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.9.04 09:27

Ahojky,

tak mi připadá, jestli nemáte moc rychlý dudlík… Malá mi to dělala, když mi do ní v porodnici rvali dokrm ze skleněné lahve, u které byl dudlík „samorychloprůtokáč“.. Nestíhala to, co jí do pusinky teklo, v klidu polykat… Nyní dokrmuji z lahvičky, ale máme Avent lahve s „pomalými“ dudlíky.. Za chvilku přejdeme na středně rychlé… Od té doby je klid… Jo a když se zakucká u Aventu, je to proto, že jí jde „bublina“ nahoru a ona se s tím neumí poprat, když k tomu automaticky pije.. Tak přeruším pití, odkrkne si a dál baštíme…
Tak nevím, jestli jsem poradila něco nového, jen se moc nestresuj!!

Efi a Eli skoro 3m

• Citovat
  • Upravit
534
30.9.04 14:34

Ahoj, mám dvouměsíční holčičku. Výhradně kojíme, ale stává se nám to také. Myslím, že je to kvůli zvýšenému stříkání mléka. Miminko je najednou zahlcené a nestíhá to polykat. Řeším to změnou polohy při kojení. Miminko nesmí být zakloněné, ale spíš jako by na bříšku. Tak polkne jen to co zvládne. Sice u toho bryndáme, ale to neva. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
30.9.04 22:03

Všem moc děkuju za rady, bohužel nejmenší savičku Avent používám od začátku přikrmování a i s ní se holčina zakuckává. Větší starost mi ale dělá to její zakuckávání slinami mimo krmení a i ve spánku. A ještě něco - při kojení v době kdy je v prsu mléko „natlakované“, tedy zvláště v noci, kape miminku mléko nosem ven a to jen z jedné nosní dírky. Stává se to pouze při kojení vleže a na jednom boku. Doktorka mi tvrdila, že je malá přepitá, ale to je nesmysl, protože se tak děje od začátku kojení. Tak mě napadlo, zda to s tím jejeím zakuckáváním nemá nějakou souvislost…Zítra se asi opět vypravím do poradny. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
30.9.04 22:18

Zakuckávání

Moje dcera se při kojení zakuckávala od narození. Bylo to fakt nepříjemné, jen jsem čekala, kdy se mi jednoho dne zadusí docela. Pomohlo nám kojení vleže. Už ani nevím, kde jsem so přečetla tu spásnou radu, ale při kojení vleže se úplně přestala zakuckávat. Taky někde doporučují lehnout si při kojení na záda a dítě na sebe položit, aby mléko teklo proti zemské přitažlivosti. Ale to byl na mne moc akrobatický kousek, to jsem nezkoušela. Jak tomu zamezit při dokrmování z lahvičky, bohužel neporadím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
11.3.14 20:42

Holky, prosim, poradte, co delam spatne.. Mam 3mesicniho syna, plne kojeny, zdravy.. Pri kazdem kojeni mu zaskoci aspon 1-2×. Nejdriv jsem myslela, ze je to tim, ze se mi rychle spousti mleko, tak jsem vzdycky zkusila trochu odstrikat a az pak kojit, ale je to stejny. At uz lezime nebo v poloze fotbalisty.. Zkousela jsem i takovou tu polohu, jak si ho polozim brichem na moje bricho, ale ta se mu vubec nelibi.

Dneska se mu zakuckalo tak, ze nemohl popadnout dech. Otocila jsem ho celem k zemi, hlavicku niz nez zadecek a dlani bouchala do zad.. Trvalo to strasne dlouho az mel trochu fialovy rty.. Pak se konecne nadechnul tak jsem ho jeste dala k pootevrenymu oknu aby se nadychal cerstvyho vzduchu..

Co delam spatne? Muze mu neco byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
11.3.14 20:51

Ahoj, zkusila bych, aby byl malej skoro ve vzpřímené poloze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
11.3.14 21:00

Tak mě tohle malý dělal taky. Vždycky se při kojení zakuckal víckrát a někdy fakt hodně, že jsem měla i strach…nevím, čím to je a neporadím co dělat :nevim: ale teď když už je větší (7m) tak už se mu to stane jen občas a zakucká se jen trošku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
11.3.14 21:32

Taky mam trimesicniho a zakuckava se. Myslim, ze hrozne hlta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
11.3.14 22:10

Dekuju, zkusim..
Vzdycky me to hrozne vydesi, ale dneska ty fialovy rty.. To uz jsem zacinala histercit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
17.3.14 22:35

Ahoj holky. měli jsme s tím taky problém, malé jsou čtyři týdny..když při kojení pije moc rychle tak se někdy zakucká..zvednu ji a plácám po zádičkách, asi dvakrát nemohla popadnout dech a měla jsem na krajíčku, bylo mi to moc líto a pak jsem se bála, že to zase příjde :oops: Kojíme tak, že máme bříška otočené k sobě a nebo vleže na boku a od té doby se nám to už nestalo..možná je to i tím, že pije pomaleji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
11.11.15 10:04

Ahoj holky. Máme stejný problem jako zakladatelka…
Máme 3 tydny stareho chlapečka.
Při piti z lahve tak hltá (celkove je od narození dost hladovej),že se zakucká a nemůže se potom vůbec nadechnout..pak ho krisit to je teda neco to vam povim…uz se jen desim dalsiho jidla…

Vymenili jsme nuk lahve za avent, že to bude lepší, ale jak hltá, stejne se to stane…Pije ve svisle poloze, prubezne odkrkava, kdyz u piti tlaci, tak mu lahev beru, aby se u toho nezakuckal (chlap no, neumi delat dvě veci najednou :lol: )

Už si s tim nevim rady..zitra jdeme k doktorce, ale jestli mi něco poradi…

Holky jak jste to resily s prckama Vy? Ja uz jsem z toho docela nestastna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí