Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Mám tu další otázku, ketrou teď řeším. Jak to máte se spánkem přes den? Snažíte se mimánky uspávat v nějakou pravidelnou dobu nebo čekáte až odpadnou? Díky.
Ahoj, já mám 7 měsíční holčičku a zatím se snažím uspávat, když vidím, že je unavená, tz. mne asi očička, kňourá a zívá. A ani to ještě neznamená, že se uspávání podaří, většinou krizi rychle překoná a řádí dál
Spí mi tak hodinu až hodinu a půl denně. Takže zkoušet uspávat bez unavy v určitý čas nemá význam. Jen večer jí dáváme spát pravidelně kolem 19 h. do postýlky a to většinou do 30 min. usíná.
Ahoj!
Viktorka má šwst měsíců a poslední týden se mi zdá, že už vytvořila téměř pravidelný denní rytmus spánku. Když ji porovnám s ostatními dětmi, tak je poměrně pěkný spáč přes den. Vstáváme kolem 7 hodiny a mezi půl 9 a 9 hod. jde spát. To jí vydrží tak hodku a půl a další spánek je opět asi za 2 hodiny. Po 4 hodině, pak spí tak jen půl hoďky a po půl šesté ji už nenechám spát, i když vydím, že je unavená a snažím se ji všelijak rozptýlit, aby mi usnula večer.
Tento ratmus má ale opravdu až tak poslední týden a vůbec nevím jak dlouho jí vydrží. Vždycky jsem se snažila dávat spát, až vidím, že je unavená. Podle mě by to bylo jen trápení pro ni i pro mě ji dávat do postýlky v určitý čas a poslouchat jak se vzteká.
Pěkné spaní přeje Iva.