Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám 7 měsíční miminko a všimla jsem si, že všechno hladí, koberec, stůl atd. Ještě neleze, ale jinak se vyvíjí normálně. Mám s ním jít na neurologii?
@Pajulda01 píše: Více
Proč hned ve všem vidět problém. To malé je tady 7 měsíců, takže objevuje svět. A ano objevuje ho i pohmatem.. zda je to hladké, tvrdé, chlupaté atd… Prostě zjišťuje, že každý povrh je jiný
@Pajulda01 píše: Více
Proč by jsi s ním chtěla na neurologii? ![]()
Vždyť jeho chování je normální. Objevuje svět kolem sebe smysly. Takže počítej s tím, že z hlazení přejde klidně na olizování. ![]()
Máš normálni miminko. Buď v klidu.
@smajlik345 píše: Více
Jako děti vše žužlají, tak i osahávají, že ![]()
Já to dělám doteď a troufám si říct, že jsem normální
V rámci možností samozřejmě. Myslím, že u miminka je to normální vývoj a zkoumání světa kolem sebe.
Moc děkuji za uklidnění, byl těžký porod i zdravotní obtíže prcka, tak už hystericky sleduji jestli je vše normální.🙈
@Lilian1980 taky tak…proto ráda nakupuju v kamenných obchodech, že si to můžu osahat ☺️ jo a taky jsem počítala plánky v plotě, sloupky v zábradlí, schody, kroky cestou do a ze školy…ale i tak se považuju za normální ☺️ 😁
Miminko takto zkoumá povrchy, vyhledává hmatové vjemy a poznává svět ![]()
Ježiš, já počítám i kolečka, když krájím rohlíky na jednohubky
A obchody miluju a sahám tak nějak na všechno, zajímá mě, jaké je to na dotek.
Moje děti si rovnou vše cpaly do pusy. Potom co to ohmataly.
jsou z nich gurmáni.
@alisekR moje starší taky vše zkoumala pusou.. drželo ji to celkem dlouho, asi do 2,5..teď už zuzla jen své oblíbené: papír, štětce, pastelky, kaminky a možná ještě něco…jsou ji 3.
Syn ten je opatrnější…ale taky už pár věcí ochutnal..ale spíš taky zkoumá rukama jako já ☺️
@Vladusxx píše: Více
Můj syn ochutnával i kočku
strašně rád ji oslintával.
@Lilian1980 píše: Více
Pohlaď mi plešku
A jinak jo, je to normální, jak u tebe, tak u miminka. Já když jsem si koupil počítač, tak jsem láskyplně hladil bednu, a to mi táhlo na 30.
@Ploskutáček píše: Více
Jo, na kraťoučký vlasy, plešky, kudrnatý vlasy sahám taky
Většinou prostě neodolám. Ale než sahám na lidi, tak se zeptám ![]()
Moje zdravé mimi taky všechno hladilo, pak začalo olizovat a dávat vše do pusy a teď už k tomu i píchá do očí, jako že ukazuje, kde jsou. Kdo v nestřežené chvíli nezavře rychle oči, má to blbý
Miminka všechno objevují smysly. Mimi mi hladí řasy, obočí, mazlí plyšáky… Hmat je v objevování důležitý ![]()