Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj uz HA beru asi dva roky a pred tydnem jsem na anginu dostala Ospen 1500 a behem uzivani jsem mela mela se svym pritele nechraneny styk (pouze s HA bez kondomu) chtela jsem se zeptat jaka je moznost ze sem tehotna pripadne o kolik % antibiotika snizuji ucinnost nikde sem tuto informaci nenasla ani na pribalovem letaku diky za odpoved
@Nikky121 já mám přes minisiston syna - a to jsem brala poctivě.. tu pravděpodobnost Ti nikdo neřekne - ale v letáku máš jasně napsáno, že máš 7 dní užívat další antiku ![]()
ATB nesnižují účinnost antikoncepce, pouze pokud by se ti po ATB udělalo špatně a třeba si se pozvracela nebo měla průjem, tak se může stát, že ještě nestrávenou pilulku antikoncepce buď vyzvracíš nebo vyloučíš při průjmu, ale to by jsi musela polknout antikoncepci a mít průjem nebo zvracet do hodiny
Pokud někdo otěhotní přes antikoncepci, zřejmě byla špatně naordinovaná a pro ženu slabá a špatně bránila ovulaci, ale to nesouvisí s užíváním ATB
@Conulka píše:
ATB nesnižují účinnost antikoncepce, pouze pokud by se ti po ATB udělalo špatně a třeba si se pozvracela nebo měla průjem, tak se může stát, že ještě nestrávenou pilulku antikoncepce buď vyzvracíš nebo vyloučíš při průjmu, ale to by jsi musela polknout antikoncepci a mít průjem nebo zvracet do hodiny
tak proč je psáno v letácích, že ATB snižují účinky HA? e?
@martina.se faakt, ale to se právě myslí, když je po nich někomu špatně a třeba tu pilulku vyzvrací, ne..?
ty jo, tak to se divím, že jsem do toho za mlada nevlítla, protože tahle informace mě jaksi minula ![]()
@Conulka píše:
@martina.se faakt, ale to se právě myslí, když je po nich někomu špatně a třeba tu pilulku vyzvrací, ne..?
ty jo, tak to se divím, že jsem do toho za mlada nevlítla, protože tahle informace mě jaksi minula
@martina.se no já právě taky - brala jsem ho několik let a úspěšně, zaplaťpánbůh
![]()
@Conulka píše:
@martina.se no já právě taky - brala jsem ho několik let a úspěšně, zaplaťpánbůh![]()
no vidíš, já naposledy půl roku a taky úspěšně, malému je 17 m ![]()
Bože já jsem bl..c, na druhou stranu jsem naštěstí měla ATB asi 3× v životě a to většinou v dětství
@Conulka píše:
Bože já jsem bl..c, na druhou stranu jsem naštěstí měla ATB asi 3× v životě a to většinou v dětství
@martina.se jooo, halt člověk míní a život mění, asi to byl osud ![]()
@Conulka píše:
@martina.se jooo, halt člověk míní a život mění, asi to byl osud
byl a moc fajn
![]()
@martina.se to věřím, mám 10m holčičku a už se bych se vůbec nebránila dalšímu
@Conulka píše:
@martina.se to věřím, mám 10m holčičku a už se bych se vůbec nebránila dalšímu
no my to nečekali, ale jako teď nás má malej omotaný oba kolem prstu, hlavně chlapa, kterej už žádný děti nechtěl.. já jsem za ten zázrak ráda - dr mi kdysi řekl, že už děti fakt mít nebudu.. a navíc 3 roky jsme nepoužívali nic a bylo to v klidu ![]()